Ремонт вентилатор в управление климатроник
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Ремонт вентилатор в управление климатроник
Здравейте!!!От няколко часа обикалям с търсачката за ремонт на вентилатора на управление климатроник.Значи вентилаторчето ми спира постоянно,смазвах го няколко пъти и е абсолютно безшумно/то ако шумеше поне щях да знам кога е спряло/.Предполагам,че след като колата спре всички токова и при следващото отключване трябва да завърти,но не тръгва,а трябва да извадя панела и да го бутна леко и толкоз леко работи,че не издава грам шум.Стана малко като роман моето обяснение,но искам да обясня по лесно ситуацията.Мисълта ми е следната,вместо да купувам друг панел с вентилатор,който трака,когато е тихо в колата,има ли вариант да отремонтирам моя?Да не би някое съпротивление или кондензатор по схемата да трябва да се смени,понеже засичах в търсачката,че някои колега са сменявали тези вентилаторчета,но толкоз,без никакви други пояснения?
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Re: Ремонт вентилатор в управление климатроник
Почисти го сега от всякаква смазка и го смажи със полвин капка масло за часовници или шевни машини. Може и ВД40 ако имаш под ръка, но то бързо заминава.
- mitkofriz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 tds 98'
Да не би да му е дошло много маслото от смазване да се е напълнило моторчето.
Както и да е,отказвам се да се боря с фана.Искам да питам друго,ако сменя управлението на климатроника с друго,трябва ли или не е задължително да го прекодирам?Понеже сложих ново,но явно колата е имала рециркулационна помпа на клапите и сега ми я дава като грешка,че не ми работи/аз нямам такава помпа/ или мога да си карам и така?
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
kalingk написа:Както и да е,отказвам се да се боря с фана.Искам да питам друго,ако сменя управлението на климатроника с друго,трябва ли или не е задължително да го прекодирам?Понеже сложих ново,но явно колата е имала рециркулационна помпа на клапите и сега ми я дава като грешка,че не ми работи/аз нямам такава помпа/ или мога да си карам и така?
Няма нужда от прекодиране може и така да караш, тази помпа която я търси управлението не е на клапите а тя е допълнителна помпа която служи да върти антифриза през малкия кръг и така подпомага за по добро парно, ако те дразни тази грешка която стои сега в управлението именно за рециркулационната помпа тя може да се изключи и така вече няма да ти я записва като грешка.
Твоята кола няма такава помпа, а колата от която си взел модула има и затова сега ти набива постоянно тази грешка.
6 мнения
• Страница 1 от 1