Запознати ли сте с pdr(Paintless Dent Repair)

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 530DA
Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
Детайли за колата: Е39 530DA wagon

Запознати ли сте с pdr(Paintless Dent Repair)

Мнение от bumer530 » 18 Юли 2014, 2:13

Здравейте,колеги.След търсене на решения на щетите от градушката,
попаднах на това-pdr.alle.bg.Някой имали отзиви?
П.П.не е с цел реклама
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Re: Запознати ли сте с pdr(Paintless Dent Repair)

Мнение от skipper » 18 Юли 2014, 11:28

bumer530 написа:Здравейте,колеги.След търсене на решения на щетите от градушката,
попаднах на това-pdr.alle.bg.Някой имали отзиви?
П.П.не е с цел реклама

Гледам показват инструменти подобни на POP A DENT, който не върши никаква работа.
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 18 Юли 2014, 12:47

Може да върши някаква работа тоя т. нар метод, но според мен за парите, които искат не си струва. Излиза колкото да си пребоядисаш детайла. За мене това са неоправдано високи цени.......... Боядисай си колата и не се занимавай с тия измишлйотини.......

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bumer530 » 18 Юли 2014, 15:52

Целостно ще я пребоядисвам,но не искам да се китосва по колата
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 18 Юли 2014, 20:00

bumer530 написа:Целостно ще я пребоядисвам,но не искам да се китосва по колата

Е то така ще излезне двойно заради двете отделни процедури. По-добре е да изтеглят вдлъбнатините с точкова заварка. Мисля, че обратен чук се казва.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 520i

Мнение от onicks » 20 Юли 2014, 22:24

Колеги аз мисля да пробвам в Пловдив като мине навалицата,ще му пратя снимки да ми даде цена.B Cофия е дебело и не си заслужава. http://pdr-bg.com/

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bumer530 » 22 Юли 2014, 10:30

Може да отидем заедно и да пусне по добра цена.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от onicks » 22 Юли 2014, 11:47

Съмнявам се за по-добра цена като му се обадих 2 дни след градушката ми каза,че има работа за 20дни напред,тук в София за 2-3 вдлъбнатини взимат по 80лв.В Пловдив според калкулатора най-скъпо ще ремонт на таван 80лв.сваляне качване тапицерия и поне 80лв. за изправяне на 50-100 вдлъбнатини с големина на 1лев монета.Но за да съм сигорен ще му пратя снимки на пораженията.Лошото е че тая гидина незнам дали ще ми остане време да я оправя.Ще ми трябват поме 2-3 дни визита в Пловдив за да я направят,a с това малко дете дето трябва да гледам няма как.Иначе човекът преподава има курсове,нрка някой колега който го познава или е ползвал или ще ползва услугите му да сподели впечатления от работата и цените.Но аз предпочитам това пред точкови заварки, кит боя или само много кит боя и после всичко на йовка.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 525i
Мечтае да кара: BMW M6 5.8L AC Schnitzer

Мнение от HELL_FIRE_ » 23 Юли 2014, 13:02

Как 80лв за 50-100 вдлъбнатини...Говорил съм с човека от Пловдив още на следващия ден след градушката и каза че покриви и тавани няма да прави въобще, ще се занимава само с детайли които са с по-малко вдлъбнатини 4-5-6-7, нищо повече, другите коли ги отказва. Давах му 1000лв. за покрива, но въпреки това ми отказа.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от onicks » 24 Юли 2014, 10:02

Незнам какво сте говорили но сайта си има калкулатор според щетите,също така има доста видео във фейсбук как оправя всякакви щети дори и един МЛ с над 1000 вдлъбнатини.Аз също разговарях с него и ток ми каза да снимам и да му изпратя снимките,също и че за 20-30дни напред има работа,а не ми е отказвал.Щом даваш 1000 лв. за таван обърни се към фирмата в София,те имат и мобилни групи и на място ще ти я правят.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bumer530 » 24 Юли 2014, 21:02

Предлагам ви,да не превръщаме темата в неполезна :mhihi:
Нека всеки който има впечатление от подобен вид услуга да сподели,за да сме си полезни.Аз
чакам огледи от няколко места за изправяне с различни методи и като имам резултат ще пиша.

Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от snaiperist0 » 25 Юли 2014, 13:20

bumer530 написа:Предлагам ви,да не превръщаме темата в неполезна :mhihi:
Нека всеки който има впечатление от подобен вид услуга да сподели,за да сме си полезни.Аз
чакам огледи от няколко места за изправяне с различни методи и като имам резултат ще пиша.

ако чуеш нещо драсни ми едно ЛС .

аз изчетох сайта му и найстина звучи прекалено добре за тази цена , калкулатора ми изчисли 50лв за 2-3 забележки които ме дразнят ( не е виждала градушка все още ) отдоло видях че има допълнително % заплащане при видове коли тайче и 100лв да излезе е предоволно ако стане така като на Маздата която е дал за пример . Колеги някой не е ли пробвал , че супер много се замислих :paranoid:
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 25 Юли 2014, 14:11

snaiperist0 написа:
bumer530 написа:Предлагам ви,да не превръщаме темата в неполезна :mhihi:

ако чуеш нещо драсни ми едно ЛС .

аз изчетох сайта му и найстина звучи прекалено добре за тази цена , калкулатора ми изчисли 50лв за 2-3 забележки които ме дразнят ( не е виждала градушка все още ) отдоло видях че има допълнително % заплащане при видове коли тайче и 100лв да излезе е предоволно ако стане така като на Маздата която е дал за пример . Колеги някой не е ли пробвал , че супер много се замислих :paranoid:

Тоя калкулатор според мен нещо не е наред, на мен ми даде за преден капак и таван с 30-50 удара, с размер от по 1лев: 95лв и кокото и да е разтапицирането пак нещо не ми се връзва. За двеста лв ако оправи Поло-то и бутилка ракия ще му донеса.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 25 Юли 2014, 20:13

Аз съм доволен от и от технологията и от изпълнението.
На 2 коли Е39 и Е53 резултатът е перфектен.
И двете коли по време на градушката бяха в Борово. На едната кола имаше 38 дефекта само по тавана а на другата не помня колко бяха защото колата я закара друг човек да се прави, но за това пък имаше и дефекти от едната страна от където я била градушката.
Общо взето и по двете коли имаше по 2-3 сериозни удара които просто не вярвах че ще се оправят по този начин.
И за двете коли държахме да не се разкача тапицерията на тавана и на практика там ламарината само беше изтеглена без да се повдига с инструментите отдолу.
На Е53 се наложи да се свали шумоизолацията на предния капак защото едната вдлъбнатина беше почти колкото емблемата а имаше и друг дефект "заварено положение" на скосените ръбове по дължина на предния капак който използвах случая да оправя.
Лично аз съм много приятно изненадан от резултата и мога да го препоръчам от личен опит.

За пари не ме питайте, защото ме заведоха там с препоръки, а и правих 2 коли на веднъж, още една Е36 чака за стъкло и после пак за там, така че не знам до колко тази информация от мен ще е реална.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 28 Юли 2014, 15:39

Изправя много дребни вдлъбнатини(трябва сепциална лампа да ви светне да ги видите) и си подбира работата.Общо взето гледа да вземе максимиум пари за минимум работа.

Следваща

Назад към E39