Рейка - нова или рециклирана
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- dimitron
- Потребител
-
- Кара: BMW 525d
- Детайли за колата: 163 к.с., 06.2001г., цвят-черен, спортно окачване и др.
Рейка - нова или рециклирана
Колеги, изчетох много мнения за решаване на проблем с рейката. Днес установих, че съм поредния, който има този проблем. Молбата ми е да разнищим веднъж за винаги този въпрос. То е ясно, че новото си е ново, но все пак...
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
Re: Рейка - нова или рециклирана
аз я рециклирах -180 лв доволен съм вече година и половина ,пък и тогава бяха малко е39 -ките на части да търся друга
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Няма какво да го разнищваме колега,ти сам си го казал "Новото си е ново" ... Всичко е според джоба !
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
Все пак мисля че не си заслужават толкова пари за чисто нова рейка за коли на по 14-15 години,напълно безмислено е според мен да се наливат толкова пари за толкова дърто нещо
Кое е по сполучливо да се търси читава рейка втора ръка което е трудна задача или да се рискува с рециклиране където не съм чул добри отзиви като цяло
че и на мен ми предстои вдругиден и още се двоумя кой вариант да избера 

/// 6>4

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Новото си е ново,ако има пара за нови работи,естествено не му мисли
В "Дару"2000 лв. с сервотроник
П.П. Не мога да твърдя,че съм кой знае колко грамотен технически и разбирам от устройство на автомобила,но съвсем скоро ми се наложи да си погледна рейката отворена..за пръв път виждам разглобена такава и очаквах да видя нещо унакално за цената,която и искат около 3000++ лв.(нова без отстъпки)Поне за мен от това,което видях вътре няма нищо за 3000 и за 1000 да не кажа и за 500 няма
"Страхотна разработка са рейките"-няма що..

П.П. Не мога да твърдя,че съм кой знае колко грамотен технически и разбирам от устройство на автомобила,но съвсем скоро ми се наложи да си погледна рейката отворена..за пръв път виждам разглобена такава и очаквах да видя нещо унакално за цената,която и искат около 3000++ лв.(нова без отстъпки)Поне за мен от това,което видях вътре няма нищо за 3000 и за 1000 да не кажа и за 500 няма

- escard1
- Потребител
-
- Кара: тдс с чип...
- Мечтае да кара: М-5
Колега поинтересувай се малко,за 50 лв. ги рециклирали в Пловдив,чувал съм че и в Ст. Загора ги правили тия магии за същите кинти. 

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Nikolay86 написа:Новото си е ново,ако има пара за нови работи,естествено не му мислиВ "Дару"2000 лв. с сервотроник
![]()
П.П. Не мога да твърдя,че съм кой знае колко грамотен технически и разбирам от устройство на автомобила,но съвсем скоро ми се наложи да си погледна рейката отворена..за пръв път виждам разглобена такава и очаквах да видя нещо унакално за цената,която и искат около 3000++ лв.(нова без отстъпки)Поне за мен от това,което видях вътре няма нищо за 3000 и за 1000 да не кажа и за 500 няма"Страхотна разработка са рейките"-няма що..
От качеството на материалите докарват тази цена сигурно, бранд на марката и т.н.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
cls6666 написа:аз я рециклирах -180 лв доволен съм вече година и половина ,пък и тогава бяха малко е39 -ките на части да търся друга
Колега според мен това си е супер цена и щом вече година и половина си трае значи и аз ще постъпя като тебе но скоро..

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Момчета, ако са ви заминали само семерингите на рейките- сменят се лесно и не струват никак скъпо- за около 150-200лв го правят+ шлайфане на пръта. Ако обаче пръта е износен (гребена му) и има сериозен луф между него и червяка, тогава, най- добре читава 2ра ръка. Според мен 2 бона за нова рейка ми се струва бая инвестиция, обаче ако някой е маняк и си държи на колата, а и ако парите не са проблем- новото си е ново все пак.
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Ще го напиша за 20 път, какви 2 хиляди лева, след като от Англия може да се вземе за 1200 със транспорт то БГ.
Втора ръка пък рейка никога няма да си взема, щото дефакто и тази износената от моята кола е втора ръка.
Друг е въпроса че много фирми на запада предлагат професионално ребилдване на рейките на цена от 400 евро.
Втора ръка пък рейка никога няма да си взема, щото дефакто и тази износената от моята кола е втора ръка.
Друг е въпроса че много фирми на запада предлагат професионално ребилдване на рейките на цена от 400 евро.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
а каква е разликата с ребилдването при жан, или при техниците в меи-то примерно... питам за спорта само 

- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Ами не съм запознат с ребилдването при Жан, колега, но със сигурност другото рейката е като нова ! На мен никога не ми се е налагало да сменям рейка за 300 та хиляди км близо....
- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44
Рейката или нова или рециклиране,втора ръка не е удачен вариант,защото и да е здрава скоро ще издаде багажа,а колкото до цената и нова 2-3000лв. и аз много пъти съм се чудил каква е тая цена и какво и е толкова скъпото да не е направена от сребро тая рейка с позлатени орнаменти по нея и платинени болтове и гайки
!

- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
Но съм чул доста отзиви на колеги с е39-ки,че в повечето случаи няколко месеца след рециклиране протичат пак,някои пък се разтропват

/// 6>4

sadex5 написа:Ще го напиша за 20 път, какви 2 хиляди лева, след като от Англия може да се вземе за 1200 със транспорт то БГ.
Рейките на острова не са ли някакси обратни

А иначе за рециклирането имам наблюдения от 3 години рейки които сме давали за рециклиране до ден днешен никакви проблеми, но зависи при кой ще я закараш все пак от майстор до майстор има голяма разлика

42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3