Мнения за Мерцедес А-класа А160i
Модератор: Общи модератори
47 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Lattri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i M Пакет, е39
- Мечтае да кара: е39 - сбъдната
Мнения за Мерцедес А-класа А160i
Е колеги дойде момента и аз да пусна безумна тема. Трябва да се купува кола (за жена) и вчера като ходихме по авто къщите се спряхме на едно Мерцедесче А класа А160 бензин 102 к.с 2001г Elegance. Видимо запазено на пръв поглед, 130 000км, не е удряно, работещ климатик и т.н. Вдигнахме я на стенд и всичко изглеждаше добре освен заден десен амортисьор, който беше счупен, кормилен накрайник за смяна, маркучи за спирачките за смяна и ръчна спирачка за натягане. Утре ще мине и диагностика на двигателя. Искам да ви попитам какви са преките ви впечетления от този автомобил? Надежден ли е? Здрав ли е? Бързо ли се износват компонентите по ходовата част?
Изчетох бая неща в нета за него. На първо место, че не бил стабилен (този модел има ЕSP) и на някакъв тест през 98ма се преобърнал. След въвеждането на ESP нещата се променили. Трудно е да се сменят консумативи по двигателната част. Дори най-малкият ремонт е свързан с доста разглобяване (сваляне на целия двигател с предния мост и окачване). Спирачните дискове се износвали бързо. Предното предаване. Била ниска и закачала отдолу. Общо взето много негативни мнения за този модел на Мерцедес.
Колата сме я капарирали и се чудя дали да не се откажем. Утре е последния ден, в който се решава да бъде или да не бъде. Затова моля коментирайте.
П.С. Влезнах във форума на Мерцедес и се регистрирах и там, но чакам да ми одобрат заявката за регистрация. Общо взето от скромното ровичкане там не успях да открия почти никаква полезна информация.
Поздрави
Изчетох бая неща в нета за него. На първо место, че не бил стабилен (този модел има ЕSP) и на някакъв тест през 98ма се преобърнал. След въвеждането на ESP нещата се променили. Трудно е да се сменят консумативи по двигателната част. Дори най-малкият ремонт е свързан с доста разглобяване (сваляне на целия двигател с предния мост и окачване). Спирачните дискове се износвали бързо. Предното предаване. Била ниска и закачала отдолу. Общо взето много негативни мнения за този модел на Мерцедес.
Колата сме я капарирали и се чудя дали да не се откажем. Утре е последния ден, в който се решава да бъде или да не бъде. Затова моля коментирайте.
П.С. Влезнах във форума на Мерцедес и се регистрирах и там, но чакам да ми одобрат заявката за регистрация. Общо взето от скромното ровичкане там не успях да открия почти никаква полезна информация.
Поздрави
По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.
- weedminer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Печка
- Детайли за колата: Малка печка
Re: Мнения за Мерцедес А-класа А160i
Не си взимай такова. Преди 3 години също гледах за тея мерцедесчета. Това НЕ е мерцедес поне за мен. Колата е супер ниска, АМА СУПЕР, нестабилна е и евентуално само дизеловите двигатели стават за нещо.
Ако искаш кола тип лего-ръчна количка си вземи Ярис. Или даже фабия, ако щеш. Трябва търпение за тая работа, ходете гледайте и най-вече изберете нещо, което ще е стабилно на пътя и като здравина - това й трябва най-вече на една жена...
УСПЕХ
Ако искаш кола тип лего-ръчна количка си вземи Ярис. Или даже фабия, ако щеш. Трябва търпение за тая работа, ходете гледайте и най-вече изберете нещо, което ще е стабилно на пътя и като здравина - това й трябва най-вече на една жена...
УСПЕХ

Сетих за 1 тема преди време, ама там става въпрос за дизел и за автоматик. Виж все пак. Може да намериш нещо полезно, ако не си я чел вече.
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 1%81%D0%B0
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 1%81%D0%B0
- Is.
- ентусиаст
-
- Кара: Едно М60 и някви М-ки
- Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....
Отвратително гадна за правене , ужасяващо нестабилна , пластмасова щутгарска тоалетна с неоправдано скъпа поддръжка .
Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
Is написа:Отвратително гадна за правене , ужасяващо нестабилна , пластмасова щутгарска тоалетна с неоправдано скъпа поддръжка .
Потвърждавам на 100%

Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание
Убий глупака с мълчание

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
От дамските коли много по-добре е А3 - във всяко едно възможно отношение .
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
Hito написа:Is написа:Отвратително гадна за правене , ужасяващо нестабилна , пластмасова щутгарска тоалетна с неоправдано скъпа поддръжка .
Потвърждавам на 100%
И аз съм на същото мнение,няма толкова глупава кола като А класата.По-добре фиеста,ярис,корола и т.н отколкото това ... нещо.Трябва много да мразиш жена си за да я натикаш в тоя котурник.
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
- Мечтае да кара: new BMW
Според мен има един "+" - харесва се на жени, изглежда доста различна като кола. В изпълнение "Елеганс" има доста прилични екстри. Седиш високо и е удобна за каране в града.
Но много харчи това кенефче (то бензинов мерцедес няма икономичен). За този 1 кон над 101 ще вземах да му плащаш и приличен данък. А пък и гумите са им с интересени размери (175/65/15).
Според мен за 5-7 000 лева има и други по интересни марки женски колички.
Но много харчи това кенефче (то бензинов мерцедес няма икономичен). За този 1 кон над 101 ще вземах да му плащаш и приличен данък. А пък и гумите са им с интересени размери (175/65/15).
Според мен за 5-7 000 лева има и други по интересни марки женски колички.
- gugichamp
- младши ентусиаст
-
Няма такъв кенеф!Трябва да го продават с няколко ролки тоалетна хартия,
за да върши поне няква работа това нещо!Миналата година ми се наложи да
се придвижвам няколко месеца с тфа и съм отвратен,а колата беше почти
чисто нова и без всякакви забележки.Между 110 и 130 има необяснимо тресене,
което остава неразгадаемо.До колкото знам си им е заложено по дефолт.
Неразгадаема остава и цената на поддръжката
Вземи всичко друго,но не и тоя кемизарник!
за да върши поне няква работа това нещо!Миналата година ми се наложи да
се придвижвам няколко месеца с тфа и съм отвратен,а колата беше почти
чисто нова и без всякакви забележки.Между 110 и 130 има необяснимо тресене,
което остава неразгадаемо.До колкото знам си им е заложено по дефолт.
Неразгадаема остава и цената на поддръжката

Вземи всичко друго,но не и тоя кемизарник!
от свинята лебед не става...
- Lattri
- кандидат ентусиаст
-
Нещата не изглеждат добре
. Ами ако излючим това, че е нестабилна, и гори 9 на 100, от към подръжка какво ще кажете? Идеята е да се вземе нещо, което няма да влиза на всеки 6 месеца в сервиза. Също така какво ви е мнението за Нисан Микра? Забелязвам, че има страшно много по българските пътища.

- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
Lattri написа: Също така какво ви е мнението за Нисан Микра?........
Имам наблюдения над дизелова микра (на един колега беше)....... мииии за него с пълна сила важеше лафа "има ли живот извън сервиза....." Направо си мислех ,че е мазохист и му доставя кеф всяка седмица да я вкарва в бокса

Великите умове обсъждат идеи.
Убий глупака с мълчание
Убий глупака с мълчание

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
За какво ти е Микра , Корса и тем подобни кашони ? Имаш Е46 Компакт и Ауди А3 

- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 335d
acho.rs написа:За какво ти е Микра , Корса и тем подобни кашони ? Имаш Е46 Компакт и Ауди А3
То па 46компакта е една красота ....

По темата за мерца ....Един път ми се наложи да се возя (на тия новите 08ма) бяхме 4ма , двама по към 110кг отпреде и ние по слабичките отзаде . Беше ебати тормоза за тоя бенз

- weedminer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Печка
- Детайли за колата: Малка печка
Дори не си помисляй вече за тая А класа. Не мислех, че ще пиша втори път в темата, ама ми се ще да се спасиш.
А3-ка Ауди, Голф 4, Ибиза или Ярис, БМВ е лош избор в случая според мен.
И корола става - някой я спомена нагоре. Абе като цяло тея малките тойоти са МЕГА здрави по принцип
Айде успех и дръж в течение
А3-ка Ауди, Голф 4, Ибиза или Ярис, БМВ е лош избор в случая според мен.
И корола става - някой я спомена нагоре. Абе като цяло тея малките тойоти са МЕГА здрави по принцип

Айде успех и дръж в течение

- Lattri
- кандидат ентусиаст
-
Hito написа:Lattri написа: Също така какво ви е мнението за Нисан Микра?........
Имам наблюдения над дизелова микра (на един колега беше)....... мииии за него с пълна сила важеше лафа "има ли живот извън сервиза....." Направо си мислех ,че е мазохист и му доставя кеф всяка седмица да я вкарва в бокса
Значи и тя е кочина...
acho.rs написа:За какво ти е Микра , Корса и тем подобни кашони ? Имаш Е46 Компакт и Ауди А3
Не разполагам с голяма сума колега. Нещо до 4к а както всички знаем до 4к има само боклуци. Е46 компакт би било добре, но дали може да се намери читаво с 1.6 мотор за нормална цена?
47 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4