Бригада-САЩ?
Модератор: Общи модератори
53 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- lubaka_320
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2001 e46 325i;е36 Touring
- Мечтае да кара: S50/52
Бригада-САЩ?
Колеги,имам голямо желание да замина на студентска бригада в Америка, но не зная как точно стоят нещата и затова пускам темата,с надеждата че мога да получа някаква полезна информация,от хора които вече са минали по този този.
Имам няколко въпроса...
1.Какви документи са ми нужни за да мога да замина,там визи ли ще са,зелени карти ли ще са,незнам кво друго ли ше е...
2.каква сума ми е нужна за да си набавя въпросните документи и колко време се чака за да си ги получиш?
3.Колко пари горе-долу трябва да приготвя на хората от агенцията за самолетни билети и там всичко останало нужно за заминаването?
...и всичко останали кахъри относно заминаването и работата в САЩ които са ви познати...
Благодаря ви предварително
Имам няколко въпроса...
1.Какви документи са ми нужни за да мога да замина,там визи ли ще са,зелени карти ли ще са,незнам кво друго ли ше е...
2.каква сума ми е нужна за да си набавя въпросните документи и колко време се чака за да си ги получиш?
3.Колко пари горе-долу трябва да приготвя на хората от агенцията за самолетни билети и там всичко останало нужно за заминаването?
...и всичко останали кахъри относно заминаването и работата в САЩ които са ви познати...
Благодаря ви предварително
Re: Бригада-САЩ?
Малко
- Защо точно САЩ, като на острова се изкарват по-добри пари... Така съм чувал от много колеги... Въпреки, че в САЩ работиш като барман, сервитьор, продавач и т.н., а в Англия си на нивата и береш плодове... Но за да ги изкараш парите в САЩ, каквито ще изкараш в Англия, трябвало да работиш на няколко места
Това са само думи на колеги и не гарантирам за достоверност
Ако не съм прав, моля за опровержение
И аз мислех да заминавам, но при налична приятелка, няма как да я оставя 6 месеца сама

Това са само думи на колеги и не гарантирам за достоверност

Ако не съм прав, моля за опровержение

И аз мислех да заминавам, но при налична приятелка, няма как да я оставя 6 месеца сама

- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
uCnaHeTcA написа:но при налична приятелка, няма как да я оставя 6 месеца сама
Що да няма как

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- lubaka_320
- младши ентусиаст
-
UBAH5 написа:uCnaHeTcA написа:но при налична приятелка, няма как да я оставя 6 месеца сама
Що да няма как
мноо силно включване брат

а колкото до въпроса на колегата защо точно в щатите...ми колега просто там имам мерак да отида...знам ли,мозъците ни са толкова промити от всичко което виждаме,телевизия,музика,филми...абсолютно всичко е там,нали знаеш-АМЕРИКАНСКАТА МЕЧТА

- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 N46B20
ХУбава работа е бригадата. Аз ходих 4 пъти и съм предоволен. Работих в фирма която продаваше строителни материяли. Правих по 60-70 часа на седмица (плащаха ми оувър тайм, бонуси и инсентив за всяка доставка която я правех (на ден по 15-20 ги правех)). И 4те години ходих на същото място и всяка година ми накачваха заплатата и бонусите. Там си искарах книжка за мотокар. Абе трудна беше работата много, ама плащаха американците.
Значи, аз ходих на селф-арейнджед т.е. сам да си уредиш всичко в Щатите (работа и квартира). Агенцията само ми среди докумените за визата.
От документи ти трябват документи:
Студентска книшка, справка с оценките, Удостоверение че си студент, Задграничен Паспорт който има поне още една година валидност, 1 снимка за Американса виза (5х5 см), 140 долара за интервю в Посолството, Севис такса (плаща се в агенцията) и ДС (също се добива от агенцията, което е дозвола за работа).
За агенцията не знам колко се плаща, щот има 5 агенции и всички взимат различно (ама от порядака на 500+ долари).
За самолетни билети ти трябват от 550-700 евро (зависи с коя компания искаш да летиш, и до къде). Аз платих 2 години по 570 евро София Бостън и другите две години по 640 евро същата маршрута.
За там ако нямаш обезбедено квартира ти трябват поне 600-700 долара. (за наем първа+последна седмица+депозит). Ако имаш от работата още подобре.
Аз ходих на Нантъкет, МА. Луди пари се искарват ама яко ти дупе. Там имам и познати, та ако си сериозен може да ти дам контакти за квартира. А работа се намира лесно ако търсиш и ако английския ти е добър.
Ако съм забравил нещо, питай.
Значи, аз ходих на селф-арейнджед т.е. сам да си уредиш всичко в Щатите (работа и квартира). Агенцията само ми среди докумените за визата.
От документи ти трябват документи:
Студентска книшка, справка с оценките, Удостоверение че си студент, Задграничен Паспорт който има поне още една година валидност, 1 снимка за Американса виза (5х5 см), 140 долара за интервю в Посолството, Севис такса (плаща се в агенцията) и ДС (също се добива от агенцията, което е дозвола за работа).
За агенцията не знам колко се плаща, щот има 5 агенции и всички взимат различно (ама от порядака на 500+ долари).
За самолетни билети ти трябват от 550-700 евро (зависи с коя компания искаш да летиш, и до къде). Аз платих 2 години по 570 евро София Бостън и другите две години по 640 евро същата маршрута.
За там ако нямаш обезбедено квартира ти трябват поне 600-700 долара. (за наем първа+последна седмица+депозит). Ако имаш от работата още подобре.
Аз ходих на Нантъкет, МА. Луди пари се искарват ама яко ти дупе. Там имам и познати, та ако си сериозен може да ти дам контакти за квартира. А работа се намира лесно ако търсиш и ако английския ти е добър.
Ако съм забравил нещо, питай.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Аз 2010 бях в Corolla, NC от 27ми май до 2 октомври. Работих в Harris Teeter (верига хранителни магазини) - първо като bagger (седя до касиерката и квото чукне на касата, аз го нареждам в торби и го подавам на клиентите), а после и в meat dep. (месарският отдел - питай кво не съм правил)
- Международен паспорт
- Удостоверение че си студент
- Виза от посолството (дават я след като отидеш с подписан трудов договор)
- Разни други документи, за които ще ти съдейства агенцията която ползваш.
На мен ми легна към 3800 лв само за да замина:
- 750 долара за агенцията (ползвах услугите на Cool Travel) - (Аз ги плащах на две вноски в рамките на 3 месеца)
- 135 долара такса за посолството ( Плащат се по банков път минимум 10 дена преди датата на интервюто - ако те одобрят, ти казват веднага. По принцип всички ги одобряват, трябва да наблегнеш само малко на езика и задължително да подчертаеш че ще се върнеш задължително в България)
- 70 долара разни малки такси ( в тях смятам разходите по транспорта до посолството в София, подновяването на паспорта, застраховката в агенцията за връщане на парите ако ми откажат виза и т.н. )
- 105 долара депозит за квартирата (Плащат се минимум 30 дена преди да заминеш)
-680 [b]евро двупосочен самолетен билет[/b] (и това е от евтините, тъй като моят беше с фиксирани дати на заминаване и пристигане. Летях с Bulgaria Air до Амстердам и от там с KML до Вашингтон)
- 600 долара джобни ( С тея пари трябва да преживееш минимум 10 дена - 3 докато се установиш и почнеш работа, и 7 докато получиш първият си paycheck - трябва с тях да си покриеш 1-2 вечери на хотел докато се придвижиш до квартирата, билети за рейсове, метро или евентуално вътрешен полет, храната, разходи за транспорт до social security office, може и униформата да се наложи да си платиш, както и да си купиш колело евентуално и други режийни )
Мога да ти кажа много неща относно моя престой там, но като цяло съм разочарован.
За да изкяриш някой кинт, ти трябват минимум две работи. За да си намериш 2ра работа, трябва да идеш в началото на май, че после се пълни със руснаци, украинци, македонци и т.н (Аз си намерих 2ра работа в средата на Август и то за 3 седмици само). Аз работих за 9 долара на час, като минимума ми на седмица беше 40 часа. Оувъртайма се плаща на 150% (всеки час над 40тия ми беше по 13.50)
До тук добре ...
Бях с колега от университета, който се върна през юни, просто защото не можа да издържи и още 3 момчета от Варна. Експлоатацията е на макс и лошото беше, че не ни се даваше допълнително работно време и като цяло сметките бяха :
17 седмици x 40 часа работа x 9 долара - $6120
И вече почваме да вадим ...
612 долара данъци (които чакам уж да ми ги върнат около май месец)
17 седмици x 105 долара наем - 1785
17 седмици x 80 долара за храна - 1360 (менюто за 4ри месеца беше - сутрин корнфлейкс с мляко, на обед сандвич на работа, вечер пиле с ориз/пиле с картофи - най-тънко лягаше така)
Около 600 долара за подаръци на роднините и приятелите като се връщах, за мен малко дрехи и това беше.
Върнах се с точно 3000 долара. Обмених ги на 1.43 и излязоха към 4300 лв. От тях като извадя това което дадох, а именно 3800 лв - чистата печалба се оказа 500 лева. Като прибавя към тях данъците, които трябва да получа (600 x 1.43 = 858 лв) печалбата става точно 1358 лв. А няма да ти казвам кви лайна съм ринал и в кви помий съм киснал
Сега една друга сметка :
4 месеца са приблизително 84 работни дни. Ако си намериш работа на която да ти плащат по 20 лева на ден (каквато опция имах и аз и както правих 2 лета преди това за да имам парите с които заминах ) = 1680 лв. . Ако поработваш и съботите, може и повече да станат.
Заключение: Бригадата си заслужава, само ако си късметлия и можеш да си намериш 2ра работа веднага след като пристигнеш или ако ти дават много допълнително време на основната. Или ако отидеш за повече от 4ри месеца, което студентската виза не позволява.
Ако имаш въпроси, питай без да се смущаваш.
- Международен паспорт
- Удостоверение че си студент
- Виза от посолството (дават я след като отидеш с подписан трудов договор)
- Разни други документи, за които ще ти съдейства агенцията която ползваш.
2.каква сума ми е нужна за да си набавя въпросните документи и колко време се чака за да си ги получиш
На мен ми легна към 3800 лв само за да замина:
- 750 долара за агенцията (ползвах услугите на Cool Travel) - (Аз ги плащах на две вноски в рамките на 3 месеца)
- 135 долара такса за посолството ( Плащат се по банков път минимум 10 дена преди датата на интервюто - ако те одобрят, ти казват веднага. По принцип всички ги одобряват, трябва да наблегнеш само малко на езика и задължително да подчертаеш че ще се върнеш задължително в България)
- 70 долара разни малки такси ( в тях смятам разходите по транспорта до посолството в София, подновяването на паспорта, застраховката в агенцията за връщане на парите ако ми откажат виза и т.н. )
- 105 долара депозит за квартирата (Плащат се минимум 30 дена преди да заминеш)
-680 [b]евро двупосочен самолетен билет[/b] (и това е от евтините, тъй като моят беше с фиксирани дати на заминаване и пристигане. Летях с Bulgaria Air до Амстердам и от там с KML до Вашингтон)
- 600 долара джобни ( С тея пари трябва да преживееш минимум 10 дена - 3 докато се установиш и почнеш работа, и 7 докато получиш първият си paycheck - трябва с тях да си покриеш 1-2 вечери на хотел докато се придвижиш до квартирата, билети за рейсове, метро или евентуално вътрешен полет, храната, разходи за транспорт до social security office, може и униформата да се наложи да си платиш, както и да си купиш колело евентуално и други режийни )
Мога да ти кажа много неща относно моя престой там, но като цяло съм разочарован.
За да изкяриш някой кинт, ти трябват минимум две работи. За да си намериш 2ра работа, трябва да идеш в началото на май, че после се пълни със руснаци, украинци, македонци и т.н (Аз си намерих 2ра работа в средата на Август и то за 3 седмици само). Аз работих за 9 долара на час, като минимума ми на седмица беше 40 часа. Оувъртайма се плаща на 150% (всеки час над 40тия ми беше по 13.50)
До тук добре ...
Бях с колега от университета, който се върна през юни, просто защото не можа да издържи и още 3 момчета от Варна. Експлоатацията е на макс и лошото беше, че не ни се даваше допълнително работно време и като цяло сметките бяха :
17 седмици x 40 часа работа x 9 долара - $6120
И вече почваме да вадим ...
612 долара данъци (които чакам уж да ми ги върнат около май месец)
17 седмици x 105 долара наем - 1785
17 седмици x 80 долара за храна - 1360 (менюто за 4ри месеца беше - сутрин корнфлейкс с мляко, на обед сандвич на работа, вечер пиле с ориз/пиле с картофи - най-тънко лягаше така)
Около 600 долара за подаръци на роднините и приятелите като се връщах, за мен малко дрехи и това беше.
Върнах се с точно 3000 долара. Обмених ги на 1.43 и излязоха към 4300 лв. От тях като извадя това което дадох, а именно 3800 лв - чистата печалба се оказа 500 лева. Като прибавя към тях данъците, които трябва да получа (600 x 1.43 = 858 лв) печалбата става точно 1358 лв. А няма да ти казвам кви лайна съм ринал и в кви помий съм киснал

Сега една друга сметка :
4 месеца са приблизително 84 работни дни. Ако си намериш работа на която да ти плащат по 20 лева на ден (каквато опция имах и аз и както правих 2 лета преди това за да имам парите с които заминах ) = 1680 лв. . Ако поработваш и съботите, може и повече да станат.
Заключение: Бригадата си заслужава, само ако си късметлия и можеш да си намериш 2ра работа веднага след като пристигнеш или ако ти дават много допълнително време на основната. Или ако отидеш за повече от 4ри месеца, което студентската виза не позволява.
Ако имаш въпроси, питай без да се смущаваш.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
Съжалявам, че ти използвам темата но може ли някой колега да направи такава сметка и за Англия, защото съм чувал истории за хора които са се върнали с по 10к паунда, и за хора които са се върнали с по 2-3к...
Благодаря предварително
Благодаря предварително

Live it like you Love it
Като се говори за 2-ра работа, трябва да споменем, че като идеш за пръв път във УСА трябва да подадеш документи за да ти изкарат SSN, той се бави месец 2, а без него легална 2-ра работа е почти невъзможно да намериш. Няма да обяснявам ако се хванеш нелегално какво може да стане.
При второ ходене в УСА вече имаш издаден SSN и можеш да започнем търсене на 2ра работа веднага - ето защо никои не прави пари още първия пат като отиде, а от втория.
В заключение мога да кажа, ако не се забуташ в някакво село и не изкараш големи пари може да го приемеш като безплатна екскурзия, кога друг път ще видиш Америка.
При второ ходене в УСА вече имаш издаден SSN и можеш да започнем търсене на 2ра работа веднага - ето защо никои не прави пари още първия пат като отиде, а от втория.
В заключение мога да кажа, ако не се забуташ в някакво село и не изкараш големи пари може да го приемеш като безплатна екскурзия, кога друг път ще видиш Америка.
- lubaka_320
- младши ентусиаст
-
bioz написа:може да го приемеш като безплатна екскурзия, кога друг път ще видиш Америка.
Баш тва е мойта идея,то е ясно че никой не се е върнал милионер за 3-4 месеца,номера е да си избия парите,да искарам някой лев отгоре и най-вече да се порадвеам на хамериката,да видя как го карат тамошните селяци,що за живот се води зад океана в прехвалените съединени американски щати,да се срещна с различни хора от различни раси и с различни култури и тн.Всичко това със сигурност ще ми е от полза за в бъдеще,пък ако е възможно да се искара и някой лев в повече,работата ще е идеална,в крайна сметка всичко опира до късмета да попаднеш по подходящата оферта с подходящите условия,където и да заминеш да бачкаш,късмета е основна величина,както и трудоспособността разбирасе

- Pisobella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: таралясник
Англия хич не я препоръчвам - колкото хора познавам да са ходили там, никой не е доволен. Работата на полето е по 14 часа - ставаш по тъмно и работиш до тъмно. Условията на живот - под всякаква критика. Каравани с по няколко човека, душове и бани - навън... кухня обща и прочие и прочие. Пълна мизерия. Да не говорим, че те юркат като животно и те експлоатират като роб... Заплащането за техните стандарти е много малко.
Една позната ходи да бере тикви, друга - марулки. За тази с марулките мога да кажа, че по 14 часа - от 4.40-5 сутринта до късно привечер се стои наведен, светят ти с лампа ако е тъмно и резултатът е, че оставаш без гръб най-малкото. Да не говорим, че там да не вали е рядкост
, така че стоиш на кално, дъждовно и доста студено през доста голяма част от времето, Постоянно ходиш по лекари, щото не се издържа. Иначе се заплаща горе-долу, да кажем, по 300 паунда на седмица (не помня в момента колко беше на час и т.н.). Ама заслужава ли си да си преебеш здравето, да си хабиш и нервите и всичко за няколко стотин лева отгоре? И изкараните пари да ги дадеш по лекари след тва...
Иначе за САЩ две мои колежки бяха миналата година, тази искат да ходят пак - близо до Бостън бяха, в Cape Cod ако не се лъжа. Работеха в един магазин (Stop and Shop ли нещо такова беше) като касиерки - нормално работно време, добро заплащане (съжалявам, че не мога да говоря с конкретни цифри). Намериха си сравнително бързо (доколкото знам са търсили доста,де) и втора работа в някакво заведение за фрешове и сандвичи
Тази година искат пак да заминат на същото място.
Иначе те двете бяха намерили квартира покрай агенцията - в къщата на една жена с дечица живееха за по 100 долара на седмица. Избиха си парите, купиха си каквото си бяха наумили и върнаха малко пари. Само че моите приятелки нямаха за цел да пестят и да се ограничават - обикаляли са насам-натам и не са мизерствали да гледат жално пред витрините и да стискат паричките
В общи линии какви пари ще спестиш зависи и от това как харчиш
И на мен ми е мерак за бригада в САЩ, но така и не се получи
И то главно за екскурзията покрай бачкането 
Една позната ходи да бере тикви, друга - марулки. За тази с марулките мога да кажа, че по 14 часа - от 4.40-5 сутринта до късно привечер се стои наведен, светят ти с лампа ако е тъмно и резултатът е, че оставаш без гръб най-малкото. Да не говорим, че там да не вали е рядкост

Иначе за САЩ две мои колежки бяха миналата година, тази искат да ходят пак - близо до Бостън бяха, в Cape Cod ако не се лъжа. Работеха в един магазин (Stop and Shop ли нещо такова беше) като касиерки - нормално работно време, добро заплащане (съжалявам, че не мога да говоря с конкретни цифри). Намериха си сравнително бързо (доколкото знам са търсили доста,де) и втора работа в някакво заведение за фрешове и сандвичи

Иначе те двете бяха намерили квартира покрай агенцията - в къщата на една жена с дечица живееха за по 100 долара на седмица. Избиха си парите, купиха си каквото си бяха наумили и върнаха малко пари. Само че моите приятелки нямаха за цел да пестят и да се ограничават - обикаляли са насам-натам и не са мизерствали да гледат жално пред витрините и да стискат паричките

И на мен ми е мерак за бригада в САЩ, но така и не се получи

- Жоро 320и
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 320d
lubaka_320 написа:bioz написа:може да го приемеш като безплатна екскурзия, кога друг път ще видиш Америка.
Баш тва е мойта идея,то е ясно че никой не се е върнал милионер за 3-4 месеца,номера е да си избия парите,да искарам някой лев отгоре и най-вече да се порадвеам на хамериката,да видя как го карат тамошните селяци,що за живот се води зад океана в прехвалените съединени американски щати,да се срещна с различни хора от различни раси и с различни култури и тн.Всичко това със сигурност ще ми е от полза за в бъдеще,пък ако е възможно да се искара и някой лев в повече,работата ще е идеална,в крайна сметка всичко опира до късмета да попаднеш по подходящата оферта с подходящите условия,където и да заминеш да бачкаш,късмета е основна величина,както и трудоспособността разбирасеНо който не опита няма да разбере какво би му се случило,дет се вика късмета е със смелите,но все пак нещата които прочетох в темата са безценни,съссигурност ще ми помогнат в решенията които ще взема,няма в коя агенция да ми ги кажат тея неща,там ти представят само розовата страна.За това се радвам че има колеги които се включиха излагайки научено и преживяното там+отрицателните черти на престоя им...нека всички които знаят нещо по въпроса да драснат по нещо,всяка дума ше е от полза
От колите на части които продаваш ще изкараш повече! Бившата ми ходи и като пари не си е избила тия за заминаването, вярно е понапазарувала и е видела свят ама пари няма!
- lubaka_320
- младши ентусиаст
-
Жоро 320и написа:От колите на части които продаваш ще изкараш повече! Бившата ми ходи и като пари не си е избила тия за заминаването, вярно е понапазарувала и е видела свят ама пари няма!
Човек,както написах малко по горе,всичко опира до късмет и обстоятелства...така че кой ше искара и кой не,това е много относително

- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
С цените не мога да ти помогна колега, защото вече съм ги забравил бях там 2007 и 2008, виждам че колеги над мен са поописали разходите. Сега ще ти дам няколко приятелски съвета.
1во - отиди в САЩ, за УК не се и замисляй да им копаш и береш като идиот, няма място за сравнение.
2ро - вземи си повечко джобни пари като заминаваш, никога не знаеш!
3то - ако може се съберете приятели българи - хем ще спестите от квартирни, ако си наемете апартамент/къща заедно, хем ще ти е много по-приятно и спокойно.
4то - ако можеш си уреди работа предварително, чрез някой познат там.
Аз лично от САЩ имам незабравими спомени и на драго сърце бих отишъл пак на екскурзия. Имат си много кусури местните, но като цяло ще си промениш светогледа както за американците, така и за българите. В Англия - само на екскурзия, иначе ще си робче на някой индиец/поляк
1во - отиди в САЩ, за УК не се и замисляй да им копаш и береш като идиот, няма място за сравнение.
2ро - вземи си повечко джобни пари като заминаваш, никога не знаеш!
3то - ако може се съберете приятели българи - хем ще спестите от квартирни, ако си наемете апартамент/къща заедно, хем ще ти е много по-приятно и спокойно.
4то - ако можеш си уреди работа предварително, чрез някой познат там.
Аз лично от САЩ имам незабравими спомени и на драго сърце бих отишъл пак на екскурзия. Имат си много кусури местните, но като цяло ще си промениш светогледа както за американците, така и за българите. В Англия - само на екскурзия, иначе ще си робче на някой индиец/поляк

Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Ми в корола където бях аз си беше мизерия щото беше някво малко село и работата беше на 20-30 минути с колело от квартирата и едно слънце да си е*e майката . Другия куриоз беше че ми се скъсаха обувките, пък на работа постоянно киснех във вода и се оказа че в корола няма магазин за обувки. Намерих само някви джапанки и в крайна сметка се оказа че трябва да се ходи до Уолмарт. Най-близкият беше на 30-40 мили от нас, нямаше никъв обществен транспорт освен двете местни таксита дето искаха майка си и баща си до там и обратно. И имах избор ... с колелото или на стоп.
Избрах на стоп. За 6 часа отидох и се върнах, натоварен като циганин
Другото интересно беше че тея 7 мили от нас до работа бяха ебахти готиният път .... обаче нито една лампа и вечер в 23.00 като сме се прибирали, сме карали в редица на магия в средата на пътя, да може да се ориентираме по маркировката
Да не говоря че накрая и евакуация имаше заради урагана Ърл. Обрулиха на по 200 долара за транспорт отиване и връщане и хотел в Чиизапейк или нещо подобно.
Избрах на стоп. За 6 часа отидох и се върнах, натоварен като циганин

Другото интересно беше че тея 7 мили от нас до работа бяха ебахти готиният път .... обаче нито една лампа и вечер в 23.00 като сме се прибирали, сме карали в редица на магия в средата на пътя, да може да се ориентираме по маркировката

Да не говоря че накрая и евакуация имаше заради урагана Ърл. Обрулиха на по 200 долара за транспорт отиване и връщане и хотел в Чиизапейк или нещо подобно.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- ^Joreto
- серсемин
-
- Кара: BMW F30 340xi
Любаче преди няколко години бях в САЩ на бригада, няколко пъти в посолството съм ходил
Сестра ми 2 години подред ходи, и сега пак ще заминава
На ясно съм общо взето с всичко отностно бригадите
Звънни да пием по кафе като си свободен и ще ти разправям 

53 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4