от аналогов към цифров тв тунер ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
от аналогов към цифров тв тунер ?
Здравейте колеги,
значи понеже тука /франция/ масово навлиза цифровата тв и в един момент сигурно ще спра да хващам тв каналите с моя аналогов тв тунер , който е в колата !
Гледам , че някои колеги започват да се екипират с ново поколение тв тунери за е-39 /хибридни/ , които ловят и двато сигнала /цифров-аналогов/ и които в момента по ебай вървят по 450-500евро , които пари не ми се дават !
въпросът ми е , може ли да се преработи аналоговия тунер да хваща цифров сигнал или нищо общо ?
мерси за информацията
значи понеже тука /франция/ масово навлиза цифровата тв и в един момент сигурно ще спра да хващам тв каналите с моя аналогов тв тунер , който е в колата !
Гледам , че някои колеги започват да се екипират с ново поколение тв тунери за е-39 /хибридни/ , които ловят и двато сигнала /цифров-аналогов/ и които в момента по ебай вървят по 450-500евро , които пари не ми се дават !
въпросът ми е , може ли да се преработи аналоговия тунер да хваща цифров сигнал или нищо общо ?
мерси за информацията
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Re: от аналогов към цифров тв тунер ?
Купуваш (ах как ми се искаше да напиша "кОпуваш") си един цифров тунер за кола - китайски, има ги за под 100 лева в ибей, връзваш го към AV входа на твоя си тунер и го управляваш с дистанционното.
Ето ти и един жокер
http://cgi.ebay.fr/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 0524365172
Ето ти и един жокер

http://cgi.ebay.fr/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 0524365172
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Нищо общо и сам си го написалnightdriver написа:.... може ли да се преработи аналоговия тунер да хваща цифров сигнал или нищо общо ?...

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
gentata написа: Остава проблема със звука че ще бъде моно.
Остава този проблем,но само в случай че си с ВМ24.
Ако обаче си с ВМ54 такъв проблем няма да имаш

- nightdriver
- ентусиаст
-
...мерси колеги , опасни сте
, за всичко имате решение !!! А как да разбера дали съм с вм24 или вм54 ? на самия тунер ли е написано ?
понеже това нещо , дето колегата spaсepl ми го показа , ще го взимам след малко и видях че има и USB вход , та въпросът ми е дали звука ще минава през DSP-то , защото си правя тънката сметка да слушам музика и филмчета на флашка и изобщо ще стане ли това , което искам ?
отново мерси за инфото

понеже това нещо , дето колегата spaсepl ми го показа , ще го взимам след малко и видях че има и USB вход , та въпросът ми е дали звука ще минава през DSP-то , защото си правя тънката сметка да слушам музика и филмчета на флашка и изобщо ще стане ли това , което искам ?
отново мерси за инфото

- nightdriver
- ентусиаст
-
здравейте ,
днеска получих цифровия тв тунер /китаеца/ , но като разгледах нещата по-отблизо , май няма да стане или поне така си мисля аз ? В смисъл такъв , че на китаеца аудио и тв изходите са с тройния кабел с камбанките /жълта червена бяла/ , а пък на бмв-то тунера няма такива ! Какво трябва да се направи ? Телевизионен техник ли ми трябва , някакви преходници ли или чарка остава в гардероба за спомен ?
мерси за отговорите !
днеска получих цифровия тв тунер /китаеца/ , но като разгледах нещата по-отблизо , май няма да стане или поне така си мисля аз ? В смисъл такъв , че на китаеца аудио и тв изходите са с тройния кабел с камбанките /жълта червена бяла/ , а пък на бмв-то тунера няма такива ! Какво трябва да се направи ? Телевизионен техник ли ми трябва , някакви преходници ли или чарка остава в гардероба за спомен ?
мерси за отговорите !
- spacepl
- старши ентусиаст
-
От бялата букса на тв тунера трябва да се изкарат трите кабела за чинчовете.
на 6-то (+) и на 15-то (-) краче е видеосигнала, на 4-то (+) и на 5-то (-) е аудио сигнала. Единия чинч които излиза от дигиталния тунер ще остане свободен защото ТВ тунера на БМВ-то е моно.

на 6-то (+) и на 15-то (-) краче е видеосигнала, на 4-то (+) и на 5-то (-) е аудио сигнала. Единия чинч които излиза от дигиталния тунер ще остане свободен защото ТВ тунера на БМВ-то е моно.

- nightdriver
- ентусиаст
-
мерси spacepl за бързия отговор ! така изглежда лесно , но сигурно ще покажа схемата на някой , който е барал повече жици от мене и ще го помоля да го направи 

- spacepl
- старши ентусиаст
-

Успех.
- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
Да използвам темата да попитам:
При мен, когато скенирам за нови програми, излиза следния екран:
http://joropc.snimka.bg/other/tv-tuner.540031.0.big
Значи ли това, че ако има цифрова ефирна телевизия, ще я хващам?
Тунера е от X5(e53)-2006 година и дори външно се различава от на Е39 - има вентилатор и е за 70 канала.
При мен, когато скенирам за нови програми, излиза следния екран:
http://joropc.snimka.bg/other/tv-tuner.540031.0.big
Значи ли това, че ако има цифрова ефирна телевизия, ще я хващам?
Тунера е от X5(e53)-2006 година и дори външно се различава от на Е39 - има вентилатор и е за 70 канала.
- nightdriver
- ентусиаст
-
...ее колега joropc , това са новото поколение тв тунери /хибриди/ и ако в бг има цифрови тв програми ще ги хваща ! В германия процеса вече е завършен , а във франция аналоговия тв сигнал окончателно ще бъде спрян на 08/03/2012 . До 2012 , телевизията във всички евро държави ще бъде цифрова - повече безплатни програми , картината ще бъде с качество на DVD , звука стерео
- CONAN
- 8910 фен
-
- Кара: 01`530i touring
До къде стигна проекта,плейва ли видео файлове тоз тунер?
- nightdriver
- ентусиаст
-
CONAN написа:До къде стигна проекта,плейва ли видео файлове тоз тунер?
...работи колега , но понеже още не съм извършил свързването в колата , за това го пробвах в домашни условия преди малко :
включих го към монитор /телевизора в случая/ и го захраних с 12v и му забих флашката с филми и чете

само не знам стерео ли ще е звука в колата , понеже не мога да разбера какъв ми е тунера на бмв-то - 24 или 54 никъде не го пише ?
- CONAN
- 8910 фен
-
- Кара: 01`530i touring
Чакаме резултата с нетърпение, да направиш снимки как е станало.Как по принцип може да се разбере какъв е тунера ,няма ли някъкъв начин?
Абе, колеги, тия цифрови тунери в движение работят ли? Аз колкото такива съм виждал монтирани, работят само колата, като е на място. Тръгне - ли забиват...