Спраскан маркуч,каде му е мястото???-решено!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- dmx_525
- Потребител
-
- Кара: E39'97 525 tds M51
- Мечтае да кара: Карал съм X6 искам да го притежавам:))
Спраскан маркуч,каде му е мястото???-решено!
Който е по наясно да помага!Днес сутринта докато си проверявах нивото на маслото(понеже го сменях вчера)съвсем случайно се натъкнах на буквално спраскан тънак маркуч,който за мен води незнайно каде
!?!Да не говорим,4е винаги до сега съм го взимал за кабел а не за маркуч
!!!Маркучето излиза от основата на клапана за обратната нафта(под номер-3 на снимката)до колкото съм запознат и отива някаде ама така и не разбрах каде ,въпреки дългото ми пулене!?Единственото ми предположение съм го отбелязал под номер-2,ама то е само водач на маркуча (според мен) и колкото и да се гъзех не намерих каде трябва да влезе отскубналия се край.Не намерих и схема по която да се ориентирам.Интересното обаче е че не съм забелязал нищо необичайно в поведението на колата до сега,което ме навява на мисълта,4е е някакъв вакумен маркуч, който не е от първостепенна важност щом по нищо не се забеляза че е извън строя.Ако може някой да помогне,че не ми се ходи при кожудерите да ме обръснат без сапун за нещо дребно като това
За съжаление имам само двама приятели с Е39-ки,но те са с 530d и 520i няма как да си помогна
май ще ходя да ме дерат
!!!

За съжаление имам само двама приятели с Е39-ки,но те са с 530d и 520i няма как да си помогна

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна dmx_525 на 14 Авг 2012, 14:11, променена общо 2 пъти

Re: Спраскан маркуч,каде му е мястото???
Здравей, колега би трябвало да отива в смукателния колектор отдолу над щеката за маслото горе долу.
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
това на филтъра е мап сензора,няма да работи в турбо режима маркучето е от колектора отдолу по средата над щеката
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
cls6666 написа:това на филтъра е мап сензора,няма да работи в турбо режима маркучето е от колектора отдолу по средата над щеката
С много дупене ще видиш щуцерчето. Препоръчвам ти малко огледалце да ползваш, че трудно се вижда.
То и колата ти не върви изобщо ако този маркуч е изваден. Влиза в авариен режим и си кара по заводски данни без да отчита, че има налягане в колектора. Демек ползваш около 90 к.с. и то при 4790 об

Смени го този маркуч с нов. Можеш да си купиш същия, който е за нафта. Така и така си почнал маркучите взими направо 1.5м. от този маркуч, и с останалия метър си смени маркучетата за обратната нафта. Работа за 10 мин. е. Цената на всичко ще е 9лв. Маркуча го има в Ауто1, Ауто + .
Смени маркучите докато колата е студена, защото иначе трябва да го правиш с ръкавици и пак можеш да се изгориш.

Има ли пластмасов колектор с този щуцер? Аз мислех, че всички са с дебитомери и без МАП сензор.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- dmx_525
- Потребител
-
- Кара: E39'97 525 tds M51
- Мечтае да кара: Карал съм X6 искам да го притежавам:))
До колкото разбирам от самото начало е трябвало да сваля кората на мотора,че да се види този щуцер между колектора без да си давам толкоз зор?!Евала пичове
определено ми решихте проблема.Чак ме е срам,че се наричам фен на марката,а с един маркуч немога да се оправя
Хубаво е,че го има форума и такива като вас да ни помагат иначе ще има да пълним джобовете на и без това алчните"майстори" които само гледат какво още може да те закърпят,а не да помогнат.Благодаря още веднъж за помоща момчета 

- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
Zubcho написа:cls6666 написа:това на филтъра е мап сензора,няма да работи в турбо режима маркучето е от колектора отдолу по средата над щеката
С много дупене ще видиш щуцерчето. Препоръчвам ти малко огледалце да ползваш, че трудно се вижда.
То и колата ти не върви изобщо ако този маркуч е изваден. Влиза в авариен режим и си кара по заводски данни без да отчита, че има налягане в колектора. Демек ползваш около 90 к.с. и то при 4790 об![]()
Смени го този маркуч с нов. Можеш да си купиш същия, който е за нафта. Така и така си почнал маркучите взими направо 1.5м. от този маркуч, и с останалия метър си смени маркучетата за обратната нафта. Работа за 10 мин. е. Цената на всичко ще е 9лв. Маркуча го има в Ауто1, Ауто + .
Смени маркучите докато колата е студена, защото иначе трябва да го правиш с ръкавици и пак можеш да се изгориш.
![]()
Има ли пластмасов колектор с този щуцер? Аз мислех, че всички са с дебитомери и без МАП сензор.
тдс -а на Е39 и Е38,както и на някой Е36 има и дебитомер и мап сензор,дебитомера гони еко нормите ,а мапа показва на компа колко е налягането в колектора тоест кога започва да надува турбото и съответно да коригира горивото
- Стефановски
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 tds, но заслужава да кара Х6
- Мечтае да кара: М5, но кара 525 tds
Re: Спраскан маркуч,каде му е мястото???-решено!
Колеги, този МАП сензор обслужва ли се и по какво се разбира дали дава правилна информация на компютъра?
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Re: Спраскан маркуч,каде му е мястото???-решено!
Стефановски написа:Колеги, този МАП сензор обслужва ли се и по какво се разбира дали дава правилна информация на компютъра?
Ако не работи, колата ти ще е спряла. Замерва се с мултицет на буксата. В е34 някъде беше обяснено и стойностите, които трябва да показва. Мисля ги пише и в Аутодата.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
8 мнения
• Страница 1 от 1