Странични огледала - РЕШЕНИЕ?!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520i E39

Странични огледала - РЕШЕНИЕ?!

Мнение от ivaylo_shack » 19 Авг 2010, 21:34

Здравейте колеги, една случка от тези дни ме провокира да пусна тази тема, изчетах много писано за това, но не се сдържах и реших и аз да пиша, като моля да обменим опит и да намерим решение!
Та става дума за спасение от кражба на страничните огледала! Аз съм от Кюстендил, и за сега живея и работю в Ямбол, вчера се запознах с един нагал псевдо "софиянец" (извинявам се за епитета на колегите от София но...), който започна да ми се хвали как щял да обиколи улиците и да си набави огледалата откраднати му в София (кара Е39 528) и тази сутрин разбрах, че липсва дясното огледало на мой приятел, който пък си купи колата преди 1 седмица и още и се радва а сега е напът и да я намрази. Може и да е съвпадение но.... аз лично не вярвам!!!
Та това е случката и по този повод Ви моля да дадете идеи как да се предпазим от това?! С лепене нестава трошат цялото огледало, маркиране и каско пак не ги спира а всяка вечер да си сваляш огледалата не си е работа а и не е практично! Май трябва да спим в колите си и да дебнем изродите, а най ме е яд от това, че освен наркомани поразии правят и "колеги"! Незнам какво може да се направи, май ще си останем с молитвите и надеждата на нас да ни се размине!
Давайте идеи! :help:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 525d '02

Re: Странични огледала - РЕШЕНИЕ?!

Мнение от sisk0 » 19 Авг 2010, 23:18

Няма начин да се предпазиш, а само да се молиш. Лично този човек, който знаеш, че е свил огледалото - БОЙ. Нищо друго и няма да пипа повече. Ама боя трябва да е много хубав та да не посяга повече. :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er-Reihe

Мнение от Ivo Georgiev » 19 Авг 2010, 23:26

Моето решение е нощем на платен паркинг - винаги. През останалото време паркирам на осветени и оживени места. Допълнително имам и аларма с гсм модул. :bang:

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 20 Авг 2010, 0:08

Отново не си ползвал търсачката, обсъждано е многократно viewtopic.php?f=35&t=141737&hilit=%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B0 :yes:

по темата: огнестрелно оръжие :mhihi: :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39, 520i 1997
Мечтае да кара: Mercedes CLS 63 AMG

Мнение от buller » 20 Авг 2010, 9:25

Вариантите са няколко:
1. Залепване със силикон - или ги чупят, или ти ги отмъкват с основата на моторчето :confused:
2. Караш и се надяваш да не си от "късметлиите"
3. Караш със счупени огледала, на които все пак има добра видимост - това, което аз правя, защото ми писна :evil:

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 20 Авг 2010, 9:45

Скоро ще следва тема как да си опазим капачките на винтилите.. :kuku:
До автора като толкова те е страх си купи гараж,друго решение няма.
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

ентусиаст
Аватар
Кара: 540i E39
Мечтае да кара: това което има вече...
Детайли за колата: М62В44

Мнение от bili1 » 20 Авг 2010, 10:41

Ми тоя който си го видял (колега от София) така да се хвали първо цялото му 528 потрошено да види колко е хубаво и после един хубав бой да е наясно с нещата и един вид да е послание към останалите такива "колеги" простаци нямат ли си друга работа та трошат колите,аз разбирам да са деца калпазани ам то това голям човек на възраст да е...а пичката лелина да е..а ми да му отпратя послание тогава на тоя красавец ела в Златоград и чупи така коли да усетиш после родопски чукове как бият,няма да напуснеш табелата "Златоград" несмлян!
Дано го прочетеш!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 20 Авг 2010, 15:28

Колеги ако си мислите, че само в България го има това....Елате тук да видите закво иде реч...И крадат и удрят на паркинга и бягат, особенно пред големите дискотеки да кажем. На мой приятел наскоро му помляха 330 ка, на два месеца, после щетите бяха към 2800 $
Първото ми е39 тук го надраха цялото, после два пъти стъклата ми чупиха, халогените 2 пъти, и емблемите 2 :mhihi: и тасовете 4 те наведнъж.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520i E39

Мнение от ivaylo_shack » 20 Авг 2010, 19:14

Ужас колеги, ужас!!! Май ще трябва да се молим повече или :bang:

Потребител
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: bmw e60 xd

Мнение от ikatam » 22 Авг 2010, 19:09

лично аз,свалям си ги слагам ги само когато излизам извън софия .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 540 '97
Мечтае да кара: М5

Мнение от Nikiboy » 24 Авг 2010, 17:58

Аз лично ги ползвам предимно градско. Извън града много не ми трябват.

Иначе след като ми гепиха едното стъкло да ********** майката ************ на крадеца, се оказа че мн добре става от италиански коли. Само, че там не знам как са го правили жабарите, ама няма махане. Не можеш без да го счупиш.

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 24 Авг 2010, 20:01

Огледалата винаги се гледат! ;)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tisho_ » 24 Авг 2010, 20:42

ikatam написа:лично аз,свалям си ги слагам ги само когато излизам извън софия .

:mhihi: Едно време баща ми си прибираше чистачките на ладата и като завалеше излизаше в дъжда да ги слага :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525 D

Мнение от miroalpina » 25 Авг 2010, 16:01

заколи го :yes:

Аватар
Кара: E39 528i

Мнение от Massacre » 25 Авг 2010, 20:23

Пълна пародия. Някой замислял ли се е, че днес ако откраднат огледалата от моята 5-ца, то утре те ще са на някоя от вашите 5-ци. Търсенето определя пазара! Ако колегата Х от форума изпищи, че му трябват огледала, човека Y (наркоман, циганин, колега) ще иде да ги задигне от колегата Z. В последствие колегата X ще е доволен, а колегата Z ще е в началната фаза на X - да търси огледала. Съответно имаме заформено цилично явление, което ще продължи до тогава, докато човека Y не бъде елиминиран от уравнението ;) Друг е въпроса, че колегата Z може да е нагло к*пеле и както е опоменато в първия пост - да отиде сам да си ги открадне от автомобила на X.

В крайна сметка истината е, че крадците са измежду нас самите. И за да конкретизирам това са бедните мишки, които незнайно защо карат бима, след като нямат пари да я подържат и да си купуват части от магазина, а не да плащат за крадени такива, или още по-лошото - те самите да ги крадат! Такъв тип хора почти ми напомнят на онези които си купуват бима и веднага и слагат газ, защото гъзитата просто нямат пари да и сипват бензин... съдба :ok:

Следваща

Назад към E39