Странен шум зад таблото.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Странен шум зад таблото.

Мнение от zvetiko » 03 Апр 2013, 9:20

Колеги, може ли да помогнете с идея на какво може да се дължи един странен шум точно зад таблото с приборите, горе в ляво. Има го само при потегляне и е нещо от рода на доста силно чегъртане. Ясно, че може да е някаква разхлабена пластмасова част, която да вибрира, но все пак да попитам да не е признак за нещо по-сериозно.

Става въпрос за ето тази кола- http://www.mobile.bg/11356716397546688.

На външен вид е перфектна, вътре също, километрите са реални, защото като я закачих за диагностика се появиха в няколко модула. Скоростите са перфектни в смисъл, че не се усещат ;), индикацията им на таблото я нямаше, което ме накара да си мисля, че е направена някоя простотия, но при каране на колата всичко е наред, на диагностиката нямаше записани никакви грешки в ECU-то на кутията.За информация двигателя е М54, динамиката на колата е много добра с него, само този странен шум. И още една молба към някой който го е правил- колко струва приблизително премахването на нивомата и преминаването към обикновено окачване, ако се стигне до там разбира се. ;) Предполагам обаче, че в най-скоро време ще имате още един колега в подфорума. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er-Reihe

Re: Странен шум зад таблото.

Мнение от Ivo Georgiev » 03 Апр 2013, 10:01

Трудно ще ти кажем от къде идва шума така дистанционно. Самите стрелки на таблото се задвижват от моторчета, но не съм чул до сега някое да издава какъвто и да е звук. Изключи ли вентилатора на парното?

Провери ли по VIN дали колата не е била с десен волан? Мястото на аптечката не е на лявата седалка. Като гледам има и копче TM на централна конзола, което е само за Великобритания.

Не е трудно преминаването от възглавници към пружини.

П.С. Не е ексклузив едишън

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 03 Апр 2013, 10:16

xcalibur написа:Трудно ще ти кажем от къде идва шума така дистанционно. Самите стрелки на таблото се задвижват от моторчета, но не съм чул до сега някое да издава какъвто и да е звук. Изключи ли вентилатора на парното?

Провери ли по VIN дали колата не е била с десен волан? Мястото на аптечката не е на лявата седалка. Като гледам има и копче TM на централна конзола, което е само за Великобритания.

Не е трудно преминаването от възглавници към пружини.

П.С. Не е ексклузив едишън

Колега, попадението ти беше в десятката- колата наистина е била с десен волан и очевидно при трансформирането нещо не е направено както трябва. Бях изключил вентилатора и го прави само при потегляне, докато колата вдигне около 20-30км/ч. Но наистина поне отгоре са я направили добре, днес щяхме да я вдигнем за да видим ходовата част и щеше да лъсне истината. Още веднъж благодаря.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Мнение от Conqueror » 03 Апр 2013, 12:24

Колега даже и да си намериш друг катафалник е39 не се отказвай от нивомата :nono: и имай на предвид че държат ниски цени 7000 са много даже и за последните произведени освен ако не е с 3.0 или 4.4 мотор :mrgreen:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 03 Апр 2013, 15:03

Ясно е, че нивомата е нещо доста приятно, но ремонта му е скъп и за това слагах като вариант, ако се повреди да се премине към обикновено окачване. Благодаря за насоките за цените при Е39. ;)
Понеже вече съм пуснал темата- ако може да ме насочите към някое добро Е39. Изискванията са да е комби, бензинов двигател, автоматик и да няма махагон, защото човека счита, че махагон може да има в хола си, но не и в колата. :mhihi: Предполагам, че след вчера вече няма да иска и В20, но може да пробваме- до сега е карал някакакъв ван Рено. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Мнение от Conqueror » 03 Апр 2013, 16:14

махагона ти е най-малкия проблем вземаш си карбоново фолио или правиш едно запитване за интериорните лайсни смятам че има колеги които ще ти направят добра цена. И също така мулти волана е нещо на което държиш голям кеф е да даваш газ от волана :mrgreen: аз имам катафалник е39 но не отговаря на изискванията му :Д
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 04 Апр 2013, 11:34

Тази кола няма какво да я коментираме. Не е последното БМВ за да кажа на човека да го купи, след като е била насечена половина кола. ;) Просто вече се търси следващата Е39-ка.

Назад към E39