Странен шум зад таблото.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Странен шум зад таблото.
Колеги, може ли да помогнете с идея на какво може да се дължи един странен шум точно зад таблото с приборите, горе в ляво. Има го само при потегляне и е нещо от рода на доста силно чегъртане. Ясно, че може да е някаква разхлабена пластмасова част, която да вибрира, но все пак да попитам да не е признак за нещо по-сериозно.
Става въпрос за ето тази кола- http://www.mobile.bg/11356716397546688.
На външен вид е перфектна, вътре също, километрите са реални, защото като я закачих за диагностика се появиха в няколко модула. Скоростите са перфектни в смисъл, че не се усещат
, индикацията им на таблото я нямаше, което ме накара да си мисля, че е направена някоя простотия, но при каране на колата всичко е наред, на диагностиката нямаше записани никакви грешки в ECU-то на кутията.За информация двигателя е М54, динамиката на колата е много добра с него, само този странен шум. И още една молба към някой който го е правил- колко струва приблизително премахването на нивомата и преминаването към обикновено окачване, ако се стигне до там разбира се.
Предполагам обаче, че в най-скоро време ще имате още един колега в подфорума. 
Става въпрос за ето тази кола- http://www.mobile.bg/11356716397546688.
На външен вид е перфектна, вътре също, километрите са реални, защото като я закачих за диагностика се появиха в няколко модула. Скоростите са перфектни в смисъл, че не се усещат

- Ivo Georgiev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er-Reihe
Re: Странен шум зад таблото.
Трудно ще ти кажем от къде идва шума така дистанционно. Самите стрелки на таблото се задвижват от моторчета, но не съм чул до сега някое да издава какъвто и да е звук. Изключи ли вентилатора на парното?
Провери ли по VIN дали колата не е била с десен волан? Мястото на аптечката не е на лявата седалка. Като гледам има и копче TM на централна конзола, което е само за Великобритания.
Не е трудно преминаването от възглавници към пружини.
П.С. Не е ексклузив едишън
Провери ли по VIN дали колата не е била с десен волан? Мястото на аптечката не е на лявата седалка. Като гледам има и копче TM на централна конзола, което е само за Великобритания.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
xcalibur написа:Трудно ще ти кажем от къде идва шума така дистанционно. Самите стрелки на таблото се задвижват от моторчета, но не съм чул до сега някое да издава какъвто и да е звук. Изключи ли вентилатора на парното?
Колега, попадението ти беше в десятката- колата наистина е била с десен волан и очевидно при трансформирането нещо не е направено както трябва. Бях изключил вентилатора и го прави само при потегляне, докато колата вдигне около 20-30км/ч. Но наистина поне отгоре са я направили добре, днес щяхме да я вдигнем за да видим ходовата част и щеше да лъсне истината. Още веднъж благодаря.
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
Колега даже и да си намериш друг катафалник е39 не се отказвай от нивомата
и имай на предвид че държат ниски цени 7000 са много даже и за последните произведени освен ако не е с 3.0 или 4.4 мотор 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Ясно е, че нивомата е нещо доста приятно, но ремонта му е скъп и за това слагах като вариант, ако се повреди да се премине към обикновено окачване. Благодаря за насоките за цените при Е39.
Понеже вече съм пуснал темата- ако може да ме насочите към някое добро Е39. Изискванията са да е комби, бензинов двигател, автоматик и да няма махагон, защото човека счита, че махагон може да има в хола си, но не и в колата.
Предполагам, че след вчера вече няма да иска и В20, но може да пробваме- до сега е карал някакакъв ван Рено. 

Понеже вече съм пуснал темата- ако може да ме насочите към някое добро Е39. Изискванията са да е комби, бензинов двигател, автоматик и да няма махагон, защото човека счита, че махагон може да има в хола си, но не и в колата.

- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
махагона ти е най-малкия проблем вземаш си карбоново фолио или правиш едно запитване за интериорните лайсни смятам че има колеги които ще ти направят добра цена. И също така мулти волана е нещо на което държиш голям кеф е да даваш газ от волана
аз имам катафалник е39 но не отговаря на изискванията му :Д

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Тази кола няма какво да я коментираме. Не е последното БМВ за да кажа на човека да го купи, след като е била насечена половина кола.
Просто вече се търси следващата Е39-ка.

7 мнения
• Страница 1 от 1