Тропане отпред

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3

Re: Тропане отпред

Мнение от astoinov » 05 Яну 2011, 9:28

Аз смених вчера тампоните на стаб. щанга както бях казал. Потропването понамаля, но все още го има. Явно ще трябва да погледна и кормилния прът.
Ако планината не отиде при Мохамед, Мохамед ще отиде до тоалетната!

ентусиаст
Аватар
Кара: e60ka

Мнение от krasi_bmw » 05 Яну 2011, 10:29

Колеги да споделя и аз моето виждане на тропането,освем че каретата на пръта чукат това няма оправяне и нее болка ,аз мисля ,че проблема е в тампоните на кривите носачи,дори нови те са направени да обират вибрацийте и като стигнат края на своя ход се чува едно тупане,този проблем го имах е на е36 и там решението е плътни тампони ,незнам дали има и за е39 такива ,това може да е един от проблемите на колегата .А за рейката да кажа ,че се регулира и става ,стига да не е карана суха и тропаща много защото се износва на места повече и тогава затяга в крайните положения ,има бутало с пружина което притиска пръта към чирвяка ,случва се буталото да заседне ,на самия болт за рег. има тапичка и отам може да се смазва редовно с двиг. масло например..при натягане на буталото до като усетите че затяга връщайте назад с около 90градуса ,за да няма проблеми сериозни по време на движение...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 05 Яну 2011, 16:19

drajevski написа:маншоните сам ги сменял ама няма зъби там

Значи колата ти е на преклонна възраст и са й изпопадали зъбите :mhihi: Бързо да й слагаш ченетата :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drajevski » 05 Яну 2011, 21:23

goguma написа:
drajevski написа:маншоните сам ги сменял ама няма зъби там

Значи колата ти е на преклонна възраст и са й изпопадали зъбите :mhihi: Бързо да й слагаш ченетата :mhihi:

така си е,но поне още малко трябва да издържи докато изкочи е60 на добра цена

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E36 Touring M50

Мнение от EnthusiasT » 09 Яну 2011, 13:21

колеги аз смених носачите и 4-те ,биалетки,всички накрайници,тампони щанга но тропането си го има. Предпогалгам е лявата втулка на рейката защтото оттам ми тропа.Помпата вече е сменяна че беше станала линейка...иначе волана си се варти лесно не затяга а и си имам реглаж и колата си дьржи пьтя без проблеми...
Alfa 75 Turbo -- Е36 Touring M50B30++ -- E36 Coupe M50 -- Rover Tomcat 216 coupe

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ E36,E39,E46,E91,E53

Мнение от tihomir_valkov » 09 Яну 2011, 15:43

Здравейте колеги нека и аз споделя преживяване с тропане от пред,колата тропаше и дори се усещаха вибраций в волана леки между 80 и 100 км.,ходих при майстори да я гледат а те казват всичко е ок. Започнах да се съмнявам в рейка до като един ден се появи стържене в гума,вдигам на крик и виждам това ,чашката на единия амортисьор беше счупена,след седмица същия проблем но с другия,след смяната им сега всичко е ок,извинявам се ползвам снимката на колега с същия проблем
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от bobih » 09 Яну 2011, 15:49

При мене също се появи някакво глухо тропане :kuku: , не е носач гаранция, но и тампоните казват са бижу и вече ми писна :twisted: :ranting: :banghead:
DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 09 Яну 2011, 16:17

Айде и аз да се включа в отбора. И при мен отпред поклопва, то не че някога е спирало де :mhihi: ама не му обръщам внимание. Всичко по предницата ми е сменено + рециклирана рейка + ново каре долу на пръта преди рейката, е не спира да поклопва особено като карам бавно по по-големи неравности....
Това само го споделям, не обръщам внимание и карам, ако почна да се вманиачавам ще трябва цялата кола да сменя вече :dunno:

Потребител
Аватар

Мнение от tosho_k_ » 24 Яну 2011, 10:23

Да се включа и аз по темата. При мен това тропане го имаше още когато купих колата, и си знаех че е от луфт в рейката като предполагах, че скоро ще текне и тогава ще оправям всичко. Така карах 3 години и преди 2 месеца рейката текна. Рециклираха я, тропането изчезна и след месец пак се появи, по слабо е от това което беше но като минавам по неравности и прелези, павета и ... се чува. Имах и съмнения да не е текнала пак но за мое щастие не, нивото в казанчето не е мръднало. Трябва да пробвам с регулирането както писаха някой колеги да видя дали ще има промяна.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540i Xdrive

Мнение от foxi » 24 Яну 2011, 23:17

И при мен имаше тропане,отивам на майстор и той вика амортесьори,викам че те са на 6 месеца и на има няма на 5000км той вика всичко друго е здраво.Смених ги онзи ден в събота с МОНРО РЕФЛЕКС и сега немога да и се накефа като гумена топка е.По здрава никога не е била.
ПП:Старите ги купих от форума някакво МЕЙЛЕ но сигурно са само за гледане защото ги сложих преди 6 месеца а тропат от 4 месеца.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: всичко

Мнение от ilchev » 25 Яну 2011, 12:41

И аз да кажа миналата година ми тропаше така ситно всичко си беше здраво с изключение на десния амортисьор като го смених и всичко заспа

Потребител
Аватар
Кара: BMW 525D

Мнение от rpmarinchev » 26 Яну 2011, 1:28

И аз се включвам по темата, също тропа по паважа предницата ми е здрава от Камор ми казаха че рейката е трагнала. :dummy:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 05 Фев 2011, 0:47

Колеги вчера смених биалетка и тропането намаля. Вече почти не се чува. Но все пак има някакви паразитни шумове. И вече просто незнам къде да гледам за проблема.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 05 Фев 2011, 12:43

Фабрично заложено е. Нали всепак някой трябва да ги купува и 7-ците :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 05 Фев 2011, 14:09

Без да ми се смеете-особено при потропване на ламарина по паважа- видяхте ли си металните пластини,които държат предните накладки как са? :mhihi:

Изображение
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

ПредишнаСледваща

Назад към E39