скъсана панта на комби
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- B U L L I
- Дон Хуан де Маркофф
-
- Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
- Мечтае да кара: X6 cabrio
скъсана панта на комби
хвърлил съм колата в един сервиз и ще пиша по памет,
та скъсана ми е пантата на багажника,до колкото си спомням те като че ли бяха две една за джама и
още една за самата врата.
въпроса ми е от какъв материал са тия джаджи,могат ли да се заварят,откачат ли се и ако не
по добрия ми вариант ли е да взимам цяла врата
та скъсана ми е пантата на багажника,до колкото си спомням те като че ли бяха две една за джама и
още една за самата врата.
въпроса ми е от какъв материал са тия джаджи,могат ли да се заварят,откачат ли се и ако не
по добрия ми вариант ли е да взимам цяла врата

http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: скъсана панта на комби
И аз имам някакъв такъв спомен, че се сваля тапицерията на тавана и под нея има болтове за пантата. При капака е ясно.

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
От накаква алуминиева сплав (дуралуминии) не подлежи на заваряване. Това им е обичайна повреда просто клеясват всичката вода където се събира в "двойния таван" и стават като заварени. Направо си търси втора употреба комплект и идвете (те реално са две сдвоени панти) желателно да е от фейс комби че по-нова. Сменя се без да се маха каквото и да било от тавана (интериора), само корите отзад около пантите. Има две сдвоени панти за големия капак и за малкия (стъклото). Захванати са с по четири болта от към купето с по два към капаците (малкия, големия). Малко е тънък момента с махането и слагането на амортисьорите така че с повишено внимание да се работи! Другия тънък момент е напасването 
Ето и снимки кое как.
И още http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... ate+shocks

Ето и снимки кое как.
Последна промяна gentata на 09 Мар 2014, 12:48, променена общо 1 път
- B U L L I
- Дон Хуан де Маркофф
-
gentata написа:От накаква алуминиева спалв (дуралуминии) не подлежи на заваряване. Това им е обичайна повреда просто клеясват всичката вода където се събира в "двойния таван" и стават като заварени. Направо си търси втора употреба комплект и идвете (те реално са две сдвоени панти) желателно да е от фейс комби че по-нова. Сменя се без да се маха каквото и да било от тавана (интериора), само корите отзад около пантите. Има две сдвоени панти за големия капак и за малкия (стъклото). Захванати са с по четири болта от към купето с по два към капаците (малкия, големия). Малко е тънък момента с махането и слагането на амортисьорите така че с повишено внимание да се работи! Другия тънък момент е напасването
Ето и снимки кое как.
алееее баси филма само от снимките се ужасих...
акъла ми не го побира,кой ще е тоя майстор дето ще му се занимава

71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.
- gentata
- старши ентусиаст
-
niki81vd написа:...
Втория линк не ми го отваря.
А как се стига и как се развиват болтовете?
При мен се отваря линка.
Махат се корите които съм отбелязъл с червено. С жълто са отбелязани ориентировъчно къде са болтовете с които са захванати пантите към купето.
Останалото се вижда от линковете
Ето тук (втория пост) го има втория линк.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- gentata
- старши ентусиаст
-
Тези кори на капака се махат че да се стигне до болтовете с които са захванати пантите към капаците
Има едни контролни отвори на големия капак (т.е. трябва да се махне и неговата кора в горния край отвътре) от които има достъп до единия от двата болта на всяка една от пантите на малкия капак. Като се стигне до напасвването и се оправи вече големия капак през тези отвори се фиксира и малкия в затворено положение. В последствие се стягат и вторите болтове на малкия капак като се отвори.
Има едни контролни отвори на големия капак (т.е. трябва да се махне и неговата кора в горния край отвътре) от които има достъп до единия от двата болта на всяка една от пантите на малкия капак. Като се стигне до напасвването и се оправи вече големия капак през тези отвори се фиксира и малкия в затворено положение. В последствие се стягат и вторите болтове на малкия капак като се отвори.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- shmotza
- кандидат ентусиаст
-
Под тавана се развиват амортисьорите за задния капак и са стъклото му...а не съм сигурен, че без да се откачат амортисьорите ще могат да се сменят пантите - имам в гаража един свален заден капак барабар с амортисьорите и пантите, та по-късно ще го снимам и ще сложа снимки в темата...май ще бъде от полза.
- B U L L I
- Дон Хуан де Маркофф
-
дали няма да е по добре за нервната ми система ако си купя цяла порта барабар с пантите,
така по има шанс да намеря кой да монтира
защото ще трябва само да фиксира пантите към мястото където са били хванати старите
така по има шанс да намеря кой да монтира

защото ще трябва само да фиксира пантите към мястото където са били хванати старите

- gentata
- старши ентусиаст
-
Пак ще трябва да се напасва т.е най-малкото да се разхлабят всички болтове. И работата пак толкова обаче с XXXлв. за цялата врата по-назад. И това ако е същия цвят но ако не е още ХХХлв. за боядисване назад.
9 мнения
• Страница 1 от 1