530д проблем с ел. помпа гориво
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
530д проблем с ел. помпа гориво

- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Re: 530д проблем с ел. помпа гориво
Колега, ориентирай се към тази помпа, която е под шофьорската седалка, т.е търси нова помпа. 
П.С помпата в резервоара служи за прехвърляне на горивото от едното отделение на резервоара в другото......., ако греша нека ме поправят по-знаещите!

П.С помпата в резервоара служи за прехвърляне на горивото от едното отделение на резервоара в другото......., ако греша нека ме поправят по-знаещите!

- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 5&t=204705 може да ти е в помощ.
според мненията се ориентирах към помпата в резервоара ,но колата пали от раз и студена и топла..утре ще я сваля да видя за кво иде реч.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
По скоро си за помпата под седалката, ориентирай се към нея! Точно от нея не може да се изфорсира добре. А тази в резервоара ако ти е отишла ще ти гасне под 15 л.
п.п. Тази помпа излиза като грешка, прави ли диагностика?
п.п. Тази помпа излиза като грешка, прави ли диагностика?

ами аз това писах,че не ще да върви като подне горивото под около 10-15литра,иначе е супер , но пък тази под седалката издава ръмжащ звук ...,мисля за резервоара ,,,,ще ви кажа утре дали работи..
- bmwinio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 328CI
Колега щом като падне горивото под 15 литра проблема е в помпата в резервоара. Ако имаш с какво да измериш налягането го направи за да си сигурен. Трябва да е 0.5 бара. Инъче помпата се продава като елемент, т.е. отделно без цялата тъй наречена кошница. Скоро сменях на е46 със същия мотор, даже сложих от 530, разликата е минимална и пасва. Цената на неоригинална, но прилична беше 120 лв. Има вероятност и от помпата, която е под седалката да е проблема, понеже казваш, че на 4000 оборота бие прекъсвач (това е явен признак на помпа под седалката). Не е лошо и нейното налягане да замериш, трябва да е 5 бара, нейната цена е 440 лв оригинална. Успех колега и дано проблема да е от тази в резервоара 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Колега ето ти една подобна тема!
viewtopic.php?f=35&t=167390&hilit=%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B0+%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B0
И още една:
viewtopic.php?f=35&t=191727&hilit=%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B0+%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B0
viewtopic.php?f=35&t=167390&hilit=%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B0+%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B0
И още една:
viewtopic.php?f=35&t=191727&hilit=%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B0+%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B0

днеска разглобих резервоара ,помпата работи но мисля че установих проблема ,вътре има клапан на изхода и помпата няма налягане да го преодолее и върти горивото в дясната половина само,а от ляво е суша.Поръчал съм помпа за рез. и утре ще я монтирам да видим какво ще стане,другия вариант е да работи само за прехвърляне но защо е празна лявата половина ..ще разбера утре и ще пиша.
- bawarec 73
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: купе
Колега аз имах следния проблем,отначало когато изгасих колата тя не запали не изписа грешка оправи се сама после неможеше да вдигне повече от 3500-4000 оборота след време оборотите падаха се по-надолу нямаше значение колко литра гориво има в резервоара.Когато не палеше удрях няколко пьти под шофьорската седалка и тя трьгваше.
Това при мен беше помпата под седалката.
Цената беше около 300 лева на Пиербург.
Това при мен беше помпата под седалката.
Цената беше около 300 лева на Пиербург.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
krasi_bmw написа:днеска разглобих резервоара ,помпата работи но мисля че установих проблема ,вътре има клапан на изхода и помпата няма налягане да го преодолее и върти горивото в дясната половина само,а от ляво е суша.Поръчал съм помпа за рез. и утре ще я монтирам да видим какво ще стане,другия вариант е да работи само за прехвърляне но защо е празна лявата половина ..ще разбера утре и ще пиша.
Защото имаш малко гориво и няма смисъл да го прехвърля там

както написах утре сменям в резервоара после и другата ...поне ще разбера със сигурност за кво иде реч.Използвах случая да и сменя и някои неща по предницата и ще пиша със сигурност ,че темите са доста объркващи и никой със сигурност не потвърди дали е едната или другата.
- bmwinio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 328CI
krasi_bmw написа:както написах утре сменям в резервоара после и другата ...поне ще разбера със сигурност за кво иде реч.Използвах случая да и сменя и някои неща по предницата и ще пиша със сигурност ,че темите са доста объркващи и никой със сигурност не потвърди дали е едната или другата.
Колега, съветвам те да замериш наляганията след всяка една от помпите, по горе ти бях писал какви показания са при нормална работа. Недей да сменяш помпи ако не е необходимо, излишна набутвация откъм пари. Това е лично мое мнение, другото което мога да те посъветвам от опит е ако сменяш купувай оригинални, защото при натоварване менташките не поддържат необходимото налягане и от това губиш мощност. Успех колега и дано всичко се оправи от помпата в резервоара.

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
...проблема ти е с тази под седалката , от нея ти се губи мощността след 3000об , а и ще вземе и още да пада , както ти каза колегата по-горе ! При мен не искаше да премине и 2000об и при най-малкия баир се плашеше !
Няма смисъл да сменяш тази в резервоара , освен ако не искаш да ти е новичка и да почваш отначало .
Няма смисъл да сменяш тази в резервоара , освен ако не искаш да ти е новичка и да почваш отначало .
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2