Пак за проблема с топлия старт (и "маисторите")

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36 Cupe
Мечтае да кара: М5 Комби

Пак за проблема с топлия старт (и "маисторите")

Мнение от ozBMW » 28 Май 2012, 15:10

Дано не ми изтрият темата модераторите :(
Знам че е дъфкана много тази тема,ама не знам вече какво да правя писна ми от гаражни маистори. Колата ми не пали като загрее естествено :twisted: Закарах я при един уж най-добрия дизелджия (в едно село до Радомир) закачи я на компютъра и каза че и е даден много аванс 11градуса при положение че трябва да е 3градуса и по това установи че е от помпения елемент (нов струвал 790лв по негови думи) викам добре а втора употреба вика става ама няма гаранция... Занесох му цяла помпа от Е34 свалена от работещо такова!! Викам от тая ще стане ли елемента,вика да,викам му ще я направиш ли,вика стига да е здрав елемента,викам добре колко ще струва? 250лв качване сваляне настройване не ГНП всичко,вика добре,оставих му я и след 2 дни му звъним викам какво става,вика готово е,викам сега пали ли като загрее всичко точно ли е?Той да,идвай да си я вземеш,отидех и пак го питам пали ли всичко точно ли е,той да,ама не е добре и тоя елемент наблъскал съм я с гориво колкото може ми вика,ама пали.. И найстина палеше,докато не се прибрах в нас изгасих я запалих я пак,запали,обаче изчаках 10-20мин пробвах да запали,и пак не иска :banghead: :ranting: Обадих му се на тоя вика докарай я да я погледнем,закарах му я пак мърда нещо плочката,обаче пак същата работа :ranting: Само ми взе 250лв ей така за нищо :banghead: Питах го възможно ли е да е от веригата той вика че не е възможно :roll: Звънях на друг майстор,той ми вика може да е от веригата ама малко вроятно може да е някъв температурен датчик,ама да му я закарам да я видят че така по телефона не става.
Къде да я карам вече не знам,на всеки ъгъла вече гаражни маистори дето само взимат парите на хората :bang: Кажете вие колеги какво да правя къде при кой да я карам?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d, E39 540i

Re: Пак за проблема с топлия старт (и "маисторите")

Мнение от espressto » 28 Май 2012, 15:17

Като за начало пиши от къде си за да те насочим :yes:
ИзображениеДобрите момчета отиват в рая, а лошите си карат бимите и ...... любимите.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ozBMW » 28 Май 2012, 15:24

От Кюстендил съм,ама обаче понеже ми писна вече съм съгласен ако трябва и на другия край на България да я закарам та да ми я оправят :dunno: :banghead: На който и майстор да се обадя,всеки ми казва различно нещо :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от espressto » 28 Май 2012, 15:50

memberlist.php?mode=viewprofile&u=6194 Свържи се с него той ще те насочи около теб кой може да ти помогне или при него в София :yes:
ИзображениеДобрите момчета отиват в рая, а лошите си карат бимите и ...... любимите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 28 Май 2012, 19:56

От стартер или акумулатор също може да е проблема.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ozBMW » 28 Май 2012, 20:01

Акомулатора не е,стартера го правих преди 1 месец.... Като загрее и не иска да запали като охладя ГНП-то с вода и запали :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 28 Май 2012, 20:03

Тоя проблем съм го оправял на 2 коли едната моята ( старата Lancia Kappa) другата на един приятел ( Fiat Marea ) и все си е датчик колянов вал.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от espressto » 28 Май 2012, 20:07

Тоя майстор дали въобще е правил нещо по помпата ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 28 Май 2012, 20:10

Това с помпата се прави за да се компенсира разтегнатата верига. Така че насочи се към веригата и от там нататък реглаж на помпата. И ето един форумен тдс-овец :yes:
:driving:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 28 Май 2012, 20:21

проблема ти е в веригата щом се оправя с местене на помпата,то на тоя мотор му се развалят няколко неща след 200 000км веригите се поразтягат е едното от тях.....Пресиян ще ти свърши работа има си някой тънксти тдс-а и той ги знае :wave:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 28 Май 2012, 22:24

Аз ще се намеся в темата с няколко коментара.
1. Помпата (ГНП) от Е34 е различна от тази на Е39, както и компютрите са им различни и не са взаимозаменяеми. Това трябва да е показателно колко е майстор този дето е пипал колата. Ако питаш мен изобщо не ти е сменял помпата.
2. Това с разтегнатите вериги витае във форума, но ако беше вярно, то моята кола не би трябвало да пали през последните 4 години, защото "майсторите" и поставиха тази диагноза още през 2008 година.
3. Проблема с топлия старт на М51 мотора е липсата на добра диагностика. При този мотор е много важа електрониката, която отчита температурата на въздуха и горивото. Електрониката може и да работи, но датчиците могат да имат отклонения от параметрите, а това се установява доста трудно и е еобходимо да се направи диагностика на колата в различни условия като се започне от напълно студен двигател до напълно загрял. Живите данни също са от значение.

Последното, което искам да отбележа, е че колкото и деа съм обикалял съ, установил, че всеки си има някакви наблюдения и разбирания, но не съм срещал накой, който да успее да провери всико по колата, свързано с горивната апаратура.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ozBMW » 28 Май 2012, 23:25

Не е сменяна цялата помпа,а само помпения елемент,на Е34 и Е39 еднакви били каза тоя "майстор" обясни ми че тоя елемент правил налягане на нафтата обаче с времето се износвал и като загрее колата нафтата се разрежда и не може да направи налягане и затова не пали :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 29 Май 2012, 0:48

espressto написа:http://bmwpower-bg.net/forums/memberlist.php?mode=viewprofile&u=6194 Свържи се с него той ще те насочи около теб кой може да ти помогне или при него в София :yes:

Колега, върви при този, който те посъветваха по-горе (не ти е много далече Суходол) за една добра диагностика, защото всичко друго е гадаене.

макар, че и на мен боба ми показва датчик на колянов вал :mrgreen:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 29 Май 2012, 7:27

Воденичаров написа:От стартер или акумулатор също може да е проблема.

Абсолютно почни от там.Аз имах същия проблем.Задържаше стартера като загрее и нямаше палене топла.Ама беше късно,че бях изпосменил всичко по колата,помпи,дюзи,вериги и т.н.
Започни с нов акомулатор за проба,ако имаш от къде да вземеш назаем. :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 29 Май 2012, 7:33

друго освен помпения елемент с секцията високо налягане наистина не може да вземе плочката е различна ,за разтеглените вериги на някой коли не е решение има си и настройка на разпределителния вал която се прави след 20000км ,ако е спестена още в началото,в този ред на мисли ако е сваляна глава и там не е зацепена точно (зацепва се с пин и планка) също може да пали трудно,за датчика на коляновия вал едва ли от него ще пали по-бързо след поливане със студена вода,факт е че съм карал с размазан датчик без проблеми в старта
моя съвет е да я закараш на някой майстор с съответния инструмент за м51 да провери зацепването на веригите и след това да продължаваш с помпата
Изображение

Следваща

Назад към E39