Въпрос за ABS и ASC отново!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 525tds

Въпрос за ABS и ASC отново!

Мнение от vescop » 02 Яну 2011, 22:20

Момчета, изчетох всичко за този проблем, но моля Ви нека някой ми каже къде да го намеря този мой блок дето има нужда от запояване! :banghead: В една от писаните теми един оот колегите е показал какво представлява но при мен не е такова, т.е. На ценралата на абс имам едн равна пластмасова капачка под която има само два лентови кабела и нищо друго /няма платка/ и влиза една букса в нея. Не знам какво да търся под жабката! Отворих релето отпред под филтъра на купето което при мен е розаво на цвят но работи :help: . Така че кажете къде да ровя из тази иначе хубава машинка - 525 тдс 1998год. Дано успея да се справя с този проблем! :dunno:

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Re: Въпрос за ABS и ASC отново!

Мнение от Ilko Ivanov » 02 Яну 2011, 22:45

Твоята не е с тези блокове 001 дето се прецакват.
Отиди на диагностика и ще се разбере от къде ти е проблема.
При твоя модел АБС едва ли е друго освен някой датчик ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 02 Яну 2011, 23:46

Даже е почти сигурно десен заден, ама първо го почисти преди да тръгнеш да го сменяш......

Потребител
Аватар

Мнение от vescop » 03 Яну 2011, 22:43

Благодаря момчета за бързия отговор! Ходих при един познат и при него показа точно заден десен датчик, но направи нещо с лаптопа и работеше един ден. Остава да разбера колко парички е и да го сменям, защото вече дори и го почистих но пак не тръгва! Благодаря още веднъж! :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от sadex5 » 04 Яну 2011, 4:28

vescop написа:Благодаря момчета за бързия отговор! Ходих при един познат и при него показа точно заден десен датчик, но направи нещо с лаптопа и работеше един ден. Остава да разбера колко парички е и да го сменям, защото вече дори и го почистих но пак не тръгва! Благодаря още веднъж! :yes:

80 тина лева мисля да е някъде, все пак има и по евтини имитации които вършат хубава работа......И дано не се окаже блока, че имал съм случай на два датчика дава грешка, смяна, и след два дни пак същото....И пращахме блока на ремонт, то излезе по евтино от сумата за оригиналните датчици
Пиши после как се чувства колата !!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E70 4.0D
Детайли за колата: E70 4.0D '12

Мнение от SteveSR » 04 Яну 2011, 18:31

Колега, и аз имах проблеми с АБС-а и взимах датчик от колегата Laviatan, на много добри цени. Имаше 3 варианта от които единия оригинален VDO Siemens, но на мнооого по-добра цена отколкото в Дару...
SteveSR
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от sadex5 » 05 Яну 2011, 2:18

Те Сименс ги продават на 70 $ доставна цена.....Има и Хела, и те на по толкова...... От тази цена надолу сам смятай..... Но вършат работа !!!!!! Аз направих леко проучване и излиза че датчика самия не дефектира, а повечето случай е изолация, контакти или се пречупва кабела там където се съединява с датчика.
А съм имал и случай да пали коледната елха на таблото само при дъжд.....Особенно предния десен....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 05 Яну 2011, 9:49

Колеги и от мен един въпрос. Преди няколко дни ми се прецака пак левия заден датчик, излезе на диагностиката. Чистих го, чистих и вътре с отверка и парцалче и не се оправи. Имах един стар замерих и двата и този който свалих от колата ми показа на ом-метър някакво съпротивление, не помня точно колко. А стария не отчиташе никакви показания, сложих го и заработи вече няколко дни нямам проблем. А съм го сменял защото ми се прецака. И въпроса- като се мери с мултицет какви показания трябва да дава изправен и дефектирал датчик? :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E70 4.0D
Детайли за колата: E70 4.0D '12

Мнение от SteveSR » 06 Яну 2011, 17:20

Ivo_Borisov написа:Колеги и от мен един въпрос. Преди няколко дни ми се прецака пак левия заден датчик, излезе на диагностиката. Чистих го, чистих и вътре с отверка и парцалче и не се оправи. Имах един стар замерих и двата и този който свалих от колата ми показа на ом-метър някакво съпротивление, не помня точно колко. А стария не отчиташе никакви показания, сложих го и заработи вече няколко дни нямам проблем. А съм го сменял защото ми се прецака. И въпроса- като се мери с мултицет какви показания трябва да дава изправен и дефектирал датчик? :roll:

Ами колега при мен и новия и стария показваха еднакви стойности при замерване, обаче стария не работеше..
При триене на грешката и диагностика на место, показваше че всичко е ок, обаче в движение датчика не работеше, на живите данни не отчиташе нищо и светваха лампите на таблото...
След смяна на датчика всичко заспа, така че ... :conf:
SteveSR
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от vescop » 19 Яну 2011, 21:44

Колеги, първо да се извиня за закъснелия отговор, но още не съм сменшл датчика обаче забелязах, че като изсъхна хубаво колата ми изгаснаха лампите АБС и АСЦ. Това ме води на мисълта, че е слаба връзка на буксата. Преди няколка дни я измих и отново светнаха но пак докато изсъхне т.е. 3-4 дни. Така че това е от мен по този въпрос. Ако има някакво развитие различно от това ще пиша! :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от uBaH » 15 Апр 2011, 21:25

Извинявам се, че изравям стара тема, но след няколко часа четене днес, все още имам един ... тъп въпрос :roll: Надявам се, да не ме :ranting: много.

Колко датчика за ABS трябва да има в 9/98 528i? Колата е с ASC, а не с DSC.

Най-подробна информация изобщо по ABS/ASC темата намерих в американски BMW форум, според който щом съм с ASC, следва да имам два датчика - преден десен и заден ляв.
Note: ASC cars have only two sensors, one on the front right and the other on the rear left wheel.

Всичко хубаво, но съм 100% сигурен, че имам преден ляв ABS датчик - зад предноto ляво колело има кутийка с две букси вътре. Информацията нещо се разминава и от тук насетне, вече в нищо от прочетеното там не съм сигурен, така че ще се радвам на компетентно мнение.

После ще си кажа, защо изобщо тръгнах да се интересувам от ABS/ASC :)

некъв ентусиаст
Аватар

Мнение от Ilko Ivanov » 15 Апр 2011, 22:11

uBaH написа:Извинявам се, че изравям стара тема, но след няколко часа четене днес, все още имам един ... тъп въпрос :roll: Надявам се, да не ме :ranting: много.

Колко датчика за ABS трябва да има в 9/98 528i? Колата е с ASC, а не с DSC.

Най-подробна информация изобщо по ABS/ASC темата намерих в американски BMW форум, според който щом съм с ASC, следва да имам два датчика - преден десен и заден ляв.
Note: ASC cars have only two sensors, one on the front right and the other on the rear left wheel.

Всичко хубаво, но съм 100% сигурен, че имам преден ляв ABS датчик - зад предноto ляво колело има кутийка с две букси вътре. Информацията нещо се разминава и от тук насетне, вече в нищо от прочетеното там не съм сигурен, така че ще се радвам на компетентно мнение.

После ще си кажа, защо изобщо тръгнах да се интересувам от ABS/ASC :)

4 датчика имаш колега :lol: На всяко колело по един ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от uBaH » 15 Апр 2011, 22:35

Благодаря г-н Иванов :bchug:

Сега да си споделя "мъката" :(

Имам колата от вече два месеца. За това време са навъртяни някакви си 1200-1300 км. До вчера никакви забележки, като изключим разни козметични дреболии.
Вчера сутринта се наложи да карам в доста пороен дъжд, на моменти вдигайки във въздуха доволни количества вода. По време на пътя нямах никакви проблеми с каквото и да било. След работа се прибрах от Хасково в Димитровград (18 км), като малко преди вкъщи спрях да взема нещо от един магазин. Тръгвайки от магазина, ми светнаха индикаторите за ABS и ASC. Докато стигна до паркинга пред блока (200-300 метра), същите изгаснаха.
Днес, колата си седя цял ден пред вкъщи, защото бях на работа със служебната. Прибрах се и реших да я разходя малко. Карах 40 км без каквито и да било индикации за вчерашния проблем и точно пред блока, включвам на задна за да паркирам, вътрешно доволен, че вече нищо не свети иии сещате се - пак светнаха. Покарах още малко из града, изгаснаха и не светнаха повече.

Знам, че ще ме посъветвате да ида на диагностика, но ако това странно поведение може да има нещо общо с карането в силен дъжд, дали да не изчакам ден-два да изсъхне всичко. Т.е. може ли проблемите ми да идват от това?

Правя едно уточнение - при няколкото проявявания на проблема, всички уреди работят нормално (скоростомер, одометър и т.н.).

некъв ентусиаст
Аватар

Мнение от Ilko Ivanov » 15 Апр 2011, 22:52

Идеята ти за диагностика не е никак лоша ;)
От там трябва да започнеш,едва след като се видят грешките може да се постави диагноза.
Но по симптомите до момента - АБС-а ти завършва на 001 и се цака :(
Кофти звучи но се лекува :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от uBaH » 15 Апр 2011, 23:16

Благодаря. Относно лекуването, днес прочетох повече от достатъчно по въпроса. Само не разбрах как се определя номера на блока - някъде по външните означения ли, или след като се закачи на диагностика?

На външен вид, предполагам всички са еднакви, но все пак ми се намира тука някаква снимка ...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Следваща

Назад към E39