колата се закл. с ключа вътре .....

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

колата се закл. с ключа вътре .....

Мнение от latrel » 18 Дек 2010, 16:37

Колеги незнам дали има др решение освен ключар, но ето каква е ситуацията.
Разбрах се с един колега да му купя гумите. Излизам от вкъщи и си викам ееееей ся в багажника имам боклуци тр да ги вадя за да имам място за гумите. Колата не я бях карал 2 дни и цялата беше в сняг. Изчистих я но на багажника имаше мн лед и викам няма да го махам, че ще взема да сваля боята. Отварям багажника с ключа, но преди това не отключих колата. Понеже ръцете ми бяха замръзнали оставих ключа на мокета в багажника за да мога да изкарам куфара който беше вътре и разни туби от антифриз.Тъкмо пускам куфара на земята и чувам как капака на багажника се затваря .......
Давайте някви идеи как да влезна в колата за да отворя багажника. Нямам втори ключ за нещастие.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е500
Мечтае да кара: SLR

Re: колата се закл. с ключа вътре .....

Мнение от Bmw325is » 18 Дек 2010, 16:42

задните седалки не ти ли се свалят?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 18 Дек 2010, 17:06

Въпроса ми е как при заключена кола да влезна вътре. Ако влезна ще подам ток през капака и ще отворя багажника чрез бутончето до шоф. седалка, или прес ски сака ще го издърпам.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tisho_ » 18 Дек 2010, 17:16

Викай ключар. Той знае какво да прави.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 18 Дек 2010, 17:33

latrel написа:Въпроса ми е как при заключена кола да влезна вътре. Ако влезна ще подам ток през капака и ще отворя багажника чрез бутончето до шоф. седалка, или прес ски сака ще го издърпам.

Е ти ако влезеш вътре, после багажника ще се отвори с копчето на лявата колонка до краката на шофьора.
Колега не че нещо лошо, но нали не мислиш че тук даваме съвет как да се отключват БМВ та ? Тоест ти си в беда, ама ако дойда утре и ти отключа колата и ти гепя нещо как ще ти е ?
Най-добре извикай ключар, да отвори вратата, те го правят с една възглавничка в рамката на вратата, даже няма да докосват патрона.
От личен опит ти казвам, направи си един ключ, който само да отваря ключалките без имобилайзера, струва 20 лв и си дръж само желязната част в портмонето да кажем. Мен ми е спасявал парите за ключар вече 4 пъти.....Дори и да го намери някой, не може с него да запали колата...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 18 Дек 2010, 17:36

Аз точно затова искам съвет как да се справя сам, да може никой да не ми пипа колата, защото после няма да спя вечер. Чувал съм, че може с апарат за кръвно м/у вратата и колонката и после с тел ....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tisho_ » 18 Дек 2010, 17:42

latrel написа:Аз точно затова искам съвет как да се справя сам, да може никой да не ми пипа колата, защото после няма да спя вечер. Чувал съм, че може с апарат за кръвно м/у вратата и колонката и после с тел ....

То може и с голям камък :kuku:
30 лв ми взеха на мен за услугата. И повярвай това е най-евтиния и безболезнен начин

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 18 Дек 2010, 17:42

latrel написа:Аз точно затова искам съвет как да се справя сам, да може никой да не ми пипа колата, защото после няма да спя вечер. Чувал съм, че може с апарат за кръвно м/у вратата и колонката и после с тел ....

Пак ти казвам никой не би тръгнал да обяснява как се отключва БМВ тук !!!!!!!!!!!! Не го казвам с лошо, но ти би ли спал спокойно, ако аз взема да обяснявам как се изолира имобилайзера за 45 $ с готов комплект от ибей ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 18 Дек 2010, 17:50

нищо няма да направиш с апарата за кръвно слабички са .
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 18 Дек 2010, 17:54

latrel написа:Въпроса ми е как при заключена кола да влезна вътре. Ако влезна ще подам ток през капака и ще отворя багажника чрез бутончето до шоф. седалка, или прес ски сака ще го издърпам.

За какво ти е да подаваш ток през капака като имаш акумулатор? :roll: Въпроса е да стигнеш до копчето или до ключа !
Варианта е .................................................... КОЙТО ЧЕЛ-ЧЕЛ !!!.....................................................

ЕТО СЕГА ТИ ОБЯСНИХ....ПО СПОКОЕН ЛИ СИ??? ХОРА,ДАВАЙТЕ ПАРИ ЗА КЛЮЧАРИ...ЗА ВСЯКО НЕЩО СИ ИМА МАЙСТОРИ НО И НЕ ВСИЧКО МОЖЕМ ДА СИ НАПРАВИМ САМИ !!!

П.П: Това с възглавничките и телта :mhihi: Става,но не и на нашите бмв-та ! Много прост пример ще ви дам- влезте в колата и заключете с бутона на КЛЮЧА а не с бутона за централното в купето и пробвайте да си отворите вратата от вътре ! Същото нещо се симулира и с телта ;) Системата се казва dead bolt и ключалката си иска ключа (или съответно ключарски инструменти симулиращи ключ) иначе няма отваряне с възглавнички,телове,вилици ножове и всички подобни на тях !!!
Последна промяна im0tep на 18 Дек 2010, 18:16, променена общо 3 пъти

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tisho_ » 18 Дек 2010, 17:59

А ся да видя как ще си опазите навигациите и ченджърите

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 528 на газчица...
Мечтае да кара: МиГ-29

Мнение от pkaramitev » 18 Дек 2010, 18:06

Аз съм с комби! :mhihi:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 18 Дек 2010, 18:07

Мн смешно колега, ама като дойде ключар да не е светец. Дай му да ти отвори колата пък после бъди спокоен и си свиркай :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 18 Дек 2010, 18:13

latrel написа:Мн смешно колега, ама като дойде ключар да не е светец. Дай му да ти отвори колата пък после бъди спокоен и си свиркай :kuku:

Колега страшно консервативно мислене имаш !!! Аз съм ключар и ти гарантирам,че никой колега няма практическата възможност да ти запомни ключа или да ти направи ключ по спомен като ти отвори колата. Толкова е смешно това което твърдите,че не е истина ....като по филмите....ключ по снимка или ключ от пластелин :mhihi: :mhihi: :mhihi: .Като толкова те е страх от ключарите оправяй се сам !!! Влагат се хиляди левове за машини и оборудване и накрая един такъв самодеец като теб дойде и като каже "Ааааа ми то много скъпо бе" или че го е страх като ключар му пипне колата (хахахахахаахах :mhihi: :mhihi: :mhihi: ) и ми иде да си заеба всички умения (които всъшност не се купуват) и да си сменя професията !!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tisho_ » 18 Дек 2010, 18:15

latrel написа: Дай му да ти отвори колата пък после бъди спокоен и си свиркай :kuku:

Абе ти и да не му даваш, те тия дето разбират не можеш ги спря

Следваща

Назад към E39