Смяна на VIN с NCS
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Смяна на VIN с NCS
Искам да попитам по-можещите и знаещите,как точно става смяната на вина с нцс-а,тъй като не разполагам с бмв скенер?Смених таблото IKE прекодирах го с настройките на старото,но искам да му сменя и вина за да си дойде на колометрите които беше и да ми се махне точката до километрите.Благодаря предварително
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Смяна на VIN с NCS
PINKO88 написа:Искам да попитам по-можещите и знаещите,как точно става смяната на вина с нцс-а,тъй като не разполагам с бмв скенер?Смених таблото IKE прекодирах го с настройките на старото,но искам да му сменя и вина за да си дойде на колометрите които беше и да ми се махне точката до километрите.Благодаря предварително
С нцс не се сменя вин и километри.
Дори и да смениш вин-а километрите няма да се променят автоматично.
Това което искаш да направиш става с програматор
Значи ми трябва скенера за смяна на вина и после с нцс-а да прекодирам?Интересно вчера всичко работеше адекватно след прекодирането,но днес ми се разсвети дсц-то?
Е как го настрой прекодира като нямаш скенер.Без да сменяш вин става да направиш еднакви зкс кодовете,но ти трябва скенер и с негова помощ,ще баправиш вина на лцм като на новото табло,за да не ти свети лампичката до километрите.Може да смениш и вин и км със скенер,но става на по старите табла.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Днеска си купих скенер и смених вина и прекодирах,всичко си заработи по мед,само километрите няма управяне с тях и даже евс-а ми стана с километрите на новото табло.Това нормално ли е?Някакви съвети? 

- oci
- старши ентусиаст
-
PINKO88 написа:Днеска си купих скенер и смених вина и прекодирах,всичко си заработи по мед,само километрите няма управяне с тях и даже евс-а ми стана с километрите на новото табло.Това нормално ли е?Някакви съвети?
Съветите ти ги дадох няколко поста по нагоре.
Сега освен табло ще трябва да се въртят километрите и във евс-а и ако провериш ключовете ще видиш че и те са с другите км.
- dreadx
- младши ентусиаст
-
А не можеше ли да се разменят чиповете от двете табла?
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
Предполагам,че ще може то така или иначе трябва да се разпоява за да се качи чипа на програматора и аз го мисля тоя вариант.
- oci
- старши ентусиаст
-
dreadx написа:А не можеше ли да се разменят чиповете от двете табла?
Може, но за целта трябва да се махнат стрелките и тогава вече ще изкочи тема че се търси друго табло.
един хубав и скъп програматор плюс добри познания за работа с бинарни файлове и всичко тогава е елементарна работа.
11 мнения
• Страница 1 от 1