проблем с телефонната система
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- baccila
- Потребител
-
- Кара: бмв е39 2.5д туринг
- Детайли за колата: производство 2001,М пакет,163 к.с.
проблем с телефонната система
здравейте!от един месец съм собственик на тази кола,и от няколко дни се ровя,и търся отговор на един проблем.не знам,може би защото и от скоро съм в този сайт,и не знам как да се ориентирам,и да намирам съответно.става въпрос за телефонната система,която е има в колата.информацията ми е,че до преди да я взема е работила,а при мен нещо не се получава.телефона е сиеменс,купих карта на МТЕЛ,слагах е в слота под телефона с чипа нагоре,и надолу.телефона нямаше и батерии,купих му,в книжката бяха означени 1100,нямаше и сложих 2000(не знам дали има значение,самият тел се включи,но не се зареждаше батерията),та на дисплея ми изписва,че няма връзка с базата(буквално).от форума разбирам,че когато има проблем,трябва да се пробва картата да вкара в модула,намиращ се в багажника,но при мен е комби,опитах се да сваля кората за си осигуря достъп до въпросният модул,но не успях.проверих и бушона за тел,наред е,прочетох някъде,че при плъзгащият подлакътник е възможно прекъсване на кабелите,от там и да е проблема.та,моля за съвет,благодаря предварително!
- tazzboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525d M-Sport
Re: проблем с телефонната система
В македония има 3 оператори за мобилни телефони. С едниът от трите оператори телефона не ми работи, с другите два си бачка без проблеми. Исках да го користам токмо този оператор които не работи, но не стана и се отказах. Си сложих друга сим карта (от "работештия" оператор) и тргна. Картата се слага с чипа нагоре. Така че пробваи с друга сим дали няма да се оправи. При мен модула намиращ се в багажника няма слот за сим. За батериите не знам защо не ти ги пълни, смятам че си взел такива дето се пълнат (rechargeable)
Аз съм с 1600 mAh. Също и аз съм с плъзгащ подлакътник и нямам проблеми с кабелите. Ето и една снимка...

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна tazzboy на 26 Мар 2013, 3:03, променена общо 1 път
- baccila
- Потребител
-
за мен по притеснителен е факта,че тел не зарежда(при условие,че когато е изваден слота за картата е осветен,както и бутона за изваждане,значи стига захранване до там),и ме навежда на мисълта,че може наистина да има прекъснати кабели.а и от другите подобни теми повечето колеги коментираха.че тел им работят само с МТЕЛ.а относно модула отзад,като че ли и моят не разполага с такъв слот,какъвто е даден на схемите от колегите.някои може ли да каже дали има някаква тънкост при свалянето на целият механизъм на тел,защото като го повдигна леко ми се струва,че в задната си част пластмасата е повредена,за да погледна за евентуално прекъсване на кабели
- baccila
- Потребител
-
колеги,след като прерових всичко във форума на тема телефон,до колкото разбирам поставянето на сим картата в телефонния модул в багажника (и при комбито също) не трябва да се сваля цялата странична кора,тоест при отварянето единствено на капака където е СД ченджъра трябва да имам достъп за поставянето и.гледах и снимки на колегите,но при мен така и не мога да разбера,къде е този слот.ако може някой да помогне със снимков материал,или да подскаже.колата е карана в гърция,а на дисплея на телефона ми изписва SEARCHING BASE,а не NETWORK.възможно ли е да има гръцка карта в този слот,и за това да не тръгва?смених и акумулаторните батерии с други,на дисплея ми показва,че са на 50%,но не и че ги зарежда.
- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
-колеги, при всички безжи4ни оем телефони картата се слага в подлакътника, никъде другаде
-слушалката комуникира посредством БТ връзка с модула в багажника, в тази връзка е проблема
-слушалката комуникира посредством БТ връзка с модула в багажника, в тази връзка е проблема
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- baccila
- Потребител
-
колеги,някой може ли да ми каже,за телефона който е на снимката по горе,има плъзгач под него с две положения-0 и 1,какво точно изключва и включва,защото днес като го разглобих,ключето което е под плъзгача,и което е запоено към платката с три крачета,две от тях бяха се отпоили.и може би от там ми е проблема,че тел не ми работи
- baccila
- Потребител
-
въпросният плъзгач вече го оправих,запоиха го,в резултат на което,вече не ми изписва на дисплея SEARCHING BASE,а PLEASE INSERT SIM CARD,което е пак проблем,а и когато тел е в подлакътника до индикатора на батерията се появи една стрелка,която предполагам ми показва,че зарежда.пробвах и с МТЕЛ и ГЛОБУЛ,не разпознава картите.и след като нямам слот за карта в упр. модул в багажника,някой може ли да ми каже какъв е евентуално проблема.благодаря
7 мнения
• Страница 1 от 1