Ремонт рейка 530d
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- BMWDream
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW F01 740d xDrive
Ремонт рейка 530d
Привет!Колата е 2001г. с ръчни скорости...От скоро започна едно голямо тропане като въртя волана на ляво,на дясно при изключен двигател(и в движение,особенно като влизам в завой и има дупка или неравност)...
Отидох при майстор и каза,че е рейката...
Изчетох тази тема... viewtopic.php?f=35&t=131869&hilit=%D1%80%D0%B5%D0%B9%D0%BA%D0%B0+%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5 , но не намерих отговор на въпроса ми.
Майстора каза,че колкото и да тропа,няма да протече.Гледам,че колеги пишат,че им протичала...
Тропането се чува при мотора,а не от към колелото(не съм много наясно,извинявам се ако обясвявам просто).Какво ще ми препоръчате като решение,че в последно време много почна да тропа....Но за момента си само тропа,нищо не се усеща на волана...
Отидох при майстор и каза,че е рейката...
Изчетох тази тема... viewtopic.php?f=35&t=131869&hilit=%D1%80%D0%B5%D0%B9%D0%BA%D0%B0+%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5 , но не намерих отговор на въпроса ми.
Майстора каза,че колкото и да тропа,няма да протече.Гледам,че колеги пишат,че им протичала...
Тропането се чува при мотора,а не от към колелото(не съм много наясно,извинявам се ако обясвявам просто).Какво ще ми препоръчате като решение,че в последно време много почна да тропа....Но за момента си само тропа,нищо не се усеща на волана...
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Re: Ремонт рейка 530d
При мен протече и я рециклирах вече близо 30-хиляди няма ядове иначе протече от десния маншон. 

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- security_g
- Потребител
-
- Кара: 320 GT XD
- Детайли за колата: 320 GT XD 2015г
Колега и моята тропа ама не съм я правил. Карам вече 25000 км така и не тече .Трябва маи само накрайника да се смени ама........... не ми се занимава( в Пловдив бях в един сервиз който се занимава само с рейки и ми казаха че не се рецеклират направо нови се купуват теглих им една майна и си тръгнах)
Данои попаднеш на свясни майстори. Успех!!!!!!!
- Niko88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5 е70 4.0d
- Мечтае да кара: Валяк
security_g написа:Колега и моята тропа ама не съм я правил. Карам вече 25000 км така и не тече .Трябва маи само накрайника да се смени ама........... не ми се занимава( в Пловдив бях в един сервиз който се занимава само с рейки и ми казаха че не се рецеклират направо нови се купуват теглих им една майна и си тръгнах)
Те се резиклират ама няма гаранция че няма пак да протече, и мойта хлопа вече 15хил км ама засега не тече...
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
рециклиранрто на реиката включва хидравлична и механична част. удоволствието струва 250 левчета и има 1 година гаранция.при интерес ще дам координати на пичовете дето ги ремонтират, аз лично съм много доволен от тях.
- антон
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E 83 3.0 бензин
За тези ,които не са виждали рейката,а и какво има вътре.
Моята затягаше вследствие на удар,отворих я ,изправих пръта на рейката ,подмених семерингите и опръстените и водачите.Ако е необходимо се подменят и лагерите.
Който има желание и технически наклонности,с елементарни условия може да си я направи.
Не виждам ако е износен червяка или пръта на рейката какво ще им ремонтират,освен нови детайли!
Имаше наскоро колега,който беше описал процедурата.
Моята затягаше вследствие на удар,отворих я ,изправих пръта на рейката ,подмених семерингите и опръстените и водачите.Ако е необходимо се подменят и лагерите.
Който има желание и технически наклонности,с елементарни условия може да си я направи.
Не виждам ако е износен червяка или пръта на рейката какво ще им ремонтират,освен нови детайли!
Имаше наскоро колега,който беше описал процедурата.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Да, понятие "рециклиране на рейка" няма.
Прави се ремонт, който включва подмяна на всички О-пръстени и семеринги.
Може да се регулира луфта между рейката и водещото зъбно колело, но като се износят се сменят с нови или втора употреба в добро състояние.
Прави се ремонт, който включва подмяна на всички О-пръстени и семеринги.
Може да се регулира луфта между рейката и водещото зъбно колело, но като се износят се сменят с нови или втора употреба в добро състояние.
- Niko88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5 е70 4.0d
- Мечтае да кара: Валяк
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
Niko88 написа:И за един О пръстен и и семеринги земат 250лв браво ей тва е бизнес
да ама О пръстена няма да ти обере луфтовете по износените части, а и едвали ще спре да тропа. другия вариянт е да си я направиш сам или да си изправиш кривия прът.

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
security_g написа:Трябва маи само накрайника да се смени ама

външен накрайник - вътрешен накрайник -- рейка -- вътрешен накрайник - външен накрайник

10 мнения
• Страница 1 от 1