Чип за Е39 530д
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- bmw_fanatic_sofia
-
-
- Кара: кво ли не
- Мечтае да кара: БМВ над 500 к.с. ама без много копчета
- Детайли за колата: за коя? :D
Чип за Е39 530д
Здравейте, имам едно питане относно чип-тунинг на дизелово бмв.
Колата е е39 530д 193 коня.
Интересува ме - въпреки че дават гаранция в оторизираните тунинг студия(гледах няколко различни оферти) - има ли риск след промяната двигателя или турбината да не издържи? Например ако се вкарва в много високи обороти често, да влиза в първите чертички на червеното където е и максимума на дадена скорост?
Питам защото четох скоро, че на някои коли им се пръскат турбините след чип тунинг когато се настъпват прекомерно.
Също ако се кара по магистралата на максимални обороти на последна предавка тоест с максималната скорост след чип тунинга може ли да се прецака турбото или двигателя.
Знам, че този двигател е доста здрав, но все пак ..
Също пак повтарям - визирам студия които са известни, имат сайтове и много хора правят чип тунинга или силов тунинг там.
Благодаря предварително и ако има такава тема моля да ме пренасочите, защото не успях да намеря.
Колата е е39 530д 193 коня.
Интересува ме - въпреки че дават гаранция в оторизираните тунинг студия(гледах няколко различни оферти) - има ли риск след промяната двигателя или турбината да не издържи? Например ако се вкарва в много високи обороти често, да влиза в първите чертички на червеното където е и максимума на дадена скорост?
Питам защото четох скоро, че на някои коли им се пръскат турбините след чип тунинг когато се настъпват прекомерно.
Също ако се кара по магистралата на максимални обороти на последна предавка тоест с максималната скорост след чип тунинга може ли да се прецака турбото или двигателя.
Знам, че този двигател е доста здрав, но все пак ..
Също пак повтарям - визирам студия които са известни, имат сайтове и много хора правят чип тунинга или силов тунинг там.
Благодаря предварително и ако има такава тема моля да ме пренасочите, защото не успях да намеря.
- Vacheto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520/540
- Мечтае да кара: Е39
Re: Чип за Е39 530д
Само да вмъкна един въпрос в темата на колегата. Всички "чипосани" дизели ли пушат отзад като стари Чавдари, или зависи кой и как прави схемите?

- Shevchenko
- Потребител
-
- Кара: e39 530d
Vacheto написа:Само да вмъкна един въпрос в темата на колегата. Всички "чипосани" дизели ли пушат отзад като стари Чавдари, или зависи кой и как прави схемите?
Не би трябвало толкова мноого да пушат, но според мен е нормално да изпушват при натиснат докрай педал...
Най-добре се допитай до тези "студия" те ще ти обяснят най-добре кое ,как,що.
Повечето имат и facebook страници, и отговарят на запитвания .
Повечето имат и facebook страници, и отговарят на запитвания .
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Мой приятел му чипосаха, е60 530д 231к.с. отзад не изпушва изобщо. Преди това същия имаще е 39 525д с чип германски пушеше. Говорил съм с колега е39 530д с чип правен при Брезел каза, че изпушва. Същият ми направи другата кола с чип доволен съм от към вървеж, но пуши. Мислех и бмв-то да чипосвам, но само заради пушека отзад не се решавам. Пък и 530д честно казано, не съм забелязал липса на мощност
Другото, което знам е, че след чип на всяка смяна на масло се чисти колектор и егр
На друг мой приятел 530д комби 184кс с чип кадеше здраво отзад, че се наложи да търси човек да му маха чипа. Отделно и разхода беше висок, но вървеше брутално. Всичко е въпрос на настройка.
ПП Пиши в крайна сметка, ако сложиш при кого, ефект и цени

ПП Пиши в крайна сметка, ако сложиш при кого, ефект и цени

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- W140_S600_V12
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 530DA/ E34 520i 24V
- Мечтае да кара: S65 AMG
Чип за Е39 530д
Искам да кажа на колегите, които искат да правят ремап, че задължително пуши колата след това. На който не му пуши само са го излъгали някакви измислени майстори и само са му взели парите и ако направи едно дино може да се окаже , че е станала по слаба отпреди.
Моята кола е Е39 530 DA е с ремап и при натискане пуши и то не малко.
Sent from my iPhone using Tapatalk

Последна промяна W140_S600_V12 на 20 Окт 2015, 17:20, променена общо 1 път
- bmw_fanatic_sofia
-
-
- Кара: кво ли не
- Мечтае да кара: БМВ над 500 к.с. ама без много копчета
- Детайли за колата: за коя? :D
Здравейте отново.
Благодаря за информацията относно пушенето след чипосване, защото на тази кола се случи точно това - още като си тръгнахме от тунинг студиото и колата вече видимо пушеше доста повече(преди това пушеше мнооого леко и то се личеше само на тъмно като има някой с фарове отзад да освети)
Няма да пиша тук публично кое е студиото защото това може да се интерпретира като реклама или антиреклама съответно. Който го интересува може да пита на лично.
Относно вървежа - специално тази кола е Touring и тежи достичка, та въпреки че вървеше с нейните 193 коня прилично и липсваше една идея мощност която очаквано беше наваксана именно с този чип тунинг. Преди чип тунинга нямаше такава мощ особено като се качат хора. По-точно нямаше такъв вървеж просто защото тежи, не че е нямало мощност (колата е наистина в много добро състояние, аз лично такава е39-ка освен на картинка не бях виждал, жалко че е комби)
Колата й беше направено дино преди и след тунинга. Преди тунинга си изкара точно конете - 193, след тунинга стана 240.18 коня. А нютонметрите станаха 523 цяло и незнам си колко - дино графиката е в колата, но помня 523 със сигурност.
Момчетата дето тунинговаха казаха, че е станала толко много защото била цитирам 'песен' и 'нова'
Но пак да се върна на въпроса заради който писах, защото аз като ви писах първия път колата вече беше тунингована но не исках да задълбавам, просто ме интересуваше въпроса с турбините и двигателя. Ние питахме от тунинг студиото и предварително ни обясниха, че няма проблем, но разбира се че това ще кажат. Аз исках и тук да чуя мнения които са независими малко или много..
Иначе вървежа се промени осъзаемо, сега колата лети, само дето максималната скорост май не се е променила - 231 километра вдигна и не иска повече (усещането е че все едно тежи, а и иска обороти, все пак е дизел)
Около 650 километра вече са минати след тунинга и няма проблем, само пуши доста, което мен лично ме радва, особено щом няма проблеми технически...

ПП: Колата е на приятел, мойто последно бмв го продадох, че ако не бях щях да умра от глад. След като го продадох бях останал с 40 стотинки.

Благодаря за информацията относно пушенето след чипосване, защото на тази кола се случи точно това - още като си тръгнахме от тунинг студиото и колата вече видимо пушеше доста повече(преди това пушеше мнооого леко и то се личеше само на тъмно като има някой с фарове отзад да освети)
Няма да пиша тук публично кое е студиото защото това може да се интерпретира като реклама или антиреклама съответно. Който го интересува може да пита на лично.
Относно вървежа - специално тази кола е Touring и тежи достичка, та въпреки че вървеше с нейните 193 коня прилично и липсваше една идея мощност която очаквано беше наваксана именно с този чип тунинг. Преди чип тунинга нямаше такава мощ особено като се качат хора. По-точно нямаше такъв вървеж просто защото тежи, не че е нямало мощност (колата е наистина в много добро състояние, аз лично такава е39-ка освен на картинка не бях виждал, жалко че е комби)
Колата й беше направено дино преди и след тунинга. Преди тунинга си изкара точно конете - 193, след тунинга стана 240.18 коня. А нютонметрите станаха 523 цяло и незнам си колко - дино графиката е в колата, но помня 523 със сигурност.
Момчетата дето тунинговаха казаха, че е станала толко много защото била цитирам 'песен' и 'нова'

Но пак да се върна на въпроса заради който писах, защото аз като ви писах първия път колата вече беше тунингована но не исках да задълбавам, просто ме интересуваше въпроса с турбините и двигателя. Ние питахме от тунинг студиото и предварително ни обясниха, че няма проблем, но разбира се че това ще кажат. Аз исках и тук да чуя мнения които са независими малко или много..
Иначе вървежа се промени осъзаемо, сега колата лети, само дето максималната скорост май не се е променила - 231 километра вдигна и не иска повече (усещането е че все едно тежи, а и иска обороти, все пак е дизел)
Около 650 километра вече са минати след тунинга и няма проблем, само пуши доста, което мен лично ме радва, особено щом няма проблеми технически...

ПП: Колата е на приятел, мойто последно бмв го продадох, че ако не бях щях да умра от глад. След като го продадох бях останал с 40 стотинки.

- ivailo0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530dA M-Tech ///M-Pack
Има разлика колега, не е толкова "задължително", и толкова много. При всеки е различно, както колите са различни, така и чиповете и т.н.
Принципно да, казват и в повечето случаи си попушва в рамките на нормалното.
Принципно да, казват и в повечето случаи си попушва в рамките на нормалното.
- W140_S600_V12
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 530DA/ E34 520i 24V
- Мечтае да кара: S65 AMG
Чип за Е39 530д
Не знам как може да има ремап и да не изпушва колата при подаване на газ при положение, че се вкарва повече гориво отколкото на същата кола без ремап.
Последна промяна W140_S600_V12 на 20 Окт 2015, 17:19, променена общо 1 път
- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
W140_S600_V12 написа:Не знам как може да има чип и да не изпушва колата при подаване на газ при положение, че се вкарва повече гориво отколкото на същата кола без чип.
Колега изобщо не си прав един качествен ремап направен при хора които разбират и които знаят какво правят НЕ води до пушене.

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
choio написа:W140_S600_V12 написа:Не знам как може да има чип и да не изпушва колата при подаване на газ при положение, че се вкарва повече гориво отколкото на същата кола без чип.
Колега изобщо не си прав един качествен ремап направен при хора които разбират и които знаят какво правят НЕ води до пушене.
Няма чипосан дизел да върви и да не пуши

- hamann25
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 330xd LCI
Няма чипосан дизел да върви и да не пуши
[/quote]
+ 1

+ 1
- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
hamann25 написа:Няма чипосан дизел да върви и да не пуши
+ 1[/quote]
Далеч съм от мисълта да споря с Вас колеги щом така мислите.

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
То няма какво да спориме
Ако можеш ми кажи къде да откарам моя дизеляк да го пипнат да кине гумите и да не пуши и ще те черпя 

- mavro1978
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
- Детайли за колата: E39 3.0d Touring 07.2001
Не знам дали ще ви е полезно но да споделя - бабичката ми я чимнаха миналата година до тогава колата не пушеше грам След като я чипнаха леко започна да пуши но не като камион След 20к ми кихна и турбината Взех от приятел много читава турбина от работеща кола При смяната на турбото се установи че вакум маркуча беше почти разпаднат Сменихме турбото и вакумите също така махнах и 4-те катализатора и за мое учудване колата сега не пуши грам Върви си зверски но не пуши Нямам идея от какво пушеше но колата е 220кс мерени с дино и не пуши
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3