Климатика духа топло на стъклата и в краката - ОТСТРАНЕНО
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Климатика духа топло на стъклата и в краката - ОТСТРАНЕНО
Здравейте, колеги незнам какво точно става и дали е нормално!? Колата е Е39 525 ТДС комби с климатроник, когато пусна климатика в краката и на стъклата духа топло, а по средата студено. Това на какво се дължи защото няма охлаждане колата и трябва постоянно да го пускам да духа по средата,а през стъклото напича и е някакъв ад? Ако някой може да помогне, моля. Благодаря Ви, предварително.
СЛОЖИХ ТЕРМИСТОР НА МЯСТОТО НА ЛИПСВАЩИЯ ДАТЧИК ЗА ВЪНШНАТА ТЕМПЕРАТУРА.
Благодаря Ви колеги, че ми помогнахте да отстраня проблема!!!
СЛОЖИХ ТЕРМИСТОР НА МЯСТОТО НА ЛИПСВАЩИЯ ДАТЧИК ЗА ВЪНШНАТА ТЕМПЕРАТУРА.
Благодаря Ви колеги, че ми помогнахте да отстраня проблема!!!

Последна промяна ddobrev на 04 Май 2012, 16:43, променена общо 1 път
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Re: Климатика духа топло на стъклата и в краката
Клапан топъл-студен въздух.Има доста теми за него.При Е36 се намира до сервото,за Е39 не съм сигурен къде е.
- g_mihalev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с удоволствие
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: G30 520 xDrive 2017
Драгослав написа:Клапан топъл-студен въздух.Има доста теми за него.При Е36 се намира до сервото,за Е39 не съм сигурен къде е.
Имах същия проблем (на е46 със M52B20TU) клапана беше под въздушния филтър, мисля че докато се рових попаднах че и при е39 е там.
Най-вероятно е дал фира. При мен не беше, просто газаджиите не ми бяха вързали правилно изпарителя.
успех
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Почти съм сигурен ,че проблема е от този клапан.Имаше една тема дори как се ремонтира.Той има две бодини и едната като здаде багажа става пролема.Синдрома при мен беше същия-пускам климатроника на 16градуса и в краката и на прозореца духа топло,а студено само от централния въздуховод.
- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
Някой може ли да даде серийния номер на този клапан студен/топъл въздух, за да може да го издирме къде точно се намира, как се вади и т.н. Предполагам, че при Е39 са 2 броя по обясними причини ...или ако може да дадете линк към тема, в която е разрешен точно този проблем(защото аз не успях да намеря), а не темата с електромагнитните клапани за парното, които според мен не са решение на конкретния проблем, тъй като моите клапани работят(проверени), а на климатик ми духа топло на краката и стъклото 

- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
E30_DK написа:Някой може ли да даде серийния номер на този клапан студен/топъл въздух, за да може да го издирме къде точно се намира, как се вади и т.н. Предполагам, че при Е39 са 2 броя по обясними причини ...или ако може да дадете линк към тема, в която е разрешен точно този проблем(защото аз не успях да намеря), а не темата с електромагнитните клапани за парното, които според мен не са решение на конкретния проблем, тъй като моите клапани работят(проверени), а на климатик ми духа топло на краката и стъклото
Тези същите селеноиди са ...

- Vladocbr
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 TDS
Проблема ти е точно от тези клапани. Преди да търсиш да купуваш друг свали си твоя разглоби ги (те са два клапана) внимателно изчисти ги и ги пробвай с едно кабелче на акумулатора дали работят. Винтовете се отвиват с торкс а за пробата на самите букси си има обозначение кое пинче е + и кое -. Същият проблем го имах и аз и след тази продцедура всичко е ОК.
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
А ето и какво най често се разваля след гумичките ( разбирай уплътненията ).
За Е38 е ама то няма значение принципа е един и същ.
http://www.laczik.org/BMW/repair/E38_he ... ndex.shtml
За Е38 е ама то няма значение принципа е един и същ.
http://www.laczik.org/BMW/repair/E38_he ... ndex.shtml
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Колко градуса външна температура ти показва колата?
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
turbo написа:Колко градуса външна температура ти показва колата?
Показва- 40, няма го датчика за външната температура.
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Ей това ще да е!
П.П.: Струва пари да знаеш, ама да не тръгнеш да ги даваш сега. По-добре си вземи термистор за някакви стотинки. Само да видя кой беше...
П.П.: Струва пари да знаеш, ама да не тръгнеш да ги даваш сега. По-добре си вземи термистор за някакви стотинки. Само да видя кой беше...
Последна промяна turbo на 27 Апр 2012, 9:18, променена общо 1 път
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED

- E30_DK
- младши ентусиаст
-
Термистора трябва да е 5 kOhm и наистина струва стотинки, стига само да намериш точно такъв.
Доколкото можах да схвана от други теми, външната температура няма общо с проблема, който се дискутира тук т.е. независимо какво показва или не показва борда на таблото, климатика не трябва да духа топло на стъклото и в краката!!!
Доколкото можах да схвана от други теми, външната температура няма общо с проблема, който се дискутира тук т.е. независимо какво показва или не показва борда на таблото, климатика не трябва да духа топло на стъклото и в краката!!!

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Има логика това с датчика. Ако зимата си пуснеш климата на 16 градуса например и врътката на средните духалки на студено, ще духа точно така- средните студено а долу и в стъклото топло 

- E30_DK
- младши ентусиаст
-
Ivo_Borisov написа:Има логика това с датчика. Ако зимата си пуснеш климата на 16 градуса например и врътката на средните духалки на студено, ще духа точно така- средните студено а долу и в стъклото топло
Аз си мисля, че за тази работа отговаря температурния датчик в процепите под копчетата за увеличаване/намаляване на температурата на управляващия панел на климатроника. Според температурата в купето се управлява климатроника, а датчика под предната броня показва температурата на околната среда и според мен, тя е само за инфо. на водача.
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2