проблем с 16/9 монитор
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
проблем с 16/9 монитор
Здравейте колеги ,
имам допълнително монтиран тв тунер и онзи ден усилих настройките за контраст и светлина на картината от допълнителния тв тунер и на следващия ден забелязах , че осветлението на надписите на монитора ми е в жълто , а нормалното е в бяло и фона жълтее и зеленей като цветен руски телевизор , а нормалното осветление е в синьо и бяло !
Включих отново тв тунера да си върна заводските настройки , но осветлението на монитора си остана жълто-зелено ??? Отидох в менюто на регулирането на светлината , но тези гадни цветове не се променят !
Дойде ми идеята да изключа клемата на акумулатора за малко , после го включих и цветовете си дойдоха на местото , много бях доволен , но на другия ден тръгнах на път и след два три километра хоп поглеждам , пак жълто свети и направо се изпотих...пристигам и пак изключвам клемата , но не става и така на третия път светна нормално и пак спокоен , но след осем часа паля и пак жълто и се изнервих и карам и като се прибрах изключих клемата за цяла нощ и на другия ден имах нормални цветове и си викам този път се оправи !
Обаче отивам на работа и се връщам и всичко точно и аз спокоен и днес давам контакт и пак жълта подсветка и вече не знам...сега пак откачих минуса за цяла нощ , но нямам надежда утре да се е оправило...
От рязкото даване на контраст дали нещо не са се преебали пикселите , но пък се оправят чат пат ... или иска нещо прекодиране
какво мислите вие колеги , че това много ме тормози ??? Мерси !
имам допълнително монтиран тв тунер и онзи ден усилих настройките за контраст и светлина на картината от допълнителния тв тунер и на следващия ден забелязах , че осветлението на надписите на монитора ми е в жълто , а нормалното е в бяло и фона жълтее и зеленей като цветен руски телевизор , а нормалното осветление е в синьо и бяло !
Включих отново тв тунера да си върна заводските настройки , но осветлението на монитора си остана жълто-зелено ??? Отидох в менюто на регулирането на светлината , но тези гадни цветове не се променят !
Дойде ми идеята да изключа клемата на акумулатора за малко , после го включих и цветовете си дойдоха на местото , много бях доволен , но на другия ден тръгнах на път и след два три километра хоп поглеждам , пак жълто свети и направо се изпотих...пристигам и пак изключвам клемата , но не става и така на третия път светна нормално и пак спокоен , но след осем часа паля и пак жълто и се изнервих и карам и като се прибрах изключих клемата за цяла нощ и на другия ден имах нормални цветове и си викам този път се оправи !
Обаче отивам на работа и се връщам и всичко точно и аз спокоен и днес давам контакт и пак жълта подсветка и вече не знам...сега пак откачих минуса за цяла нощ , но нямам надежда утре да се е оправило...
От рязкото даване на контраст дали нещо не са се преебали пикселите , но пък се оправят чат пат ... или иска нещо прекодиране

какво мислите вие колеги , че това много ме тормози ??? Мерси !
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
Re: проблем с 16/9 монитор
случайно да си с МК3?
- nightdriver
- ентусиаст
-
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
не е лошо да постнеш една снимка , за да добиеме визуална представа на проблема.
- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
-започни с преинсталиране на софта на мк-то, би трябвало да реши проблема
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
изчезва му синия цвят подаван от тв тунера
проблема е е хардуерен.

- nightdriver
- ентусиаст
-
миналата нощ оставих клемата изключена и сега синьото си е тука , да видим до кога
- nightdriver
- ентусиаст
-
http://wds.spaghetticoder.org/en/svg/sp ... .svg?m=e39
как да го отворя това ? не мога да го отворя да го еба...
как да го отворя това ? не мога да го отворя да го еба...
- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
-откачи тв модула, и премести неговата синя букса в мк-то (настоящата синя на мк-то съответно трябва да извадиш)
-така ще разбереш дали проблема е в кабелите, или в тв тунера
-отделно че тв модулите понякога имат нужда от почивка, без ток за час-два..и не си играй с акумулатора колега
-така ще разбереш дали проблема е в кабелите, или в тв тунера
-отделно че тв модулите понякога имат нужда от почивка, без ток за час-два..и не си играй с акумулатора колега

E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- nightdriver
- ентусиаст
-
NAPSTERS написа:изчезва му синия цвят подаван от тв тунерапроблема е е хардуерен.
Колега прав си

тази схема не мога да я отворя , за да видя къде е спойката , с какво я отваряте вие ?
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
ако имаш мозила в нея е изтеглен svg плъгина,ако работиш с интернет експлорър изтегли си това http://www.adobe.com/svg/viewer/install/ избери си операционната система и езика отдолу
и трябва имаш инсталирана java от тук http://www.java.com/en/download/index.jsp
трябва да отваряш вече
трябва да отваряш вече

- nightdriver
- ентусиаст
-
cls6666 написа:ако имаш мозила в нея е изтеглен svg плъгина,ако работиш с интернет експлорър изтегли си това http://www.adobe.com/svg/viewer/install/ избери си операционната система и езика отдолу
трябва да отваряш вече
мерси колега

- nightdriver
- ентусиаст
-
и тука мисля , че проблема ми е решен - свалих монитора , откачих буксите и ги напръсках с почистващ спрей за ел. компоненти , видимо окисляване не видях , но след интервенцията синия цвят повече не ми се губи вече трета седмица...
в момента изживявам спокоен период с баварката
в момента изживявам спокоен период с баварката

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Колеги и при мен се появи проблема със зелено жълтеникавия екран. Напръсках буксите и на монитора и в багажника но не се оправя. Появи ми се изведнъж вчера в жегата, като се качих в колата и дадох на контакт и го видях. Въпроса ми е дали проблема е в LCD дисплея? Защото ако е в него така и така ще го сменям че има изгорели пиксели на две три места.

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
И моя на Е39-ката ги правеше тия номера,оправи се като отворих монитора и презапоих почти всичко вътре .
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2