проблем с телефонната система

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: бмв е39 2.5д туринг
Детайли за колата: производство 2001,М пакет,163 к.с.

проблем с телефонната система

Мнение от baccila » 09 Май 2012, 18:40

здравейте!от един месец съм собственик на тази кола,и от няколко дни се ровя,и търся отговор на един проблем.не знам,може би защото и от скоро съм в този сайт,и не знам как да се ориентирам,и да намирам съответно.става въпрос за телефонната система,която е има в колата.информацията ми е,че до преди да я взема е работила,а при мен нещо не се получава.телефона е сиеменс,купих карта на МТЕЛ,слагах е в слота под телефона с чипа нагоре,и надолу.телефона нямаше и батерии,купих му,в книжката бяха означени 1100,нямаше и сложих 2000(не знам дали има значение,самият тел се включи,но не се зареждаше батерията),та на дисплея ми изписва,че няма връзка с базата(буквално).от форума разбирам,че когато има проблем,трябва да се пробва картата да вкара в модула,намиращ се в багажника,но при мен е комби,опитах се да сваля кората за си осигуря достъп до въпросният модул,но не успях.проверих и бушона за тел,наред е,прочетох някъде,че при плъзгащият подлакътник е възможно прекъсване на кабелите,от там и да е проблема.та,моля за съвет,благодаря предварително!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525d M-Sport

Re: проблем с телефонната система

Мнение от tazzboy » 09 Май 2012, 23:44

В македония има 3 оператори за мобилни телефони. С едниът от трите оператори телефона не ми работи, с другите два си бачка без проблеми. Исках да го користам токмо този оператор които не работи, но не стана и се отказах. Си сложих друга сим карта (от "работештия" оператор) и тргна. Картата се слага с чипа нагоре. Така че пробваи с друга сим дали няма да се оправи. При мен модула намиращ се в багажника няма слот за сим. За батериите не знам защо не ти ги пълни, смятам че си взел такива дето се пълнат (rechargeable) :| Аз съм с 1600 mAh. Също и аз съм с плъзгащ подлакътник и нямам проблеми с кабелите. Ето и една снимка...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна tazzboy на 26 Мар 2013, 3:03, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от baccila » 10 Май 2012, 10:23

за мен по притеснителен е факта,че тел не зарежда(при условие,че когато е изваден слота за картата е осветен,както и бутона за изваждане,значи стига захранване до там),и ме навежда на мисълта,че може наистина да има прекъснати кабели.а и от другите подобни теми повечето колеги коментираха.че тел им работят само с МТЕЛ.а относно модула отзад,като че ли и моят не разполага с такъв слот,какъвто е даден на схемите от колегите.някои може ли да каже дали има някаква тънкост при свалянето на целият механизъм на тел,защото като го повдигна леко ми се струва,че в задната си част пластмасата е повредена,за да погледна за евентуално прекъсване на кабели

Потребител
Аватар

Мнение от baccila » 14 Май 2012, 1:22

колеги,след като прерових всичко във форума на тема телефон,до колкото разбирам поставянето на сим картата в телефонния модул в багажника (и при комбито също) не трябва да се сваля цялата странична кора,тоест при отварянето единствено на капака където е СД ченджъра трябва да имам достъп за поставянето и.гледах и снимки на колегите,но при мен така и не мога да разбера,къде е този слот.ако може някой да помогне със снимков материал,или да подскаже.колата е карана в гърция,а на дисплея на телефона ми изписва SEARCHING BASE,а не NETWORK.възможно ли е да има гръцка карта в този слот,и за това да не тръгва?смених и акумулаторните батерии с други,на дисплея ми показва,че са на 50%,но не и че ги зарежда.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tngeorgiev » 14 Май 2012, 9:38

-колеги, при всички безжи4ни оем телефони картата се слага в подлакътника, никъде другаде
-слушалката комуникира посредством БТ връзка с модула в багажника, в тази връзка е проблема
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318

Потребител
Аватар

Мнение от baccila » 22 Май 2012, 0:38

колеги,някой може ли да ми каже,за телефона който е на снимката по горе,има плъзгач под него с две положения-0 и 1,какво точно изключва и включва,защото днес като го разглобих,ключето което е под плъзгача,и което е запоено към платката с три крачета,две от тях бяха се отпоили.и може би от там ми е проблема,че тел не ми работи

Потребител
Аватар

Мнение от baccila » 22 Май 2012, 13:36

въпросният плъзгач вече го оправих,запоиха го,в резултат на което,вече не ми изписва на дисплея SEARCHING BASE,а PLEASE INSERT SIM CARD,което е пак проблем,а и когато тел е в подлакътника до индикатора на батерията се появи една стрелка,която предполагам ми показва,че зарежда.пробвах и с МТЕЛ и ГЛОБУЛ,не разпознава картите.и след като нямам слот за карта в упр. модул в багажника,някой може ли да ми каже какъв е евентуално проблема.благодаря

Назад към E39