Отнета книжка заради неплатени актове

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Отнета книжка заради неплатени актове

Мнение от alpina-ma6inata » 01 Фев 2016, 10:28

Търсих, но не намерих тема за този проблем. Спряха ме онази вечер за проверка и ми отнеха книжката за неплатени актове. Някои от тях съм обжалвал, някои не, не знам дали това има значение. Това им го казах, но няма значение пак си ми я взеха. Трябва да проверя, но мисля, че за наказателното постановление, което им дадох ми беше излязло вече решение и мисля, че наистина не се водеше като такова, което обжалвам в момента. Не знам те дали има как да го проверят в тяхната система. Боклуците нямаха бланка за отнемане на книжка и чаках половин час друга патрулка да дойде и да донесе бланка. Държаха ме около час някъде и ми обясняваха как това е лоста на държавата :mhihi: за тези, които не си плащат нарушенията. Кето си е така, за тези, коитоне съм обжалвал нямам извинение.

Та както споменах всички НП към момента са над 3 години. Това с абсолютната давност важи ли още? Защото ако е така, ще отида и на практика би трябвало да си взема книжката, че даже и талончето без да плащам нищо. Обжалването важи ли на срока на абсолютна давност? Колко време е необходимо да придвижат книжката ми от районното до КАТ? Изобщо каква е процедурата по връщането на книжката?

И знам, че е обречена кауза, но ми се ще да направя нещо относно това, че ме държаха над 1 час и се държаха отвратително? Някакви идеи? Дори да ги разкарам до съда и да им изгубя един ден пак ще се радвам :D
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Re: Отнета книжка заради неплатени актове

Мнение от (bubsa) » 01 Фев 2016, 10:33

Няма да бъдеш нахранен качествено само заради зеленият цвят :mhihi: А не,че не заслужаваш.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 01 Фев 2016, 10:42

Ей за такива хора я има оная тема "Как да оправим България" :mhihi:

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар

Мнение от alpina-ma6inata » 01 Фев 2016, 10:45

За което съм си виновен, виновен съм, не го отричам. Никой от нас не е светец, така че нека да не дълбаем кой какъв е. :) :yes:
2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Мармот » 01 Фев 2016, 11:01

Я кажи по кой член ти е отнета, защото със сигурност е неправомерно?!?
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар

Мнение от alpina-ma6inata » 01 Фев 2016, 11:36

по чл.172, ал.1 от ЗДВП
За осигуряване на безопасността на движението по пътищата могат да се прилагат следните принудителни административни мерки:
1. временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство на водач:
а) за когото видимо се установи, че не отговаря на медицинските или психологическите изисквания - до отпадане на основанието за това;
б) който управлява моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда или е под въздействието на друго упойващо вещество - до решаване на въпроса за отговорността му, но за не повече от 6 месеца;
в) който поради незнание е извършил немаловажно нарушение на правилата за движение - до успешно полагане на проверочен изпит;
2. временно спиране от движение на моторно превозно средство:
а) до отстраняване на неизправността, когато моторното превозно средство е технически неизправно, включително и когато съдържанието на вредни вещества в изгорелите газове или шумът са над установените норми или конструкцията му е изменена без съответното разрешение;
б) до отстраняване на несъответствието, когато моторното превозно средство превозва опасен товар, но не отговаря на изискванията за класа и вида на превозвания товар;
в) на собственик, който няма задължителна застраховка „Гражданска отговорност" - до сключването й.

и Заповед 8121з-48 / 16.01.2015, изменена със Заповед 8121з-745 / 24.06.2015 на МВР и Заповед 4332з-95 / 2015 г. на СДВР.

Според мен правото за отнемане се крие във въпросните Заповеди, които не ги намерих никъде и не знам откъде трябва да ги видя? Това всичко си е написано печатно на бланка за такъв тип отнемане на книжка, което ме навежда на мисълта, че правомерно са си я отнели. Но по-интересното е дали все още важи това за давността на НП. :dunno:
2x Alpine white E30's
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 01 Фев 2016, 11:59

Задълженията по неплатени актове се събират вече от НАП, а абсолютната давност е 10 г.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire

Мнение от DoesNot » 01 Фев 2016, 12:05

При мен се разви подобен сценарий миналата година. Платих си всичко до 2 години назад. Не бях плащал никога глоба и имаше доста отпаднали :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 01 Фев 2016, 13:34

Много неприятна случка. Книжката за неплатени суми ли е отнета или нямаш и точки? Ако е първото давноста си я има и ако не са предадени на НАП изтеклите няма да ги плащаш. Ако нямаш точки обаче филма е голям вече.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 01 Фев 2016, 13:45

Aко е отнета заради свършване на точките, както каза bum_bum, филма е голям.

1. Чакаш 6 месеца да изтече наказанието;

2. Записваш се за психотест;

3. Ако го вземеш, се записваш на изпит по листовки;

4. Ако го вземеш, си на изпит по кормуване;

5. Плащаш всички задължения до момента и подаваш документи за новата книжка.

Равносметката е около 7-8 месеца без книжка, висене на безброй опашки и разправии с нелюбезни чиновници и около 500лв. разходи(без погасяването на старите актове).

Дано не е това ситуацията при теб, но в случай че е, да те подготвя психически.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 01 Фев 2016, 13:53

alpina-ma6inata написа:За което съм си виновен, виновен съм, не го отричам. Никой от нас не е светец, така че нека да не дълбаем кой какъв е. :) :yes:

А ти в КАТ ходи ли? Отивай да си видиш НП-тата и цялата история. Така или иначе нямаш какво да губиш повече.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 01 Фев 2016, 13:53

Положението е още по-неприятно, ако имаш повече категории защото губиш всичките и ги караш наново.

Аз го минах целия тоя път единствено и само, защото в КАТ бяха изгубили протоколите за възстановяване на точки. :shock:

След близо година след като бях изкарал курсовете вече намерих копие от протокола незнайно как запазено в школата. Занесох го и си взех книжката. Но годината без книжка, изпитите, дадените пари и нерви си останаха за моя сметка.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 01 Фев 2016, 14:11

А аз го минах, понеже се опитаха да ме прецакат умишлено и в крайна сметка поради лошо стечение на обстоятелствата успяха...

Имах останали 18 точки, писаха ми акт за 2 нарушения и 10 точки. Когато отидох да си взема НП и да си платя, видях, че има добавени още 2 нарушения, съответно точките за отнемане бяха 19.
Понеже имаше явно несъответствие между акт и НП, отпадането на акта беше формалност. Адвоката, който наех, взе капаро от 50лв., пуснахме жалбата и след това докато ме увещаваше, че трябва да чакаме, разбрах, че вече има излязло решение и оставам без книжка. Нашия го е домързяло да си мръдне пръста и всички срокове бяха пропуснати.

Внимавайте много с адвокатите, че голяма част от тях са долни измекяри(конкретния дори ми беше препоръчан).
Последна промяна Делян на 01 Фев 2016, 14:12, променена общо 1 път

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар

Мнение от alpina-ma6inata » 01 Фев 2016, 14:12

Имам точки, заради неплатени глоби е всичко. Утре ще ходя в КАТ да видя какво става и ще пиша. Благодаря за отговорите :yes:
2x Alpine white E30's
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 01 Фев 2016, 14:26

По която и да е точка от чл.172 няма как да ти отнемат книжката за неплатени глоби.

Явно наистина в заповедите (или по-скоро наредби) цитирани по-долу е основанието. Обаче търсих навсякъде и в Държавен вестник ги няма.. :dunno: Вероятно там се казва, че за неплатени в срок актове ти взимат книжката на пътя.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата