Подсилване на музиката в колата

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 330xd LCI

Re: Смяна на говорителите във вратите

Мнение от hamann25 » 29 Яну 2010, 19:28

това прословуто ДСП не е кой знае какво да наистина има качество но музиката на една Е-класа е много по здрава и направо умирам от яд че скапания мерцедес има по добър звук от красивата баварка та мисълта ми е такава подменя се стария усилвател с някъв мощен и нещата си идват на място или греша

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d '03
Мечтае да кара: 760Li

Мнение от obi_fix » 29 Яну 2010, 20:41

hamann25 написа:това прословуто ДСП не е кой знае какво да наистина има качество но музиката на една Е-класа е много по здрава и направо умирам от яд че скапания мерцедес има по добър звук от красивата баварка та мисълта ми е такава подменя се стария усилвател с някъв мощен и нещата си идват на място или греша

карах най-новата S класа... има най уникалния звук на света се едно си на кино самоче всеки звук нота и тн се чува толкова кристално ясно че се 1 си в песента определно мерцедесите в тая категория са най-добрите за мен.... просто е уникално да слушаш музика в тая кола.. после като се качих в мойта имах чуството че група абуригени свират на подбрани праисторически инструменти някаф бесен хаус :)
Изображение

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 30 Яну 2010, 8:56

hamann25 написа:това прословуто ДСП не е кой знае какво да наистина има качество но музиката на една Е-класа е много по здрава и направо умирам от яд че скапания мерцедес има по добър звук от красивата баварка та мисълта ми е такава подменя се стария усилвател с някъв мощен и нещата си идват на място или греша

Доста време съм карал мерцедес да ти кажа ... все си мисля че ДСП то е една идея по-добро.. за новата С-клас на мога да коментирам нямам идея как свири но ДСПто е :yes: !!!!
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 30 Яну 2010, 9:33

Абе аз С класи не съм карал, но във кола до 2000-та година по-хубав фабричен звук от ДСП-то не съм чувал. Според мен до 2000 само ауди могат да се слагат до ДСП със тяхното босе и усилвател на всеки говорител. То ако сте отваряли ДСП ще видите че вътре има по едно стъпало за всеки говорител пак де :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 330xd LCI

Мнение от hamann25 » 30 Яну 2010, 10:44

колеги ДСП-то лесно ли се монтира буксите еднакви ли са с стандартния усилвател или се преправя нещо

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от obi_fix » 06 Фев 2010, 23:24

оф май ще се мъча с оригиналния боклук.... така като гледам освен смяна на кастофона нема оправия :censored:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 06 Фев 2010, 23:31

Има и още едно решение.Един приятел си беше сложил на Е53 МР3-ка в жабката.Така си стоеше оригиналната конзола със МИД-а а свиреше устройството от жабката.Може да се вържат така че да свирят и двете.Беше сложил и бас каса в багажника.А управлението не беше с дистанционно а с някакъв джойстик който беше сложен да скоростние лост.Много готино стана и не се налагаше да бърника постоянно в жабката.Това е добро решение и аз също мисля за него :roll:

п.п.Ето за това говоря http://kupi-sega.bg/product/RMX4S/
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от obi_fix » 07 Фев 2010, 10:12

Ivo_Borisov написа:Има и още едно решение.Един приятел си беше сложил на Е53 МР3-ка в жабката.Така си стоеше оригиналната конзола със МИД-а а свиреше устройството от жабката.Може да се вържат така че да свирят и двете.Беше сложил и бас каса в багажника.А управлението не беше с дистанционно а с някакъв джойстик който беше сложен да скоростние лост.Много готино стана и не се налагаше да бърника постоянно в жабката.Това е добро решение и аз също мисля за него :roll:

п.п.Ето за това говоря http://kupi-sega.bg/product/RMX4S/

дам това звучи като оферта. но как да се свържат и да свират двете че ми стана интересно ? ако може да се използва после и мулти волана место джойстика ще е перфектно ? за цялата процедура особено как свирят в синхрон ? мисалта ми е дори да не изпилзвам сдто на това в жапката пак да си пускам дисковете в чейнджъра главното да си остане оригиналното другото да се ползва само като усилвател за колоните ако ме разбирате да не играе никаква роля ?

и друго да питам ако съм само с оригиналния боклук немога да вържа усилвател нали ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: Подсилване на музиката в колата

Мнение от Ivo_Borisov » 07 Фев 2010, 11:16

Наскоро говорих с момчето което го връзва и ми каза че и двете могат да си работят самостоятелно.Предполагам че се връзват колоните и към МР3-ката,взима се захранване и така.От там би трябвало да си свържеш усилвателя към МР3-ката.Иначе няма да можеш да го ползваш само като усилвател.Поне така си мисля.Да ти кажа как работи джойстика по памет.Има он/оф,включваш си музиката от там.Има си плей,следваща-предишна песен,мисля следващ албум,превключване на радио,регулиране на тоновете и въобще всичко управлява.Голяма работа си е тая джаджа.По този начин бъркаш в жабката само да сменяш дисковете,конзолата си е оригиналната,звука е супер и всичко е точно.Аз съм се замисли точно за този вариант но ще изчакам пролетта че не ми се занимава в студеното време.Отделно ако искаш си пускаш оригиналната музика,чейнджър и т.н.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от obi_fix » 07 Фев 2010, 13:04

какво разбираш под всяко самостоятелно... имаш предвид че и 2те са вързани към говорителите аз си избирам дали да слушам от оригиналното или от сд-то ? като докато едното работи другото спи ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 07 Фев 2010, 14:29

Аз така го разбрах момчето.И като се позамисля има логика да работят и двете самостоятелно.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от obi_fix » 07 Фев 2010, 14:46

Ivo_Borisov написа:Аз така го разбрах момчето.И като се позамисля има логика да работят и двете самостоятелно.

да въпреки че няма да мога да го направя сам.....яд ме е че така се обезмисля мулти волана и трябва да си зимам джойстик ако ставаше така както написах по горе всичко да се командва от фабричното а това само да захранва говорителите направо палех за технополис
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d '02
Мечтае да кара: 850i или M6

Мнение от Glamav » 07 Фев 2010, 17:02

Добре де, колко грубо струва един ДСП усилвател и след като се наредят кабелите трябва ли да се бъзика софтуерно за да го разпознае 16/9 навигадацията ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 730 d
Мечтае да кара: X5

Мнение от mpp82 » 07 Фев 2010, 19:46

Колега аз съм с PIONEER 5900 заради цвета,и съм с преходник от BMW към евробукса и волана си го ползвам пак,относно колоните наистина свирят коренно различно с СД-то.Аз лично си мисля Helix на мястото на оригиналните.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от obi_fix » 09 Фев 2010, 17:40

към оригиналния боклук може ли да се върже усилвател ?!
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39