Жило на вътрешната дръжка на вратата

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Жило на вътрешната дръжка на вратата

Мнение от bmw_n00b » 19 Авг 2009, 21:59

Днес си свалях корите на вратите, да монтирам едни пищялки и нещо май съм разтегнал жилото на пасажерската врата. Дръжката има свободен ход, не се прибира сама и вратата се отваря, но трябва да се дърпа докрай. Та въпросът ми е как се натяга това жило? Да го оправя тия дни... Благодаря!

За тази дръжка говорим, но на пасажерската врата:

Изображение

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 19 Авг 2009, 22:15

Не си го разтегнал колега,ами просто не си го наместил правилно в самата дръжка.Има си едно улейче за жилото в което трябва да легне .Случвало ми се е много пъти.

П.С. Надявам се да съм обяснил разбираемо

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 19 Авг 2009, 22:17

Колега жилото най-вероятно е заседнало или прищипано някъде с уплътненията на кората.
Развий болта на пластмасовата рамка на дръжката и я раздвижи хубаво заедно с пластмасата. Като си застане в определено положение без да е под напрежение я стегни отново
Ако трябва освободи и горните 1-2 щипки на кората откъм ключалката
Последна промяна tsb_bg на 19 Авг 2009, 22:20, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 19 Авг 2009, 22:19

И аз съм сигурен, че е точно така, както казва колегата.И аз съм го правил този номер :D

Свали кората и виж къде има улейче, което държи бронята на жилото.Като не е хваната бронята на жилото, самото жило не се движи в нея и създава впечатление за скъсано жило ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_n00b » 19 Авг 2009, 22:19

Мерси за бързия отговор, братле :) Доколкото разбирам съм го "прескрипал" някак. Защото инъче си е на местото самата пластмаса и болта се зави без проблем. Като го сваля пак ще пиша.

ПП Благодаря и за другите отговори, колеги! Ясно ми е вече :) Много съм благодарен. Бях се притеснил вече, а стана късно и не ми се занимаваше.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 19 Авг 2009, 22:24

Самата пластмаса може да си е на мястото, както и без проблем да си я затегнеш, проблемът е, че жилото не си е на мястото.
Отвори пак и ще разбереш за какво ти говорим, че не мога д анамеря снимка из нета.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 19 Авг 2009, 22:26

ivanov 530d написа:Не си го разтегнал колега,ами просто не си го наместил правилно в самата дръжка.Има си едно улейче за жилото в което трябва да легне .Случвало ми се е много пъти.

П.С. Надявам се да съм обяснил разбираемо

най- вероятно е това, не е наместено в ония 2 бели зъбчета, не е закопчано там накраиничето му

ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_n00b » 20 Авг 2009, 9:42

:bowdown: :bowdown: :bowdown: колеги. Всичко е отремонтирано и работи както трябва (не съм спал...) Беше се извадило жилото от улейчето на пластмасовата рамка. Улейчето го доизпъва така да се каже, като спирачка на колело. Ето го:

Изображение

А ето и пищялката и честотния филтър долу вляво. Сега съм semiprofessional :D:D:D Много се отвори звука, пълни колата с акустика един вид... :D:D:D

Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3

Мнение от astoinov » 20 Авг 2009, 11:27

И аз съм с подобен проблем на задната врата. Ще отворя да видя какво е положението. Добре, че видях темата, че иначе нямаше да се наема да барам. Мерси.
Ако планината не отиде при Мохамед, Мохамед ще отиде до тоалетната!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 20 Авг 2009, 12:22

:roll: мойта е фейсова и жилото по съвсем друг начин се захваща за дръжката за отваряне....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto

Re: Жило на вътрешната дръжка на вратата

Мнение от kamendc » 16 Ное 2009, 8:44

ами те явно затова са го променили. нали затова правят фейслифт на един модел - гледат първите няколко години какво създава редовни проблеми, и го усъвършенстват.
като гледам, доста колеги са писали с такова оплакване, и на мен на едната врата не ми се отваря отвътре, ама сега ще взема да го отворя и да опитам да го наместя.
поздрави и благодаря!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto

Мнение от kamendc » 16 Ное 2009, 18:40

И аз днес извърших тази манипулация, отнема няма и 10 минути.
Даже не се сваля цялата кора. Аз го направих в три стъпки:
- отвиват се двете винтчета
- откачат се щипките от горната страна на кората чрез дърпане с ръце, и тези до средата отстрани. отдолу не съм ги откачал, просто я придърпах отпред да увисне, за да мога да бръкна до жилото.
- мушват се през дупките им дръжката, както и копчето за заключване, та да може кората да се дръпне от горната страна и да се намести жилото. кожухът му беше изскочил от улейчето.

все повече се впечатлявам от тази кола - не само че всички части са солидни и качествени (а не ширпотреба) ами и е помислено да са лесни за обслужване. не знам на коя друга кола ще наместя за 10 мин. жило на брава, вкл. със сваляне на кората. онзи ден сменях една крушка отзад - това пък отнема 30 секунди!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E63 650
Мечтае да кара: BMW М6

Мнение от simke78 » 29 Сеп 2011, 12:42

Колеги използвам темата,за да ви питам,понеже ми се счупи дръжката за отваряне от вътрешната страна на предната дясна врата,откъде мога да си намеря на старо такава?Или да започвам да обикалям моргите в София!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 29 Сеп 2011, 12:50

simke78 написа:Колеги използвам темата,за да ви питам,понеже ми се счупи дръжката за отваряне от вътрешната страна на предната дясна врата,откъде мога да си намеря на старо такава?Или да започвам да обикалям моргите в София!

Мини първо през аптеката да питаш и ако там няма тогава вече пусни обява в раздел "Купува" и веднага ще се отзове някой добър колега :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E63 650
Мечтае да кара: BMW М6

Мнение от simke78 » 05 Окт 2011, 18:45

Намерих дръжка от един колега от Димитровград,днес свалих счупената и поставих новата.Искам да ви кажа,че смяната става много бързо и то без да свлям кората,само се отвива болта,който даржи дръжката изважда се старата от жилото и по обратния начин се нагласява новата!Благодаря на всички колеги,които ми писаха лични съобщения с информация!

Следваща

Назад към E39