Странно радио
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- tihomir_valkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ E36,E39,E46,E91,E53
Странно радио
здравейте колеги,не зная дали е проблем или не но когато дам на контакт и радиото започва да свири и то доста силничко нама само левия говорител,намалям правя да свирят всичките говорители паля и отнова същата процедура (Е39 528) не могат ли след като се направят настройките на радиото да се запеметят а аз винаги ги оправям ръчно 

- baiKolio
- Потребител
-
- Кара: 520i Touring `99
Re: Странно радио
еми, проблем си е...
изсипала се е паметта в апарата.
трябва ти I2C програматор и малко умения за боравене с поялник.
търсиш едно такова осемкраково, на него пише 24с16, четеш оригинала, пишеш в новата памет и си ти.
ако не си сигурен какво правиш по-добре отиди при някой който разкодира касетофони да ти свърши работата, да не затриете оригинала че става мазало.
изсипала се е паметта в апарата.
трябва ти I2C програматор и малко умения за боравене с поялник.
търсиш едно такова осемкраково, на него пише 24с16, четеш оригинала, пишеш в новата памет и си ти.
ако не си сигурен какво правиш по-добре отиди при някой който разкодира касетофони да ти свърши работата, да не затриете оригинала че става мазало.
- tihomir_valkov
- кандидат ентусиаст
-

- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
Зависи какво точно ти е радиото, но във форума за 80-100лв. се продават читави радиота. И аз така преди време се вързах да ходя по сервизи да ми го ремонтират и изсипах сумати и пари докато не си купих едно за 80лв. от колега от форума. Но всеки сам си избира какво да прави. А на теб проблема ти е точно в паметта на радиото и единственния вариант ако искаш да си оправиш твоето е смяна на тази памет.
- tihomir_valkov
- кандидат ентусиаст
-
ами добре но станцийте ги помни или това няма нищо общо със станцийте
- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
Ами според мен си е точно процесорчето което помни настройките. Ето виж даже има писано по твоя проблем viewtopic.php?f=35&t=102353&hilit
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
tihomir_valkov написа:ами добре но станцийте ги помни или това няма нищо общо със станцийте
И моя БИЗНЕС РДС е така,качих го заради извеждане на АUX ,свьрзах си го и работи,дразни ме но е така,скапал се е Някои ми го нарина от форума,не помня кои че да му сипя да яде,дето се отьрват от боклуците .
АМАН от ПОЛУколеги
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- tihomir_valkov
- кандидат ентусиаст
-
ми моето не е лошо с голям дисплей е и с един ред копчета под дисплея
- baiKolio
- Потребител
-
пичове, паметта струва стинки( има, няма 2 лв )....
занимавам се с разкодиране къде 12 години.
опрявил съм по описаният начин 3 или 4 апарата.
относно
Затова е много важно да се "вземе" оригинала от старата памет и да се налее в новата. При първото пускане отново ще е бъгнало, но след настройки като го загасиш и стартираш всичко си е ОК.
Опитай, нищо не губиш... дори и при майстор надали ще ти вземе повече от 20-25 кинта ( все пак в дадена дейност са калкулирани и инвестиции в хардуер, софтуер, а пък за масторлъка дето са необходими години въобще не го смятам
)
айде и пиши после резултата, та да го има черно на бяло и да се приключва с тва приключение.
занимавам се с разкодиране къде 12 години.
опрявил съм по описаният начин 3 или 4 апарата.
относно
- паметта т.е. eeprom-a го разглеждайте като таблица с клетки, всяка една отговаря за различни неща, чувствителност на тунера, стартово ново на звука, станции, настройки баланс/фадер... логично най-бързо се скапват "клетките" които най-често се ползват. всяко едно писане е физически прогаряне на кристала вътре. Същият проблем съществува и при определени модели Ауди Концерт, само дето там "паметта" е вътре в централният процесор и е доста по-завъртяна историята.tihomir_valkov написа:ами добре но станцийте ги помни или това няма нищо общо със станцийте
Затова е много важно да се "вземе" оригинала от старата памет и да се налее в новата. При първото пускане отново ще е бъгнало, но след настройки като го загасиш и стартираш всичко си е ОК.
Опитай, нищо не губиш... дори и при майстор надали ще ти вземе повече от 20-25 кинта ( все пак в дадена дейност са калкулирани и инвестиции в хардуер, софтуер, а пък за масторлъка дето са необходими години въобще не го смятам

айде и пиши после резултата, та да го има черно на бяло и да се приключва с тва приключение.
- tihomir_valkov
- кандидат ентусиаст
-

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Колега @baiKolio,аз проблем с колоните никакъв нямам,но ми губи понякога настройки на станцийте на радиото,като запаметя някоя станция от време на време друга се запаметява на нейно място..Аз съм с големия дисплей и с HI-Fi и за мен ли важи същото?
- baiKolio
- Потребител
-
Nikolay86 написа:Колега @baiKolio,аз проблем с колоните никакъв нямам,но ми губи понякога настройки на станцийте на радиото,като запаметя някоя станция от време на време друга се запаметява на нейно място..Аз съм с големия дисплей и с HI-Fi и за мен ли важи същото?
никога не е идвал апарат с подобен "проблем" ( в кавички е, щото то и проблем не може да се нарече, бял кахър ).
моето мнение обаче е, че се касае за нещо друго. По принцип когато се бъгне паметта вътре се записват някакви случайни/произволни стойности, а при теб не е така, има някаква закономерност ( записва се стойност съответстваща на реална станция, което си е необяснимо ако проблемът е същият )
погледни настройките на тунера, дали няма някакъв зададен приоритет за подбор на станциите - local/DX, TP, AF. Понякога заради такива режими РДС-а си ги "намиста" сам.
tihomir_valkov написа::yes: ще ида при някой майстор а ти колега от къде си ,че може да се разберем нещичко
В Бургас съм.

12 мнения
• Страница 1 от 1