Въпрос за пръскалките

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Мнение от DroW » 30 Май 2008, 22:59

По между другото моите пръскалки ги оправих.Оказа се че маркучите под капака за пръскалките които са от нещо като пластмаса са остарели или са се поизпекли повече и толкова се бяха втвърдили че като ги стиснех и се разпадаха единият беше спукан и затова не пръскаха.Сега вече пръскат сякаш ще пробият стъклото. :mhihi:

П.С.
Бяха се прецакали горе под самият капак където минават между капака и изолиращата вата.

А като се замисля че този проблем го споделих на тия от Дунев на червено знаме и ги помолих да погледнат 2-3 дни преди това.Момчето ми каза че първо трябвало да я качат на стенда и да я дигнат да видят отдолу :mhihi:
Не разбирам какво щяха да гледат като им обясних че казанчето е пълно догоре и нито намаляваше нито пръскаше.
Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от donbazil » 09 Сеп 2008, 22:53

Ако може и аз да задам едно въпросче, че нещо не ми ясно :uups:
1. Имам казанче за течност 6 литра(челно стъкло+фарове)
2. Имам и за интезивни миене
под капака маркучите за интензивно миене не са вързани :confused: погледнах в RealOEM и пак останах озадачен

Изображение

дали липсва някакъв тройник?
Истината е в дизела
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 09 Сеп 2008, 23:09

Дюзите трябва да са с по два входа. Единият е от голямото казанче, дригият е за свързване с казанчето за интензивно миене. Ако дюзите ти са с по един вход- някой ги е сменял не с каквито трябва.
Изображение
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от donbazil » 10 Сеп 2008, 11:54

Май така се е случило :(
Истината е в дизела
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 M52B20 TU
Мечтае да кара: Е39 M5

Re: Въпрос за пръскалките

Мнение от Zlatiyan_Genchev » 06 Май 2014, 15:35

Някой да има на идея каква е дължината на маркучите за течноста за чистачки? .От казанчето за интезивно до 3-ка и от долното казанче до 3- ка? Откъде могат да се закупят такива маркучи,че не намирам освен стандартен прозрачен шлаух? Помпичката за интезивно ми таи като налея течност,може ли да се сменя гуменото оплътнение или трябва нова помпичка?Подобен проблем имам и с долното казанче,само че там като налея повече от 2л на празно казанче и започва да тече под колата?

Предишна

Назад към E39