Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

...

Пуша и съм ПРОТИВ ЗАБРАНАТА
111
23%
Пуша и съм ЗА ЗАБРАНАТА
50
10%
Не пуша и съм ПРОТИВ ЗАБРАНАТА
30
6%
Не пуша и съм ЗА ЗАБРАНАТА
265
55%
Не ме интересува
26
5%

Общо гласове : 482
старши ентусиаст
Аватар

Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)

Мнение от eraziel » 11 Апр 2012, 13:53

новината

Доволни, недоволни?

Аз лично много се радвам :)
Последна промяна eraziel на 16 Апр 2012, 10:34, променена общо 1 път
In Ban We Trust!

старши ентусиаст
Аватар

Re: Депутатите одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни

Мнение от uCnaHeTcA » 11 Апр 2012, 14:30

Като не пуша - се радвам, като пуша - не се :wave:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 11 Апр 2012, 14:38

Някак си немога да си представя бараове и дискотеки без цигарен дим, ако го наложат ще супер, но не ми се вярва много... Май ще си остане като разделните помещения за пушачи и непушачи мит... Прост пример Марсилия на бул. България с две помещения пушачи, непушачи като се напълни това с пушачите почват да дават пепелници и в това за непушачи... Дразнещо, но факт...
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d

Мнение от banansko » 11 Апр 2012, 14:56

На всякъде е така. Вечер се пуши в целите заведения. Според мен ще навлезнът доста електроните цигари като компромисен вариант.

Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk 2

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 11 Апр 2012, 15:27

Скудоимието на европейския бюрократ няма граници.Като им пречи пушека на непушачите тогава да забранят и автомобилите и градския транспорт че носят доста по голяма вреда на околните.Досега не съм видял или чул и няма данни някой да се разболял от това че е бил в заведение където се пуши.
След щастливи кокошки ..щастливи прасета ..и един куп такива дивотии сега имаме щастливи непушачи.Само не знам в какво точно се изразява щастието на непушача ? Дали не е в това че след тая забрана следва забрана на алкохола наркотиците мазната храна захарта и каквото там вреди на човека.Цялата тая смешка със забраната за пушене на обществени места е пълно лицемерие защото цигари пак ще се продават.Не могат ли да забранят продажбата на цигари ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Lulin Boys Cska Sofia
Аватар
Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG

Мнение от HeBePeH » 11 Апр 2012, 15:39

Доволен много :clap: .

П.п Не ме мразете , но мразя цигарения дим много всеки който ме познава знае , че само буча и винаги дима идва при мен :kuku: .
П.п 2: Едва ли ще се получи нещо :smoke:
Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП
.

Изображение

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 11 Апр 2012, 15:54

Vra4anin написа:По-голяма дискриминация към нас непушачите, няма накъде просто.

+1. Зимата отиваш на кафе и през 10мин. на студа да пушиш :kuku:
Както каза и колегата, дискотеките и баровете, излизаш навън с чашката и си пиеш ...
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 11 Апр 2012, 15:56

Кефи ме, въпреки че съм пушач. Но ми се струва, че баровете ще станат на "частни клубове" и ще продължи да се пуши
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 11 Апр 2012, 16:39

Отказал съм ги преди почти вече 7 години,НО:
Точно,последния писал над мен ми взима думите от клавиатурата.Забраната е формулирана като такава за закритите обществени заведения ,административни места,детски градини и друг тип заведения и прочее.Имам дискотека в частен имот,построена от мен като възложител-слагам си отвън табелата ''частна собственост'' ,''частен обект'' или нещо упоменаващо частната принадлежност и готово.Или,да пейстна направо готовия текст че не ми се преразказва:Правото на частна собственост представлява изключително пълномощие да се определя как ще бъде използван даден ресурс, независимо дали ресурсът е собственост на правителството или на отделен индивид. Правата на частна собственост имат две други съществени качества. Първото е изключителното право върху ползите от дадения ресурс. Така например, собственикът на бар има правото да определи дали да се пуши в него или не. Това е правото да определя употребата. В допълнение на това, собственикът има правото на целия доход, който се реализира от конкретната собственост и е облагаем с данък. Това е правото върху ползите от ресурса. Тоест противоречията за тютюнопушенето на публични места в основата си са противоречия относно частната собственост.
С други думи герберите отново печелят червена точка пред Евросъюза налагайки една директива цели 6 месеца преди крайния срок,която даже няма задължителен характер и България няма да бъде санкционирана ако не я наложи.Но отново се показваме послушния пес,който носи чехлите и вестника и получаваме подхвърлена бисквитка или погалване зад ухото.Виж когато 2007 влязохме в Съюза се направиха на слепи и глухи и акциза над мощните коли си остана цели две години след това.Абе да ти имам и управлението на страната през годините.
Последна промяна jordanpar на 11 Апр 2012, 16:44, променена общо 1 път

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 11 Апр 2012, 16:43

Колкото е полезна забраната , толкова и е вредна. Добре , няма да се пуши , но за сметка на това със сигурност ще има нови безработни 18-25г , поради намаляване на клиентите , както се случило тук http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1164388 например. От цялата истерия около забрана за пушене , на загуба ще бъде самата държава. От не внесените осигуровки на /примерно 200 освободени от работа/ от ДДС, ДОД и т.н. В същото време уличните кафе-автомати ще реализират по големи обороти , респективно печалби - които така или иначе не плащат нищо към хазната. А самата забрана е отново прищявка на ЕС , който всъщност ни определя данъци , акцизи, квоти и изобщо начина ни на живот. Сигурно не е далече времето когато пак ТОЙ -`ЕС` ще ни обложи с данък `парников ефект` защото хората дишат , а при издишване се отделя въглероден диоксид , който пък от своя страна води до ПЕ .
Имам чувството че този съюз е създаден , да прави живота на хората възможно най труден , а на българите невъзможен . :banghead:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 11 Апр 2012, 17:16

Работил съм 7 години като Барман в различни заведения и съм свикнал до болка с цигарения дим .

Преди брат ми да ги откаже , като най малък в семейството бях принуден всяка сутрин да закусвам в "димна завеса" понеже и брат ми и баща ми и майка ми пушеха.

Та честно казано не ми пречи дима, поне не усещам да ми пречи...

Навън навсякъде е така дори и дискотеки ...в Норвегия съм бил на диско на което си има тераса външна за пушене а хората които са на подземното ниво просто излизат навън....

Но да не се заблуждаваме - В БЪлгария нещата не са като навън !

Честно казано бих се изкефил ако баща ми не издържи и запали някъде където може да бъде глобен и наистина се случи.
Така поне ще се замисли сериозно да ги откаже един ден :)
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 11 Апр 2012, 17:48

Аз лично се съмнявам че тука замисъла е да се угоди на непушачите .Та помислете само ние всички и пушачи и непушачи дишаме отровния градски смог пълен с бог знае какви канцерогенни изпарения от заводи автомобили и квото си поискаш.Тва ли е борбата за здраве ? Или да сме в тон с дискриминационната политика на брюкселския чиновник? Като са такива любители на здравословния начин на живот да забранят продажбата на цигари.Все едно да гониш наркомана а дилъра на дрога да е напълно легален търговец.Тва пълно лицемерие спрямо обществото не само към пушачите.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар

Мнение от trance4life » 11 Апр 2012, 18:50

Радвам се :yes:
Хем няма да си усмърдяваме дрехите на цигари като в селски хоремаг хем няма да се тровим ;) :angel:
:)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 11 Апр 2012, 22:39

:smoke:

да ви усмърдим темата
елате ме глобете :mhihi:
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 11 Апр 2012, 22:57

По темата моля
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Следваща

Назад към Извън Темата