ХРОМИРАНЕ или НИКЕЛИРАНЕ
Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- simoniko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: валяк
ХРОМИРАНЕ или НИКЕЛИРАНЕ
Интересува ме място където качествено биха могли да хромират или никелират , но НЕ да боядисват ! Детаилите са малки !
Някой колега ако се е занимавал да хромира и има опит да сподели !
Или успешни способи за третиране на такива повърхности също са добре дошли !
- GRINGO
- младши ентусиаст
-
- Кара: `81 E21 335
e 28 performance написа:0898207654-мартин,има машина за хром никел(от бургас е)
Дали би се заел да ми никелира глави на едни болтчета за джанти?
- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
Хром дизайн, намира се зад Антим тауър до фабриката на ролпласт. Там правих броните на моето Е3. Като я направиш ще направим парад на бели акули.
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
Някой има ли снимки на правени детайли?Колко брои да ти направят броните?
Доколкото знам от хора реставратори покритието не става като заводско.Имало някои,които са давали разни неща,но не са доволни от резултатите.Отделно детайла трябва да е без никакви деформации.Доста хора прибягват към най-светъл сив металик и лак отгоре в такива случаи.Дай да видим какво се е получило при теб
Доколкото знам от хора реставратори покритието не става като заводско.Имало някои,които са давали разни неща,но не са доволни от резултатите.Отделно детайла трябва да е без никакви деформации.Доста хора прибягват към най-светъл сив металик и лак отгоре в такива случаи.Дай да видим какво се е получило при теб

8.32
Покритието трудно може да стане като заводско, за да стане добре, детайлът трябва да е с полирана основа, и после се отлага върху него слой мед, за което трябва цианова вана, а май за тях се иска разрешително и са малко на брой такива фирми, които поддържат такива вани. Освен това ваните са малки по габарити - ще е чудо да има такава вана с големина, като за броня. Върху медта се отлага вече и хромът. При много "хромаджии", точно заради циановите вани не отлагат медена основа, а отлагат никел и евентуално върху него - пак хром - но този вариант е по-лош.
Ще се съберат доста хора, желаещи да си възвърнат хромовия блясък, и ако в "Хром дизайн" го правят по истинския начин - ще е повече от добре. Интересно, дали отлагат и хром върху дуралуминий?
Проверявал съм за хромиране и на 7 км, зад сградата на ЗИТ, но така и не стигнахме до направа на детайли - не отлагаха меден слой.
Има и химическа лаборатория в Лозенец, по мазетата на Химико-Технологичния или в съседната сграда, не знам точно, ако някой е правил нещо там или знае - може да го сподели.
Ще се съберат доста хора, желаещи да си възвърнат хромовия блясък, и ако в "Хром дизайн" го правят по истинския начин - ще е повече от добре. Интересно, дали отлагат и хром върху дуралуминий?
Проверявал съм за хромиране и на 7 км, зад сградата на ЗИТ, но така и не стигнахме до направа на детайли - не отлагаха меден слой.
Има и химическа лаборатория в Лозенец, по мазетата на Химико-Технологичния или в съседната сграда, не знам точно, ако някой е правил нещо там или знае - може да го сподели.
В ХТИ-то в Лозенец са им малки ваните, още преди години ме бяха пратили там да проверя, не стават за нещо повече от огледало или дръжка. Във бла бла бла, забравих как се казваше, след Люлин към Божурище, като свиеш в ляво към Банкя, отляво беше институт некъв, там има пак вана ама и там е същата работата, малка. Оттам ме пратиха в ЗИТ, ама така и не стигнах дотам, шадоулайна ми се виде по лесен за изпълнение 

Ние трябва да осигурим едно по добро бъдеще за България и нашите Български деца и Национал-Социализма е пътя за това

- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
PIONEER написа:Някой има ли снимки на правени детайли?Колко брои да ти направят броните?
Резултата на живо на Събора. иначе 600лв. за предна и задна броня.
Тан където е пробита си остава дупка. Хромират само желязо. Халумин и пластмаса не, което е голям проблем
- BAWARISCHE
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вече Е38 730д 01
колеги за никелиране/дори и на пластмаса/на по дребни детайли това е мястото http://www.ideabg.com/clients/ewert/bg-index.php
хората са страхотни и много коректни,работят с еконт.един мой приятел кара едни рефлектори на едно пежо и остана очарован от работата.
Сега да споделя с вас:аз също изпратих вътрешните никелирани лайстни на вратите до Стрелча и ми ги варнаха.понеж машините им не били достатъчно големи за такива работи,така че за по дребни неща ще свършат работа.Опитах се и в Севлието във Видима та ги правят но нищо не стана- не могат да ги вкарат,търся каде ли не аз също чух за тези на Кукуш но още не съм ходил,искам да си направя вътрешните и външните че не ми се дават 40 и куср лева в дару за бройка

Сега да споделя с вас:аз също изпратих вътрешните никелирани лайстни на вратите до Стрелча и ми ги варнаха.понеж машините им не били достатъчно големи за такива работи,така че за по дребни неща ще свършат работа.Опитах се и в Севлието във Видима та ги правят но нищо не стана- не могат да ги вкарат,търся каде ли не аз също чух за тези на Кукуш но още не съм ходил,искам да си направя вътрешните и външните че не ми се дават 40 и куср лева в дару за бройка

- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Re: ХРОМИРАНЕ или НИКЕЛИРАНЕ
simoniko написа:Интересува ме място където качествено биха могли да хромират или никелират , но НЕ да боядисват ! Детаилите са малки !
Бате, аз май ти бях споменавал, че баща ми има човек. Ще се поинтересувам колко са големи ваните и дали ще стане работата, защото и аз ще си правя предната броня, а задната направо нова, че е крива.

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- lubaka_320
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2001 e46 325i;е36 Touring
- Мечтае да кара: S50/52
Аз също скочих на по-лесния вариант "шадоу лайн"
Хрома си е хром,ама толкова играчка и расправии неам нерви просто..не казвам че не си струва ама всеки сам си преценява

- Gecallica
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E21 320i, E21 315, E38 735i
Може ли да поясните какъв е вариянта "Шадоу лайн"?lubaka_320 написа:Аз също скочих на по-лесния вариант "шадоу лайн"Хрома си е хром,ама толкова играчка и расправии неам нерви просто..не казвам че не си струва ама всеки сам си преценява

- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Лайстните да се боядисат черни. 

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's

2x Alpine white E30's
- Gecallica
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E21 320i, E21 315, E38 735i
Ахам, значи и аз натам съм тръгнал, а броните черни добре ли стоят?alpina-ma6inata написа:Лайстните да се боядисат черни.

29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2