Заслужава ли си интервенцията от M51D25TU към M57D25?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Заслужава ли си интервенцията от M51D25TU към M57D25?
Здравейте колеги,
изпадна ми оферта за хубав 2.5 комън рейл се чудя дали да не махна моя тъй като винаги по ми е харесвала работата на тея двигатели, а усещам, че моя стана на доста километри , но е здрав и всичко си е както трябва. От чисто любопитство - какво е нужно за смяната (ако случайно се навия да я направя - като части?) Какво ще се наложи да се преправя? Само да поясна, че колата ми е поддържана и откъм ходова част и возия нямам никакви забележки (от доста години я имам и каквото се наложи за смяна се сменя с оригинални части) и предпочитам да сменя само двигателя й, отколкото да се занимавам да япродавам и после да не знам на какво ще попадна.

изпадна ми оферта за хубав 2.5 комън рейл се чудя дали да не махна моя тъй като винаги по ми е харесвала работата на тея двигатели, а усещам, че моя стана на доста километри , но е здрав и всичко си е както трябва. От чисто любопитство - какво е нужно за смяната (ако случайно се навия да я направя - като части?) Какво ще се наложи да се преправя? Само да поясна, че колата ми е поддържана и откъм ходова част и возия нямам никакви забележки (от доста години я имам и каквото се наложи за смяна се сменя с оригинални части) и предпочитам да сменя само двигателя й, отколкото да се занимавам да япродавам и после да не знам на какво ще попадна.

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: Заслужава ли си интервенцията от M51D25TU към M57D25?
Има колега който прави такава трансплантация, има тема viewtopic.php?f=35&t=196405&p=2164793#p2164793

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Не, ако не си Илко, защото той сам си я прави 

Знам, говорил съм и с него по тая тема още преди година. Въпроса който питам е - заслужава ли си? Вече си мисля, че няма смисъл да се наливат пари в Е39-ките, но Е60 не ме радват толкова..предпочитам хубава Е39-ка пред Е60 хубаво (колкото и нелогично да звучи
). Та по тая логика се замислих да сложа комън рейла..

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
spacepl написа:Не, ако не си Илко, защото той сам си я прави
То даже и да си Илко, пак не е гаранция, защото и той няма да се вкара втори път в такъв сериал

За да съм по-конкретен, при покупка на двигател и скорости за 1500лв, общо цялата работа (с двигателя и скоростите) излиза към 5500-6000лв без труд и с огромни отстъпки на частите....а то оригинални фейслифтови 525d има за тези пари из мобилето, така че май ти отговорих на въпроса "заслужава ли си"

Значи минавам на вариянта - купуване на Е39 2002 с фул екстри и квото има за смяна го свалям от сегашната (ходовата част) понеже си е безупречна.
edit : колко пари върви един TDS двигател било то и на части? Заслужава ли си на части да се продаде или цял?

edit : колко пари върви един TDS двигател било то и на части? Заслужава ли си на части да се продаде или цял?

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
doomy525 написа:Значи минавам на вариянта - купуване на Е39 2002 с фул екстри и квото има за смяна го свалям от сегашната (ходовата част) понеже си е безупречна.![]()
Ами май това е варианта, каквото е необходимо за трансплантацията в коша и около него а останалото на части и се вижда до някъде смисъла от операцията. Остава момента с правенето (майсторлъка) и после разправията с разпродаването на останалите части.
Сумата за смяна на двигателя с комън рейл я знаех, че е такава..от цялата работа грам не ми се разправя и занимава с продаването на части..

8 мнения
• Страница 1 от 1