Е39 твърд педал на спирачката веднага след гасене на мотора
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- Toni Montana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F34 318dA, E39 520i, Civic 1,6i
- Детайли за колата: 2016 F34 318dA LCI, 1997 Е39 520i, 2004 Honda Civic 1.6i
Е39 твърд педал на спирачката веднага след гасене на мотора
Здравейте колеги,
имам Е39 520i M52 1997г. Колата не я бях карал 2 месеца. Колата си работи нормално но като я загася и я оставя за 30мин примерно и след това ако натисна педала на спирачката е камък.
Преди престоя на колата 2 месеца в гараж винаги при изгасен мотор имах поне за 3-4 натискания на педала вакум и чак тогава се "надървяше" (полезно ако си паркирал на наклон и искаш да тръгнеш без ръчна).
Когато запаля мотора педала си омеква, колата си спира нормално.
Някой има ли предположения от какво може да е това? И защо се е появило след 2 месеца престой в гараж?
Мерси, Тони
имам Е39 520i M52 1997г. Колата не я бях карал 2 месеца. Колата си работи нормално но като я загася и я оставя за 30мин примерно и след това ако натисна педала на спирачката е камък.
Преди престоя на колата 2 месеца в гараж винаги при изгасен мотор имах поне за 3-4 натискания на педала вакум и чак тогава се "надървяше" (полезно ако си паркирал на наклон и искаш да тръгнеш без ръчна).
Когато запаля мотора педала си омеква, колата си спира нормално.
Някой има ли предположения от какво може да е това? И защо се е появило след 2 месеца престой в гараж?
Мерси, Тони

Re: Е39 твърд педал на спирачката веднага след гасене на мот
иам едно клапанче/филтърче на маркуча от колектора до сервото... като се прецака така става.... то ти задържа вакуума по принцип...
- Toni Montana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F34 318dA, E39 520i, Civic 1,6i
- Детайли за колата: 2016 F34 318dA LCI, 1997 Е39 520i, 2004 Honda Civic 1.6i
Мерси, тогава мога да карам така известно време докато ида на майстор нали? Двигателя като си работи си има вакум и си работят спирачките нормално.

ако е от това да... ак ое тръгнало сервото да се къса вътре мембраната пак не държи вакуум... но предпоалгам че не е от това...
4 мнения
• Страница 1 от 1