Проблем с ABS/ASC`

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 730 d
Мечтае да кара: X5

Re: Проблем с ABS/ASC`

Мнение от mpp82 » 08 Яну 2016, 21:21

Колега има доста голяма тема за ремонта на блока,прочете ли я? Не си написал и от кой град си.
Аз моят съм го ремонтирал преди повече от 2 г.и за сега се държи,около 120 лв беше ремонта с 6м. гаранция.

Потребител
Аватар

Мнение от kr1s0 » 12 Яну 2016, 16:52

Capture.PNG

Това излиза за този модул в Ebay.de.
Там също продават рециклирани,но аз не мога да се доверя да взема така,без да го пробвам.

batzman , за този ,който оставяш модула в магазина в студ.град и след това той ти звъни, имам много интересна случка.С мой познат оставихме модула,при което човека,който го прави,по телефона ни убеди,че ще стане на 100% , ремонта щял да е 100лв. ,а ако не стане ще ни върне парите.Оставихме модула,след няколко дни уж оправен го взехме.Закачихме го,изписа грешка,че управлението на клапана за задно дясно не работи.Датчиците бяха наред,следователно проблема е в модула.Върнахме се при този човек,който е посредни в магазина в студ.град , обяснихме му ,че нищо не се случва с този модул все още.Обадихме му се,и той каза,че е оправил захранването на модула,че можело ние да сме повредили нещо при монтажа,или при смяната на датчиците,което на практика е невъзможно. :kuku:
След като си поискахме парите обратно,защото реално модула не е оправен,той каза ,че ще върне 50лв,защото видиш ли,си бил играл 3часа да го прави (каквото и да значи това,предвид факта,че няма нито стенд,нито нищо,с което да провери какво е направил).
Яд ме беше ,че не предава лично модулите,за да видя с какви очи ще иска да ми даде 50лв само,защото си бил губил от времето,а аз трябва да се обяснявам на негов познат,в магазин за авточасти,който хал хабер си няма какво се случва всъщност.Изключително нагло държание за човек,който не е свършил работа,отмятащ се от думите си и т.н.
След като можеш да ремонтираш само захранване на модул,напиши ,че можеш само това.Недей да пишеш ремонт на всякакви видове абс модули и прочие.Някой хора имат по-важни дела от това да ходят по мъките на един човек,който взима 50лв за несвършена работа.

Пиша всичко това не да мрънкам,а за да може някой утре,който ще прави при него,да се изясни какво ще се прави,какви пари ще струва и т.н.
Аз изводите за мен си съм си ги направил,преценил съм ,че няма какво да се обяснявам на човек,който по телефона се разбира,а не като мъж,да седне да обясни нещата как стоят.И по-добре ,че не се бях видял с него,предвид тъпотиите,с извинение,които наговори,защото може би нямаше да довършим разговора ни.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар
Кара: E60
Мечтае да кара: E60

Мнение от Здравослав » 12 Яну 2016, 18:14

Проблема с колата е решен---- С друг модул :clap: Мерси на отзовалите се поздрави ! :bchug:

Потребител
Аватар
Кара: E60
Мечтае да кара: E60

Мнение от Здравослав » 18 Яну 2016, 17:47

Темата за триене проблема е решен :) Благодаря на отзовалите се :) :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от Gogi4_18 » 06 Фев 2016, 21:43

Колеги имам същия проблем , в снега предните седмици светна абс и асц , парвите дни от време на време изгасяха за 1 ч докато карам , и след това при натискане на спирачката веднага светкат , сега вече си стоят постооянно светещи . Бях на диагностика казаха ми че преден ляв датчик е прекъснал , но от това което прочетох тук предполагам че ако от време на време изгасват лампите може да се окаже модул ? и се чудя дали да бързам да купувам датчик и да го сменя и да не се окаже че ще продалжат да светат . Даите ми съвет какво да направя за да разбера дали е точно датчика и да го сменя , или каде да отида в Пловдив за да разреша проблема . Малко съм обаркал мястото тук , става въпрос за Е46 купе 2000 г

Предишна

Назад към E39