проблем с датчик разпределителен вал за е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- milenskia525
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e39
проблем с датчик разпределителен вал за е39
Здравейте колеги и честита нова година на всички...
Неможах да намеря подобна тема,за което се извинявам предварително.Как да разбера един датчик на разпределителния вал за е39 520и дали е работещ,имам кой да ми го замери,но незнаем какво трябва да показва.Затова ако някои знае как да го замеря и какво трябва да покаже ще съм му повече от благодарен

Неможах да намеря подобна тема,за което се извинявам предварително.Как да разбера един датчик на разпределителния вал за е39 520и дали е работещ,имам кой да ми го замери,но незнаем какво трябва да показва.Затова ако някои знае как да го замеря и какво трябва да покаже ще съм му повече от благодарен

Последна промяна milenskia525 на 06 Яну 2013, 19:47, променена общо 1 път
Re: датчик разпределителен вал за е39
На тая 520-ска колега , ако не и работи датчика на разп. вал, ще потегля като трамвай и ще върви все едно дърпаш каравана. 

- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
Ако се скапе тоя датчик ще започне от време на време да й играят оборотите на колата като си спрял на място, на светофар например. По някое време ще започне да не може да пали топла, после ще падне мощността на колата като цяло. Това са горе-долу симптомите на разваления датчик.
Ако имаш предвид някой да ти замери такъв датчик втора ръка дали работи - няма как да стане, просто го слагаш и гледаш дали колата работи нормално
Ако имаш предвид някой да ти замери такъв датчик втора ръка дали работи - няма как да стане, просто го слагаш и гледаш дали колата работи нормално

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
milenskia525 написа:Здравейте колеги и честита нова година на всички...![]()
Гледа се с осцилоскоп дали сигнала от датчика отговаря на еталоният. Ако смятате да го мерите с мултицет нищо няма да направите. Единственото, което може да провериш за състоянието му е да видиш дали проводниците не са дали накъсо- махаш маншона на буксата и гледаш какво е състоянието.
- Gari
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60, 2006
- Мечтае да кара: Formula
- Детайли за колата: N52B25
Че тя диагностиката го хваща този датчик... Той или работи или не. 

Не искам много, искам всичко!
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Gari_82 написа:Че тя диагностиката го хваща този датчик... Той или работи или не.

Един съвет от мен - Ако ще се сменя с нов, то задължително да е оригинален Сименс (ВДО). Аналозите не ги приема.
- milenskia525
- кандидат ентусиаст
-
Ще започна отначало какво ми се случи.....,преди няколко месеца ми замина датчика,купих чисто нов но не оригинален(незнаех все още че ментаците нестават),колата заработи и нямаше проблеми,но за кратко,за около 2 месеца,започна пак да се ебава,паленето стана различно,вървенето също,колата е с газов инжекцион,започна да се ебава и на газ,както и да е....,отидох на диагностика и ми излезна пак същия датчик...,реших да си взема оригинален СИМЕНС,само че от тук от един колега от форума,не ми се даваха сега по празниците толкова парички за нов,а и колегата гарантира че е работещ....,сложихме го днес,само че проблема си остана същия за жалост
,затова попитах дали има някакъв начин да се замери и да се разбере дали е работещ...,обадих се на един приятел който се е зблъсквал с тия неща и ми каза да си проследя кабела който е от компа до датчика,можело там да е проблема....,а ако не,значи датчика е неработещ и просто колегата ми е набутал неработещ датчик
...., в крайна сметка то е ясно,ще си купя чисто нов,но се притеснявам ако проблема остане,за тва не бързам да твърдя че датчика не работи....

- Gari
- младши ентусиаст
-
BaHka написа:Един съвет от мен - Ако ще се сменя с нов, то задължително да е оригинален Сименс (ВДО). Аналозите не ги приема.
Това се отнася за датчика на коляновия вал. За разпределителния може и аналог.

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
Gari_82 написа:BaHka написа:Един съвет от мен - Ако ще се сменя с нов, то задължително да е оригинален Сименс (ВДО). Аналозите не ги приема.

- milenskia525
- кандидат ентусиаст
-
NAPSTERS написа:Gari_82 написа:BaHka написа:Един съвет от мен - Ако ще се сменя с нов, то задължително да е оригинален Сименс (ВДО). Аналозите не ги приема.
за нито един от датчиците нестава аналог или карат цял ден. задължително оригинален датчик!!!! най лесно се познава когато неработи,че дюзите щтракат много по силно и отчетливо, тоест впръскват всичките накуп заедно а не цилиндър по цилиндър.иначе една диагностика ще ти спести погрешни диагнози и подмяна на здрави компоненти.
да,тва с дюзите е така,доста по шумни са,а като и правиха диагностика показва тоя датчик на разпределителния вал,сложих друг,проблема си остана....,утре като проверим кабела от компа до датчика,ако всичко е наред,остава датчика да е неработещ,тва ще значи че колегата не е излезнал коректен с мен,щото твърдеше че датчика е на 100% работещ!
- milenskia525
- кандидат ентусиаст
-
Gari_82 написа:BaHka написа:Един съвет от мен - Ако ще се сменя с нов, то задължително да е оригинален Сименс (ВДО). Аналозите не ги приема.
малко не съм съгласенс теб колега,в смисъл такъв аз не съм чак толкова компетентен,но тук има доста такива теми,точно за въпросния датчик,а и доста други мои прияте;и които се занимават го твърдят тва нещо....,а и от личен опит го знам вече,щото предниями датчик беше такъв,пак месец два ме издържа...

- Gari
- младши ентусиаст
-
NAPSTERS написа::mhihi: за нито един от датчиците нестава аналог или карат цял ден. задължително оригинален датчик!!!! най лесно се познава когато неработи,че дюзите щтракат много по силно и отчетливо, тоест впръскват всичките накуп заедно а не цилиндър по цилиндър.иначе една диагностика ще ти спести погрешни диагнози и подмяна на здрави компоненти.
Милене, Честита Нова година. За датчика - щом казваш значи е така.

- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Така е момчета слагайте само оригинал, аз съм ги брал същите ядове, защото по принцип не обичам много, много да оставям пари в камор или дару кара, обаче за някои неща се налага. С датчика на коляновия така от инат смених няколко алтернативни докато накрая не сложих истински на сименс и заспа.
- milenskia525
- кандидат ентусиаст
-
zvetiko написа:milenskia525 написа:Здравейте колеги и честита нова година на всички...![]()
Гледа се с осцилоскоп дали сигнала от датчика отговаря на еталоният. Ако смятате да го мерите с мултицет нищо няма да направите. Единственото, което може да провериш за състоянието му е да видиш дали проводниците не са дали накъсо- махаш маншона на буксата и гледаш какво е състоянието.
колега,днес установихме,че и с мултицет може да се измери,изтегли си АУТО ДАТА-та,там пише какви стойности трябва да показва датчкика
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3