М-броня оригинална или тайванска? разлики?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

М-броня оригинална или тайванска? разлики?

Мнение от бмв е30 » 20 Май 2015, 8:20

Изчетах всички теми които ми излязаха от търсачката но не намерих отговор на въпросите ми...
първия и най-важен е коя от двата вида е по чуплива защото често виждам е39-ки с м-кови брони целите начупени като на стар форд... аз мисля че май оригиналната се чупи по лесно... дали от стареенето на пластмасата или от нещо друго не знам но...
та кажете който има наблюдения и над тайванските и над оригиналните коя е по здравата броня... цената им е доло горе еднаква за нова тайвнаска или втора употреба оригинална така че това явно не е фактор при избора....
другия важен въпрос е че тук таме срещанх коментари че не са баш едно към едно с оригинала, из морето от мнения че са едно към едно... но никъде не се спомена аджеба какви са разликите?може би решетката отдоло че няма кръстачка или? някой с мнение че има разлика да каже какви точно разлики е открил...
При напасването на тайванските специално и точно за е39 някой отркил ли е проблем? че навсякъде се пише че пасват перфектно... аз съм имал случей с м-кова тайванска за е36 чисто нова която като я сложихме на гредата едва ли не беше с по малка извивка по дължина и като я закрепихме за гредата и посредата между фаровете което остава се нащърби и беше доста грозно.... та при е39 има ли такива случки?

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Re: М-броня оригинална или тайванска? разлики?

Мнение от In_Memoriam » 20 Май 2015, 10:24

Не знам за здравината, но ето колко е недодялана изработката точно на ръба под решетката:

Изображение

Това е само на пръв поглед на снимка. Кой знае още колко дефекти има. Ако ти харесва взимай :yes:
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 20 Май 2015, 10:50

за хора дето са виждали една две 39-ки с М пакет, тайванската се познава от първия поглед..
ако не те дразни слагай ментак.
за здравина едва ли някой ще каже. тайванската е някаква мека и се гъне лесно, това съм забелязал.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше: е36,e39,e61..

Мнение от hummer » 20 Май 2015, 10:52

Колега бронята си е добра,решетката е така защото загубих тези кръглите капси които я държат, иначе си става много добре като я напаснеш .

И понесе удар в бордюр и само се одраска .(гъвкава е)
Аз съм доволен

Определено не бих дал пари за остаряла пластмаса.

По-добре да си играя един ден с напасване отколкото при първият удар да е на парчета :mhihi:

ГОВОРЯ ЗА БРОНЯТА ОТ ABS ПЛАТСТМАСА ОТ АУТОПРО!

НЕ ЗА СЛИВЕНСКИТЕ БОКЛУЦИ!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от бмв е30 » 20 Май 2015, 13:38

естествено за стъклопласт вобще не говорим!
мен точно това ме итнересува при паркирване като се допре някой бордюрче(защото и жената ще я кара) да не ми се нацепи на 10 парчета а да се огъне и после да си върне формата...
а и колегата уточни защо така изглежда явно бронята на снимката е неговата...
колега какво точно имаше впредвид под 1 ден напасване? къде бих могъл да срещна ядове при монтажа?
и моля обоснвавайте се като казвате още на пръв поглед си личи!!! аз точно това питам... няколко менения такива срещанх и не искам просто да го повтаряте а да се обосновете:
това, това и това са различни и по това се познава... ???
ако на една тайванска и се отпечатат щампи БМВ ще я разпознаят ли тия дето са виждали 2-3 пъти истински м пакет? и ако да по какво точно!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от hummer » 20 Май 2015, 13:53

Колега аз сега разбрах ,че имало болтове за регулиране на бронята ,но не съм пробвал ,като се прибера другият месец ще я напасвам защото има фуга от единия край до калника ,но и оригиналната ми броня беше така .(значи е от тях)
Цял ден е образно казано :) няма да си даваме зор сега :lol:

ентусиаст
Аватар

Мнение от hummer » 20 Май 2015, 13:58

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 20 Май 2015, 16:12

Оем броните поне аз ги сложих все едно съм ги бил свалил преди малко.Колко е здрава пластмасата им,не знам не съм ги купил с намерение да бутам бордюри с тази кола.Така,че и в двата варианта спирам с 50 см по далеч.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от бмв е30 » 20 Май 2015, 16:17

аз съм свикнал да спирам по надалеч но жена ми не е.... и това е което ме притеснява... а както казах повечето които съм виждал са били напукани... явно са били оем-ски щом тайванските са меки... така че за сега везните клонят към тайванските...
друг въпрос
Има ли различни прозиводители съответно различно качество при тайванските или от където и да ги купя ще са все в един гараж правени? защото центие варират в рамките на 100лв което не ми се вижда нормално

ентусиаст
Аватар

Мнение от hummer » 20 Май 2015, 16:41

Виж Пловдивските магазини.
Просто на оем пластмасата е вече много изпечена и няма тази гъвкавост .
Заслужава си ако си намериш в твоя цвят

И аз не мислих да я удрям ... ама стават тия работи ,
ако беше оригиналдЪ трябваше да играе поксипол :mhihi:
а сега е само драскотина

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от бмв е30 » 20 Май 2015, 17:03

именно че се случват такива неща.... вече поне 10 пъти съм си намирал колите леко чуканти, одрани , охлузени и какво ли още не доло пред блока където държа колата... така че дори и на 1 метър да спирам от бордюри и да я пазя супер много... все ще се намери някой идиот с кола за 400-500лв за която вобще не му пука дето да се спре в мене или да ме охлузи... без дори аз да съм в колата или около нея... тая това ми е основно съображение защото не искам да дам 300+ лв и на вторя ден някой да ми я направи на парченца...
интересното в случея е че обикновенните оригинални брони (поне тия преди фейса) въпреки че са на по 20 години са доста гъвкави и никога не съм виждал такава нацепена... виждал съм в окаяно състояние одраскани виснали с паднали решетки липсващи халогени все едно от война се връщат но никога нацепена както се цепят м-ковите... явно самата пластмаса е по гадна от която са ги правили навремето... и интересно защо са сложили по гадната точно на м-техник моделите които са били доста по скъпи...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от бмв е30 » 20 Май 2015, 17:05

някой да си е купувал от този човек и да има отзиви?
http://olx.bg/ad/bronya-za-bmw-e39-m5-p ... 03beb7bfac
цената е доста добра...

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 20 Май 2015, 19:21

бмв е30 написа:именно че се случват такива неща.... вече поне 10 пъти съм си намирал колите леко чуканти, одрани , охлузени и какво ли още не доло пред блока където държа колата... така че дори и на 1 метър да спирам от бордюри и да я пазя супер много... все ще се намери някой идиот с кола за 400-500лв за която вобще не му пука дето да се спре в мене или да ме охлузи... без дори аз да съм в колата или около нея... тая това ми е основно съображение защото не искам да дам 300+ лв и на вторя ден някой да ми я направи на парченца...
интересното в случея е че обикновенните оригинални брони (поне тия преди фейса) въпреки че са на по 20 години са доста гъвкави и никога не съм виждал такава нацепена... виждал съм в окаяно състояние одраскани виснали с паднали решетки липсващи халогени все едно от война се връщат но никога нацепена както се цепят м-ковите... явно самата пластмаса е по гадна от която са ги правили навремето... и интересно защо са сложили по гадната точно на м-техник моделите които са били доста по скъпи...

Проблемът да не ти чукнат М броните докато стои колата ти пред блока ще е най-малкият. По-скоро шансът да останеш без нея е по-голям. Иначе съм чуквал леко оригинална задна ///М и даже боята не се напука, само остана лека следа на лака, която се маха с пастиране. За мен няма дилема с китаеца.
Изображение

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 20 Май 2015, 20:43

Без да искам да обиждам никой на мен тази тема ми звучи като "бмв ли да си купя или китайско копие" или "носач оем/лемфйордер ли да си купя или турски"... Несериозно е да сравняваме оригинални бмв части с китайски копия, а ако остаряването на пластмасата е проблема, то брони се продават и нови в представителствата.
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

ентусиаст
Аватар

Мнение от hummer » 20 Май 2015, 20:53

Дааа ,все пак и жена му ще кара колата ,а да даде 1000 + боя за нова оригинална броня дето може да и пораснат крака пред блока звучи разумно :kuku:

Естествено ,че по -добро от оригинала няма ,но няма и кой знае каква разлика с репликите ,не са толкова зян както си мислят някой хора .
Може пък и да има разлика и при тях в изработката знам ли.
То вече е до късмет на какво ще попаднеш(като всичко на пазара)

Следваща

Назад към E39