Звук при студен старт...
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Николай К
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 52Oi
Звук при студен старт...
Здравейте колеги.
Така отнася се за 520и от 1997г с м52 мотор.
Сутрин от няколко дни, само на студен мотор издава лек скърцащ, или по скоро свирещ звук, за около 1,1.5 минути, след което всичко изчезва.При подаване на малко газ , звука се усилва малко, успоредно с оборотите, и при вдигане над 1500 оборота просто изчезва.На отворен капак не мога да определя от къде идва точно...Не зная от динамото ли е , или е водна помпа.Аз лично си мисля че е помпата, макар че е сменяна преди около 70к км. Колата не загрява, с нов воден радиатор е, с нов антифриз...
Ще се радвам на съвети и мнения...
Така отнася се за 520и от 1997г с м52 мотор.
Сутрин от няколко дни, само на студен мотор издава лек скърцащ, или по скоро свирещ звук, за около 1,1.5 минути, след което всичко изчезва.При подаване на малко газ , звука се усилва малко, успоредно с оборотите, и при вдигане над 1500 оборота просто изчезва.На отворен капак не мога да определя от къде идва точно...Не зная от динамото ли е , или е водна помпа.Аз лично си мисля че е помпата, макар че е сменяна преди около 70к км. Колата не загрява, с нов воден радиатор е, с нов антифриз...
Ще се радвам на съвети и мнения...

Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
Re: Звук при студен старт...
Колега защо не свалиш ремъка да си провериш и обтяжната и паразитната ролка както водната помпа дали има увеличен луфт вече

- Николай К
- младши ентусиаст
-
6estaka написа:Колега защо не свалиш ремъка да си провериш и обтяжната и паразитната ролка както водната помпа дали има увеличен луфт вече
Аз за това искам да събера мнения...

за луфт не се бях сетил ,че може да има.
Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
- milenskia525
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e39
Ролка,водна помпа,ремък....
,от тук само можем да гадаем колега

- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
Виж за начало дали ремъкът не е износен, после гледай за ролките на хидравликата/водната помпа/алтернатора. Ако не е в ролките може и по-навътре да е проблемът, пак в същите части.
А, и още нещо, макар че е малко вероятно - обтяжната ролка е закачена на едно амортисьорче, което като му изчезне смазката скърца и свири отвратително работещ двигател. За да го провериш дали все пак не е то - хващаш здраво ремъка и го опъваш на няколко тласъка, за да усетиш дали скърца. Обтяжната ролка и амортисьорчето са единствените подвижни части, които се мърдат като опънеш ремъка, така че като го опънеш ако чуеш скърцане, да знаеш че 100% е от проклетото амортисьорче!
А, и още нещо, макар че е малко вероятно - обтяжната ролка е закачена на едно амортисьорче, което като му изчезне смазката скърца и свири отвратително работещ двигател. За да го провериш дали все пак не е то - хващаш здраво ремъка и го опъваш на няколко тласъка, за да усетиш дали скърца. Обтяжната ролка и амортисьорчето са единствените подвижни части, които се мърдат като опънеш ремъка, така че като го опънеш ако чуеш скърцане, да знаеш че 100% е от проклетото амортисьорче!
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Привет колега , при мен беше абсолютно сьщото . Миналата година сменях всички ролки и ремьци и направо ми изкара акьла когато започна да го прави това . Започнах от по малкото зло , свалих малкия ремьк на климатика и всичко изчезна , не знам дали е от ролката или компресора , но сьм си порьчал целия ремонтен комплект на компресора и като го сложа , ще видя дали ще продьлжи да свири / тогава остава само ролката / . Пробвай с това , а ако продьлжи остават другите неща както каза колегата по горе
колега пропуснах да спомена , че при мен го правеше само и само в движение , на място при форсиране го нямаше

- Николай К
- младши ентусиаст
-
Благодаря колеги!
Ще погледна при първа възможност ремъка, ролките и ще пиша като открия виновника.
Само да е хубаво времето че нямам гараж....
Ще погледна при първа възможност ремъка, ролките и ще пиша като открия виновника.
Само да е хубаво времето че нямам гараж....

Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
- Neeky
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: го на М3мицин
- Мечтае да кара: Е36 М3
Ако това сати симптомите https://www.youtube.com/watch?v=DIMpIAkWeNI , то се ориентирай към смяна на клапана за вентилация на картера!
Това което всъщност трябва да смениш е номер: 2 на схемата http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15
/препоръчително е да смениш всички неща от схемата , но това вече е въпрос на финанси и желание/
В клипчето е показано как да тестваш нещата, ако са това симптомите знаеш и как да действаш!
Надявам се да съм бил полезен. И пиши, като откриеш проблема......!!!!!
Успех!
Това което всъщност трябва да смениш е номер: 2 на схемата http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15
/препоръчително е да смениш всички неща от схемата , но това вече е въпрос на финанси и желание/

В клипчето е показано как да тестваш нещата, ако са това симптомите знаеш и как да действаш!

Надявам се да съм бил полезен. И пиши, като откриеш проблема......!!!!!
Успех!
- another90sm
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320i e36 coupe M50B20
- Мечтае да кара: M6
viewtopic.php?f=35&t=323204 Колега, това е моята тема , кажи има ли общо при теб . При мен най-отчетливо се чува , когато дам на контакт и на 1500оборота(и то само като подавам гас) , ако е надолнище с 1500об. не се чува, също като работи на място само не се чува. Скоро ще кача и клип със звука, за да се ориентираме по-правилно.
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Подобно виене има при мене от лагерите на алтернатора и като се позатопли времето ще го гътам за ремонт, че дразни много- сутрин на студено палене скрибуца всеедно има мишка при мотора. Възможно е и при теб да е от това колега, при мен също ремъци ролки и водна помпа са сменени скоро, но скърцането не изчезва. Провери все пак и компресора на климата- свали ремъка му и виж дали няма да спре свиренето, ако не- значи си като мене за лагери на алтернатор.
- Николай К
- младши ентусиаст
-
Сутринта направих един клип, стана малко шумен, ама виското е зацепило сутрин и фучи...а имам право на един опит
Колега Neeky, Отворих капачката на маслото както прави човека от клипа който си ми пуснал, но ми падат оборотите, а този силен вакуум го няма...
http://vbox7.com/play:7cfd069e0e

http://vbox7.com/play:7cfd069e0e
Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
- another90sm
- младши ентусиаст
-
Колега, този звук наподобява от другия клип с вакуума повече, като че ли. Моя шум е различен той е по-скоро цвилене. Утре след работа ще направя и аз клип.
- another90sm
- младши ентусиаст
-
http://vbox7.com/play:0b0859f88d
Колеги, те това е. Ако някой е чувал подобен звук и знае какво го поражда ще съм му благодарен да сподели.
Колеги, те това е. Ако някой е чувал подобен звук и знае какво го поражда ще съм му благодарен да сподели.
- Николай К
- младши ентусиаст
-
Такаа, днес свалих ремъка на колата и открих следните нередности:
1. Има лек луфт във водната помпа, като я хванеш за оста и разклатиш нагоре, надолу...
2. Обтяжната ролка има доволен луфт, и леко ромули, или там както се казва, стържене
3.Динамото- когато въртя оста му се чува звук, все едно опира някъде, според мен не е от допира му с четките... по силен е звука... и има луфт също лек когато го клатя нагоре надолу, но и по оста навътре и навън.
Ще почна да ги отстранявам, и ще пиша от кое точно е бил звука.
1. Има лек луфт във водната помпа, като я хванеш за оста и разклатиш нагоре, надолу...
2. Обтяжната ролка има доволен луфт, и леко ромули, или там както се казва, стържене
3.Динамото- когато въртя оста му се чува звук, все едно опира някъде, според мен не е от допира му с четките... по силен е звука... и има луфт също лек когато го клатя нагоре надолу, но и по оста навътре и навън.
Ще почна да ги отстранявам, и ще пиша от кое точно е бил звука.

Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Сега качих алтернатора със сменените лагери и няма и помен от мишешкото скърцане при мен. Задния лагер беше на сол, предния по- големия все още беше жив, но и той е пътник. 

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2