Проблем с пръскалките на чистачките

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW e65 730d
Мечтае да кара: BMW i8

Проблем с пръскалките на чистачките

Мнение от _S0BIESKI_ » 14 Дек 2011, 22:51

От вчера колеги изведнъж взимаха пръскалките на чистачките да пръскат много леко се едно няма налягане
Какъв може да е възможния проблем колата е Bmw 525DA 2003г Благодаря, предварително

старши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с пръскалките на чистачките

Мнение от meha » 15 Дек 2011, 1:16

По ръба на преден десен калник минава маркуча,точно до кутията на филтъра на купето,има снадка до буксата за подгряването........може би там изпуска налягането и омазва всичко със течност......др вариант е да изпуска от снадката межди маркуча и самото жигльорче,ако с времето се е разширила пластмасата.......общо взето,понижения дебит е породен от скъсан/изваден маркуч,запушени пръскалки,умираща помпичка........като за начало отвори предния капак и попрегледай наоколо какво се случва
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 15 Дек 2011, 5:14

Като ти увисне шумоизолиращата кора над мотора ще разбереш :lol: Тъкмо по лесно да ги стигаш маркучетата за дюзите :)
Досега не съм виждал е39, на което кората да не виси като долната устна на Силвестър Сталоун във филма ,,Роки''

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520i E39

Мнение от ivaylo_shack » 15 Дек 2011, 7:32

Колега провери освен маркучхетата и самите пръскалки! Много често се отчупва варовик и запушва пръскалките. Вземи карфичка и я мушни в дупките напръскалките за да ги процхистиш. А инацхе виждаш ли някъде да мокри, да остава локвичка, така ще се ориентираш. Поздрави и успех!

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 15 Дек 2011, 9:06

Имах съшият проблем преди 2 седмици. Една сутрин исках да пръсна вода за чистачките и моторчето си бръмчеше, замириса на течност за чистачки, но вода не тръгна. При мен проблема беше в маркучите от тройника до дюзите на капака ... толкова се бяха опекли, че от гумени бяха станали пластмасови и се кършеха само като ги пипнеш. :shock: Така, че свали кората на капака (сваля се много лесно) и виж каква е хавата. Самите маркучета се сменят също лесно и се намират навсякъде.

sadex5 написа:Досега не съм виждал е39, на което кората да не виси като долната устна на Силвестър Сталоун във филма ,,Роки''

При мен не виси :mhihi:, но наистина на повечето е така увиснала на това място, понеже са сложили една кофа щипки по цялата кора, а точно там нито една. :confused:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 15 Дек 2011, 10:25

sadex5 написа:Досега не съм виждал е39, на което кората да не виси като долната устна на Силвестър Сталоун във филма ,,Роки''

Я си помисли пак Рокиии :mhihi:

Между другото,преди 2 седмици смених и двете пръскалки въпреки че мойте старите пръскаха безпроблемно....и трябва да кажа,че разликата е фрапираща :shock: .....струята е много по-обилна,и помпичката не се чува почти вече.......добре че имаше ефект,че тия 120лв :mhihi:
Изображение

Назад към E39