Жило на вътрешната дръжка на вратата
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Жило на вътрешната дръжка на вратата
Днес си свалях корите на вратите, да монтирам едни пищялки и нещо май съм разтегнал жилото на пасажерската врата. Дръжката има свободен ход, не се прибира сама и вратата се отваря, но трябва да се дърпа докрай. Та въпросът ми е как се натяга това жило? Да го оправя тия дни... Благодаря!
За тази дръжка говорим, но на пасажерската врата:

За тази дръжка говорим, но на пасажерската врата:

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Не си го разтегнал колега,ами просто не си го наместил правилно в самата дръжка.Има си едно улейче за жилото в което трябва да легне .Случвало ми се е много пъти.
П.С. Надявам се да съм обяснил разбираемо
Колега жилото най-вероятно е заседнало или прищипано някъде с уплътненията на кората.
Развий болта на пластмасовата рамка на дръжката и я раздвижи хубаво заедно с пластмасата. Като си застане в определено положение без да е под напрежение я стегни отново
Ако трябва освободи и горните 1-2 щипки на кората откъм ключалката
Развий болта на пластмасовата рамка на дръжката и я раздвижи хубаво заедно с пластмасата. Като си застане в определено положение без да е под напрежение я стегни отново
Ако трябва освободи и горните 1-2 щипки на кората откъм ключалката
Последна промяна tsb_bg на 19 Авг 2009, 22:20, променена общо 1 път
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
И аз съм сигурен, че е точно така, както казва колегата.И аз съм го правил този номер
Свали кората и виж къде има улейче, което държи бронята на жилото.Като не е хваната бронята на жилото, самото жило не се движи в нея и създава впечатление за скъсано жило

Свали кората и виж къде има улейче, което държи бронята на жилото.Като не е хваната бронята на жилото, самото жило не се движи в нея и създава впечатление за скъсано жило

- bmw_n00b
- ентусиаст
-
Мерси за бързия отговор, братле
Доколкото разбирам съм го "прескрипал" някак. Защото инъче си е на местото самата пластмаса и болта се зави без проблем. Като го сваля пак ще пиша.
ПП Благодаря и за другите отговори, колеги! Ясно ми е вече
Много съм благодарен. Бях се притеснил вече, а стана късно и не ми се занимаваше.

ПП Благодаря и за другите отговори, колеги! Ясно ми е вече

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Самата пластмаса може да си е на мястото, както и без проблем да си я затегнеш, проблемът е, че жилото не си е на мястото.
Отвори пак и ще разбереш за какво ти говорим, че не мога д анамеря снимка из нета.
Отвори пак и ще разбереш за какво ти говорим, че не мога д анамеря снимка из нета.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
ivanov 530d написа:Не си го разтегнал колега,ами просто не си го наместил правилно в самата дръжка.Има си едно улейче за жилото в което трябва да легне .Случвало ми се е много пъти.
най- вероятно е това, не е наместено в ония 2 бели зъбчета, не е закопчано там накраиничето му
- bmw_n00b
- ентусиаст
-

А ето и пищялката и честотния филтър долу вляво. Сега съм semiprofessional

- astoinov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X3
И аз съм с подобен проблем на задната врата. Ще отворя да видя какво е положението. Добре, че видях темата, че иначе нямаше да се наема да барам. Мерси.
Ако планината не отиде при Мохамед, Мохамед ще отиде до тоалетната!
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
- kamendc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto
Re: Жило на вътрешната дръжка на вратата
ами те явно затова са го променили. нали затова правят фейслифт на един модел - гледат първите няколко години какво създава редовни проблеми, и го усъвършенстват.
като гледам, доста колеги са писали с такова оплакване, и на мен на едната врата не ми се отваря отвътре, ама сега ще взема да го отворя и да опитам да го наместя.
поздрави и благодаря!
като гледам, доста колеги са писали с такова оплакване, и на мен на едната врата не ми се отваря отвътре, ама сега ще взема да го отворя и да опитам да го наместя.
поздрави и благодаря!
- kamendc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto
И аз днес извърших тази манипулация, отнема няма и 10 минути.
Даже не се сваля цялата кора. Аз го направих в три стъпки:
- отвиват се двете винтчета
- откачат се щипките от горната страна на кората чрез дърпане с ръце, и тези до средата отстрани. отдолу не съм ги откачал, просто я придърпах отпред да увисне, за да мога да бръкна до жилото.
- мушват се през дупките им дръжката, както и копчето за заключване, та да може кората да се дръпне от горната страна и да се намести жилото. кожухът му беше изскочил от улейчето.
все повече се впечатлявам от тази кола - не само че всички части са солидни и качествени (а не ширпотреба) ами и е помислено да са лесни за обслужване. не знам на коя друга кола ще наместя за 10 мин. жило на брава, вкл. със сваляне на кората. онзи ден сменях една крушка отзад - това пък отнема 30 секунди!
Даже не се сваля цялата кора. Аз го направих в три стъпки:
- отвиват се двете винтчета
- откачат се щипките от горната страна на кората чрез дърпане с ръце, и тези до средата отстрани. отдолу не съм ги откачал, просто я придърпах отпред да увисне, за да мога да бръкна до жилото.
- мушват се през дупките им дръжката, както и копчето за заключване, та да може кората да се дръпне от горната страна и да се намести жилото. кожухът му беше изскочил от улейчето.
все повече се впечатлявам от тази кола - не само че всички части са солидни и качествени (а не ширпотреба) ами и е помислено да са лесни за обслужване. не знам на коя друга кола ще наместя за 10 мин. жило на брава, вкл. със сваляне на кората. онзи ден сменях една крушка отзад - това пък отнема 30 секунди!
- simke78
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E63 650
- Мечтае да кара: BMW М6
Колеги използвам темата,за да ви питам,понеже ми се счупи дръжката за отваряне от вътрешната страна на предната дясна врата,откъде мога да си намеря на старо такава?Или да започвам да обикалям моргите в София!
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
simke78 написа:Колеги използвам темата,за да ви питам,понеже ми се счупи дръжката за отваряне от вътрешната страна на предната дясна врата,откъде мога да си намеря на старо такава?Или да започвам да обикалям моргите в София!
Мини първо през аптеката да питаш и ако там няма тогава вече пусни обява в раздел "Купува" и веднага ще се отзове някой добър колега

- simke78
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E63 650
- Мечтае да кара: BMW М6
Намерих дръжка от един колега от Димитровград,днес свалих счупената и поставих новата.Искам да ви кажа,че смяната става много бързо и то без да свлям кората,само се отвива болта,който даржи дръжката изважда се старата от жилото и по обратния начин се нагласява новата!Благодаря на всички колеги,които ми писаха лични съобщения с информация!
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2