ЧИП на дизел 525 ,а Вие какво мислите ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
ЧИП на дизел 525 ,а Вие какво мислите ?
Колеги,след темата за дизел срещу бензина пускам и тази .. Решил съм да слагам ЧИП ! Някои ще ме попитат защо на 525 ?
Ами защото това си е най-евтиният двигател и каквото и да му стане поне няма да ме е яд. Причините за да искам чип:
-Искам автомобила повече да върви
- Искам по светофарите да им ''взимам'' на автомобили над 3 500 кубика нагоре
- понеже отзад на моята няма никакви означения като цифри или букви , никой не знае колко кубика е мотора и най-странното е, че всички си мислят,че е някакъв ''ексклузив'' модел и не знам защо все се пънат да се дърпат на светофарите . Мисля, че с чипа ще им разкажа играта ..
За цената на чипа - ами мога да отделя и до 500 лв. стига да си заслужава .
Последствията за мотора- не ме вълнуват, защото съм решил да си взимам Е60 НО НА БЕНЗИН ,а тази ще си е оставя само за дърпане по светофарчета и за кафенце. Някои да ми препоръча читав майстор,който наистина ще е направи да изкара поне две години или 100 -160 000 км преди мотора да се счупи.Очаквам предложения ,а също и мнения на хора, които имат чип на този двигател. Дали наистина има разлика във вървежа или всичко е само на психична основа и като тръгнеш да изпреварваш пак на 4500 -4800 оборота свършва вървежа на дизела ?
Поздрави !
И другото най-важното : НЕ ИСКАМ ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗВУКА НА ДВИГАТЕЛЯ -Т.Е. ДА СИ ОСТАНЕ ВСЕ ТАКА ТИХ !!!
Ами защото това си е най-евтиният двигател и каквото и да му стане поне няма да ме е яд. Причините за да искам чип:
-Искам автомобила повече да върви
- понеже отзад на моята няма никакви означения като цифри или букви , никой не знае колко кубика е мотора и най-странното е, че всички си мислят,че е някакъв ''ексклузив'' модел и не знам защо все се пънат да се дърпат на светофарите . Мисля, че с чипа ще им разкажа играта ..
За цената на чипа - ами мога да отделя и до 500 лв. стига да си заслужава .
Последствията за мотора- не ме вълнуват, защото съм решил да си взимам Е60 НО НА БЕНЗИН ,а тази ще си е оставя само за дърпане по светофарчета и за кафенце. Някои да ми препоръча читав майстор,който наистина ще е направи да изкара поне две години или 100 -160 000 км преди мотора да се счупи.Очаквам предложения ,а също и мнения на хора, които имат чип на този двигател. Дали наистина има разлика във вървежа или всичко е само на психична основа и като тръгнеш да изпреварваш пак на 4500 -4800 оборота свършва вървежа на дизела ?
Поздрави !
И другото най-важното : НЕ ИСКАМ ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗВУКА НА ДВИГАТЕЛЯ -Т.Е. ДА СИ ОСТАНЕ ВСЕ ТАКА ТИХ !!!
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Re: ЧИП на дизел 525 ,а Вие какво мислите ?
1-во успех с 3500-те кубика
2-ро за кой мотор става дума d или TDS ?
Разлика ще има, но зависи колко агресивен ремап искаш. Има от 20 до 40 коне... Препоръчвам ти в Madness да ти го направят.

2-ро за кой мотор става дума d или TDS ?
Разлика ще има, но зависи колко агресивен ремап искаш. Има от 20 до 40 коне... Препоръчвам ти в Madness да ти го направят.
Последна промяна In_Memoriam на 01 Авг 2013, 21:51, променена общо 1 път

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
///sasho написа:525 какво?
Май TDS..
Пиши на AVGO той имаше tds дето тупаше наред и може да ти сподели предполагам какво да направиш да тръгне малко,даже мисля че имаше и тема някъде та я потърси...
Последна промяна boksioraE39 на 01 Авг 2013, 21:53, променена общо 1 път

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
///sasho написа:525 какво?
колега , недей да очакваш кой знае какво , разлика ще има осезаема оборотите ще качат с 600 - 700 / при мен от 4900 на 5500 / , конете с до 40 при повече бьзикане до 50 . Но махай катализатора задьлжително и слагаи бардал в мотора , а М - ки няма как да кьсаш все пак конете пак са си малко единствено си с по голям вьртящ момент с около 100 и малко повече коне

Последна промяна krasi2bmw на 01 Авг 2013, 22:01, променена общо 1 път
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
krasi2bmw написа:///sasho написа:525 какво?
колега това 525 дизел ли е или бензин ???????????????
Колега а ти можеш ли да четеш?!

Жокер: виж заглавието......

Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
- Alien
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава
krasi2bmw написа:///sasho написа:525 какво?
колега това 525 дизел ли е или бензин ???????????????
Добре де, ти не си ли чел форума последните 2 седмици?
Явно само ти не знаеш за новата кола на синеокия.

Ами имал съм ТДС с чип, върви добре и разликата е осъзаема, ама много бързо се скапват частите. Откакто на Е60-та 525д от един чип изчезна автопилота и след това се скапа турбината и нова беше 5000 лв. не се занимавам с чипове.
Последна промяна ///sasho на 01 Авг 2013, 21:57, променена общо 1 път
- Alien
- кандидат ентусиаст
-
sineok_pi4_ написа:Колеги,след темата за дизел срещу бензина пускам и тази...
Тук ще има много интересни коментари!
Отивам да правя пуканките
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Щом мотора не те касае го хвърляй и си търси 3.0д.
Това в случай, че темата не е поредната тъпотия, че като гледам яко зачестиха в стил тийпроблем.
Мотор над 3.5 какво? искаш да тупаш? Какво като резултат ти е целта "да вземеш" на светофара? Щото ако е едно 420cdi на бенц и него го имаш за мерило за 3.5... :? Не е чак толкова трудно.
Това в случай, че темата не е поредната тъпотия, че като гледам яко зачестиха в стил тийпроблем.
Мотор над 3.5 какво? искаш да тупаш? Какво като резултат ти е целта "да вземеш" на светофара? Щото ако е едно 420cdi на бенц и него го имаш за мерило за 3.5... :? Не е чак толкова трудно.
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
А някой има ли наблюдения от фирма ''VRPerformance'' -РУСЕ? Наистина искам мнения на хора, които са си правили автомобилите и са много доволни .
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
- Alien
- кандидат ентусиаст
-
sineok_pi4_ написа:А някой има ли наблюдения от фирма ''VRPerformance'' -РУСЕ? Наистина искам мнения на хора, които са си правили автомобилите и са много доволни .
Моята кола е правена там и съм доста доволен.
sineok_pi4_ написа:..... Наистина искам мнения на хора, които са си правили автомобилите и са много доволни .
А на такива дето не са доволни искаш ли?
Нали ти написах на 525ТДС е осезама раликата, на 525Д не е толкова голяма разликата, ама бързо се скапва турбината, ако е много силен чипа може и скоростната кутия да ти прецака , ако колата е автоматик. И тоя дизел неможе да стане такава бегачка каквато очакваш, дизела по начало не е за спортни коли.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
sineok_pi4_ написа:А някой има ли наблюдения от фирма ''VRPerformance'' -РУСЕ? Наистина искам мнения на хора, които са си правили автомобилите и са много доволни .
Чувал съм само хубави работи за тях,имат и дино стенд и мерят колата преди/след чип/ремап и виждаш нагледно какво се случва а не "пич вече си 200-коня гарантирам,файловете ми ги праща един рали състезател от Германия"

38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3