Дайте съвет
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- BMW___POWER
- Потребител
-
Дайте съвет
След нова година ще тръгна да търся кола. Разполагам с 5000лв. С 4000 - 4500лв от тях искам да си купя дизелова 5 - та серия от около 97г, а с останалите да я застраховам, регистрирам и ако е нужно да й купя нещо.
Така като гледам възможностите ми са за 5-та серия с двигател TDS, който е с около 143к.с. Тези БМВ-та надеждни ли са от факта, че са 97г.? И удачно ли е да търся такава кола за тези пари??? Също така ако може да ми кажете за някакви дефекти, които са се проявявали при това БМВ от 97г, а в последствие, в по - нови години на производство са отстранени, за да го имам предвид. Къде да гледам при покупка? Разбрах, че често дефекти дават водните помпи, правят ли се има ли части? Защото все още съм шокиран от факта, че трябваше да се простя с Опела ми, защото му се развали горивната помпа, а развали ли се ГНП на Опел от 97г - трябва да се простиш с него, защото не подлежи на ремонт, нито има части.
Иначе търся в колата сравнително добро ускорение, съчетано с нормален разход на гориво и накрая, но не и на последно място - качеството. Качество, което да ми спестява нерви и пари от прекалено чести ремонти!
Така като гледам възможностите ми са за 5-та серия с двигател TDS, който е с около 143к.с. Тези БМВ-та надеждни ли са от факта, че са 97г.? И удачно ли е да търся такава кола за тези пари??? Също така ако може да ми кажете за някакви дефекти, които са се проявявали при това БМВ от 97г, а в последствие, в по - нови години на производство са отстранени, за да го имам предвид. Къде да гледам при покупка? Разбрах, че често дефекти дават водните помпи, правят ли се има ли части? Защото все още съм шокиран от факта, че трябваше да се простя с Опела ми, защото му се развали горивната помпа, а развали ли се ГНП на Опел от 97г - трябва да се простиш с него, защото не подлежи на ремонт, нито има части.
Иначе търся в колата сравнително добро ускорение, съчетано с нормален разход на гориво и накрая, но не и на последно място - качеството. Качество, което да ми спестява нерви и пари от прекалено чести ремонти!
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
Re: Дайте съвет
Добре дошъл
Забрави за читаво е39 за тия пари.Инвестирай в опела и си свиркай 
И темата не е за основен форум

- BMW___POWER
- Потребител
-
magareto_yori написа:Добре дошълЗабрави за читаво е39 за тия пари.Инвестирай в опела и си свиркай
Опелът ме завлече с много пари и отиде за 1500лв.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
BMW___POWER написа:Разбрах, че често дефекти дават водните помпи, правят ли се има ли части? !
Е39-ката, която си описал не е дизел от 97-ма. Може би някой бензинова или пък някой от по-новите дизели.
Пък и за тия пари Е39-ка читава доста трудно да намериш, по-скоро някой чупеняк, дето ще му береш ядовете

А за водните помпи ко речи

Какво значи да дава дефект и да се прави водна помпа

Иначе естествено, че ще се развалят, все пак частите не са вечни. Особено тия дето за по 60-70 лева

Ти да не си мислиш, че след 300000 км водната помпа и особено лагерите в нея ще са като нови

Водна помпа освен оригинална/ОЕМ друга не трябва да се взима

А и ако някой ти каже, че оригиналните помпи са пласмасови, не му вярвай

Като те слушам, не си за БМВ! По-добре си вземи някой ФВ

Ако случайно си купиш Е39, снимал съм ти две водни помпи, търси като дясната

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
jbankov написа:А защо точно 5-ца???
А защо не 5-ца

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44
За тия пари който си заделил колега....рискуваш
вярно,че цените на Е39 паднаха доста,но ако попаднеш на някой дарак ще разбереш защо качеството си струва парите!
Успех все пак!

Успех все пак!

97год TДС ( Такава Дърта Счупентия ) не ти требе. И без това си ограничен в парите , така че се ориентирай към бензинка. Слагаш си едно инжек. АГУ , и караш по ефтино от която и да е ТДС-ка и по безпроблемно

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Айде сега всичките рацери с 20ки да се изредят
Интерено ми е някой да каже какво считаме за читава кола?
Само не ми ги казвайте тея дето ги е карала бабичка само в петък до магазина и постоянно е сменяла всичко в оторизиран сервиз

Интерено ми е някой да каже какво считаме за читава кола?
Само не ми ги казвайте тея дето ги е карала бабичка само в петък до магазина и постоянно е сменяла всичко в оторизиран сервиз

За тези пари или хубаво Е34 или някое бензиново Е39 ранна година, без никакви екстри в най-добрия вариант. За Е39 ТДС в добро състояние за тези пари, а и като цяло няма да намериш.
Това немога да го разбера у българина
.Има 5000лв. и иска да си купи кола за 4500 минимум.Първото което е,че за тия пари хубаво Е39 няма,второ че ти остават едни 500лв. дето за никъде няма да стигнат
.В такива случай като се почнат едни ремонти.....и после тия коли били бракми и т.н.Всеки иска да кара хубава кола,ама как се подържа....

12 мнения
• Страница 1 от 1