(ЗА ИЗТРИВАНЕ) Каква газова да сложа на M52B28TU

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: МиГ39
Мечтае да кара: Союз-ТМА
Детайли за колата: High Voltage

(ЗА ИЗТРИВАНЕ) Каква газова да сложа на M52B28TU

Мнение от mitashki » 22 Апр 2012, 23:26

Здравейте,

Търся съвет за газова за М52Б28 с двойния ванус?

Романо е уредбата. Ще видим как е по-нататък.

:)
Последна промяна mitashki на 31 Май 2012, 7:10, променена общо 2 пъти

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 535ix, 2012

Re: Каква газова да сложа на M52B28TU

Мнение от landolin » 23 Апр 2012, 14:26

КПД-то (както си се изразил) е еднакво при всички колега :) Разликата е в изработката на инжекциона и името на производителя, вече почти няма лоши уредби, всички са на ниво. Все пак не взимай най евтината възможна на пазара :)

Големият въпрос е къде да ти я поставят, че за двойния ванос си има тънки моменти - дълги щуцери, по дълга настройка и други такива :yes:
Намери си първо свестни майстори, те сами ще те ориентират за уредбата :yes: - трябва си ровене в нета и четене, няма как да ти каже някой тук вземи си еди каква си и да се надяваш всичко да е ок.

Аз се бях засилил да слагам Fobos при едни много хвалени газаджии в Горна Баня (още повече че вече са правили доста БМВ-та), но ми казаха че са претрупани и трябва да чакам близо 2 месеца и се отказах. Отидох в представителството на Fobos в Долни Богоров и после ходих хиляда пъти за донастройки и преправяния. Иначе уредбата е перфектна за цена качество :yes:
Но ако решиш да слагаш Fobos , по добре не ходи в Д.Богоров, в момента там е страшно текучество и всички монтажисти са разни тинейджъри, които се учат в върху колите на клиентите :banghead:
Тук във форума има доста теми за газови инжекциони, романо, брандолини също се споменават доста като добри, абе общо взето както казах няма лоши - важни са гаранцията, поддръжката и МОНТАЖА!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с удоволствие
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: G30 520 xDrive 2017

Мнение от g_mihalev » 23 Апр 2012, 16:08

Относно момчетата от Горна баня, и аз така опитах при тях със същия отговор да хдоя след края на лятото най-рано, но пък лично шефа им след въпрос на какво държа да е фобос или държа повече да е качествено, ме насочи към един майсто - Христо Танев и ГИ Landi Renzo. Проблема е че е скъпичък - излезе ми 2000 лв с бутилка резервна гума и зарейдачка до резервоара(за фобос щеше да е около 1550 мисля). За сметка на това получваш италиански ГИ от реномирана марка. Единствената ми забележка беше към тях че бяха объркали къде да връщат антифриза от редуктура, но го оправиха в последсвие. С м52б20ту съм и да ти кажа доволен съм разход/вървеж. Извънградско без да я жаля с пълна кола около 10л/100км. СЛожих ч преди месец и вече имам 3000 км, т.е. около 300лв спестени, още 17000 и съм я избил :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i M52B20TU

Мнение от mishoval » 23 Апр 2012, 17:59

От 1 г. съм с ГИ, италиански изпарител и клапани, полска електроника, 2 г. гаранция. Доволен съм, два пъти съм ходел на диагностика, смених двата филтъра миналия месец. Избих си я за 8 х. км.Излезе ми 1150 лв с евродюзата, нормална бутилка и зареждачка до гърловината на резервоара. Не зная дали имам дълги щуцери, колега от форума в друга тема пишеше, че не е необходимо.
Единствено ме дразни, че като заредя "качествена" газ от веригата бензиностанции на Монополиста, почти винаги ми светва жълтата лампа за ламбда сондата. Зареждам от друга, чужда верига бензиностанции и този проблем почти го няма, а и разхода пада :yes: .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 25 Апр 2012, 13:50

Много доволен ще останеш от "Томасето" сложено в с.Ведраре (малко след Карлово).Доста колеги от София сложиха там и са доволни.
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak

Мнение от Svetlio.Angelov » 25 Апр 2012, 15:26

Fobos от момчетата от Горна Баня!

Заслужава си чакането ако ще чакаш! Не рискувай с аматьори - колегите са се доказали като компетентни и опитни. Карам същия мотор с ФОБОС, монтиран там!

Успех!

Потребител
Аватар
Кара: E46 320d facelift

Мнение от Jeff Beck » 25 Апр 2012, 17:06

Svetlio.Angelov написа:Fobos от момчетата от Горна Баня!

Да, ама в момента нямат налични системи за 6 цилиндера. И незнаят кога точно ще има доставка. Ако чака човек до края на лятото вече ще ги е изхарчил парите за бензин :lol: Предложете друго реномирано място за София

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 535ix, 2012

Мнение от landolin » 27 Апр 2012, 9:08

Във форума на VW има един много препоръчван човек, мисля че ника му беше "The Machine", там имаше и цяла негова тема със снимки, доволни клиенти и т.н. Не помня обаче с какви газови работеше, но не пречи да провериш :yes:

Потребител
Аватар
Кара: МиГ39
Мечтае да кара: Союз-ТМА
Детайли за колата: High Voltage

Мнение от mitashki » 28 Апр 2012, 1:06

Абе тези рейки нещо не ми харесват ...стават едни маркучи около мотора като паяжина.

До колкото успях да разбера едниствено тези уредби Романо са с индивидуални дюзи. Причините че търся такава са че рейката се амортизира за 40-50к и освен това дюзата май по прецизно дозира газта(тук може и да не съм прав). Ако някой знае друга уредба без рейка моля да каже :)

Ейй това да се занимаваш с майстори и сервизи хич не е работа. Предната ми петица 6 години я карах само със смяна на масло и съм отвикнал да се занимавам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 28 Апр 2012, 21:20

романото е уникална уредба, имам преки наблюдения вурху нея. все пак това е най добрата уредба прдлагана у нас която се управлява по OBD. клапаните не се чуват как работят, на фона на БРЦ, ЛОВАТО и др. прехвалени уредби. вярно е че цената е най висока от всички предлагани марки, но е оправдана.в цялата окомплектовка влиза и кабел със софтуер за диагностика и настройка :D
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е38 730iA V8, RIP E39 528iA

Мнение от kiler_4o » 29 Апр 2012, 2:01

Fobos в НИКАКЪВ случай!!! Закарах фиата при тях и не стига, че го развалиха, свалиха ми газовата уредба, защото ми прецакаха колата и после газовата правеше проблеми, защото колата вече не работи и на бензин, ами и ме оставиха сам да си оправям колата... Сега все още не работи на бензин, защото не могат да открият проблема, а именно: Защо както си работи просто угасва и повече не пали, докато не разкачиш акумулатора...

Точно тези дни си мисля да слагам Romano, защото ми се струва най-добре като вариант, тъй като е през OBD и няма да режат никакви кабели, чувал съм доста добри неща и четох функциите й: много са... И цената, която намерих е доста по-малко от 2200та лв. на BRC (които не включват никакви екстри, като тороидална бутилка, например)... 500 лв. са си 500 лв. а романото не мисля, че ще отстъпва по каквото и да е на BRC-то...
Особено при положение, че през газовия комп. можеш да си правиш диагностика на бензиновия :) Има всякакви функции, които определено ме спечелиха :)

Става въпрос за 528i с единичният Ванос.

edit: за Fobos специално, мога спокойно да кажа, че нищо не разбират! Особено от електроника, говореха ми врели-некипели, после видяха, че разбирам малко повече от тях от електроника, но това изобщо не им попречи... Жалко, че не съм някой агресивен, че да си получа компенсация за загубените време, пари и нерви... И смотаната им електроника не може да се справи дори с най-малкото смущение... Като то се появи веднага, след като си закарах перфектно работещата кола при тях... Просто с цялото си сърце не съветвам никой да ходи там, тъй като ще е на късмет дали ще му направят колата или не... Точно преди мен имаше 1 Jaguar, на който бяха махнали газовата, защото не можали да му накарат колата да работи с нея като хората... Човекът им казва, че на диагностиката му изкарва, че няма връзка с дюзата на 5ти цилиндър, те търсят дали вакуумите не изтърват :x Добре, че беше приемчикът им, който да не кажа, че е единственият, тъй като нямах възможност да се запозная с всички, но да кажем, че е един от малкото, които мислят с главите си там...

edit2: Става въпрос точно за въпросният сервиз в горна баня... В който колата ми стоя 1 седмица без да направят нищо по въпроса... Освен да я развалят :x
E38 730iA
Punto GT
Punto 1.2 8v
R.I.P. E39 528iA

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39, 520i 1997
Мечтае да кара: Mercedes CLS 63 AMG

Мнение от buller » 29 Апр 2012, 10:02

landolin написа:Във форума на VW има един много препоръчван човек, мисля че ника му беше "The Machine", там имаше и цяла негова тема със снимки, доволни клиенти и т.н. Не помня обаче с какви газови работеше, но не пречи да провериш :yes:

Колегата отдавна е извън бизнеса, но за съвет - сигурен съм, че ще отговори на драго сърце :yes:

Аз бих попитал в Ланди Ренцо на Ботевградско - ако искаш нещо качествено, е разбира се, на по-висока цена.

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 29 Апр 2012, 21:19

С две дъце за romanoto :bowdown: ! Просто като изпълнение и работа е нещо коренно различно, интелигентно и изпипано. За мен специално всички други газови инжекциони за монтаж в бмв са си компромис отвсякъде.

Потребител
Аватар
Кара: Е 39 520и

Мнение от milenturboto » 30 Апр 2012, 13:33

колеги аз сам с фобос - изи газ и сам доволен .ходих 1 пат за донастроика и краи. испаритела е томасето за 200кс и самият ижекцион е за 4 цилиндъра ,реиките са на rail apachi.момчето си свърши работа добре

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 30 Апр 2012, 18:25

Landi Renzo
:yes:

Следваща

Назад към E39