ЛЕК ПУШЕК ПРИ СТУДЕН СТАРТ 520и 97 набор
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- rosk
- Потребител
-
- Кара: Е 39 520
- Мечтае да кара: М5
ЛЕК ПУШЕК ПРИ СТУДЕН СТАРТ 520и 97 набор
Колеги да ме посаветвате с масло EUROL 10/40 СЪМ В МОМЕНТА и колата ми изпушва леко при студен старт. С какво масло е добре да я карам и можели да се налеи добавка и каква.БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО 

- BMW_Pernik_Team
- Потребител
-
Re: ЛЕК ПУШЕК ПРИ СТУДЕН СТАРТ 520и 97 набор
При положение, че си сложил това скапано масло какво очакваш - слагай само бмв или кастрол. По принцип 520 имат проблем със сегментите ако колата е на повече километри и као не се оправи с новото масло пробваш с гумичките и след това се отива на сегменти. Или добавка в маслото и на пазара 

- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Колега аз съм същото масло от както я имам колата вече 4г с такова я карам и нямам проблеми с него. Изпушването най-вероятно е или от гумичките на клапаните или клапана на картерните газове. Започни първо с него ако не си го сменял.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Ако все още "МОТОРА ТРЕСЕ" и това е съпътствано с "ЛЕК ПУШЕК ПРИ СТУДЕН СТАРТ" погледни и тази тема. Сподели поне тук резултата че да има завършек някакъв и за други колеги имащи подобни проблеми.

- rosk
- Потребител
-
gentata написа:Ако все още "МОТОРА ТРЕСЕ" и това е съпътствано с "ЛЕК ПУШЕК ПРИ СТУДЕН СТАРТ" погледни и тази тема. Сподели поне тук резултата че да има завършек някакъв и за други колеги имащи подобни проблеми.
да все още тресе а смених свещи и клапан смених сащо и маслото с КАСТРОЛ МАГНЕТИК 10/40 и спря с пушека Това тресене е неоткриваемо
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
rosk написа:Това тресене е неоткриваемо
Ами смени си майсторите тогава...... Не може на този елементарен двигател да не може да го намерите от къде е .
С читава диагностика проблема се хваща за нула време.
- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds
Пушекът ще се появи пак. Според мен от гумички на клапаните се появява.
emo_ch написа:Пушекът ще се появи пак. Според мен от гумички на клапаните се появява.
И как стигна до този извод колега ? От карти `ТАРО` от кафе , боб

- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds
ivoo написа:emo_ch написа:Пушекът ще се появи пак. Според мен от гумички на клапаните се появява.
И как стигна до този извод колега ? От карти `ТАРО` от кафе , боб![]()
страшни врачки има у тоя форум
Пушекът е в следствие на попаднало масло в цилиндрите. В конкретния случай според мен става въпрос за гумички на клапаните. В този случай в цилиндрите е попаднало повече масло, докато двигателят е бил изгасен за по-дълъг период от време (например през нощта). След стартиране от ауспуха излиза пушек, който след малко спира.
Масло може да попадне и при износени сегменти на буталата. Тогава пушекът излиза от ауспуха по-дълго време, докато двигателят загрее и сегментите започнат да уплутняват по-добре.
Предвид казаното от rosk, че двигателят
смятам, че най-вероятна причина са гумичките.rosk написа:изпушва леко при студен старт
Смяната на маслото не прави чудеса. Положението може да се позакърпи за известно време, но пушекът се появява по-късно пак. Виждал съм го това няколко пъти.
- rosk
- Потребител
-
благодаря эа исчерпателния отговор колега ще сменя и гумички и ще пиша эа реэултата
10 мнения
• Страница 1 от 1