Парното започва да духа студено когато колата спре... ХЕЛП
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Парното започва да духа студено когато колата спре... ХЕЛП
Бахти и паното деба. Начи карам както ме посъветваха колегите по-горе на 32 градуса и ауто но забелязвам, че когато е на ауто парното хич го няма превключа ли да духа на краката или на стъклото, парно в движение не се търпи, спра ли пак същото... Отивам след малко при майстора да проверя всичко и ще пиша после пак.
Dozo написа:RFBM написа:Колеги аз имам същия проблем когато колата е в движение има парно спра ли на място почва да духа студено . Така антифриз има . колата когато е на място не загрява седи на 96 градуса най много . Колата до снощи не го правеше... Колега провери нещата дето те съветват колегите,но имай в предвид,че проблема може и да е доста тривиален.Ако не си сменял капачката на казанчето с антифриза проблема може и да е от нея.Поне при мен след като я смених с нова и обезвъздуших нещата се оправиха.Иначе преди това си обезвъздушавах и ефекта беше временен.
Колега сменяна незнам защо я смених просто ей така 20лв от дару кар я взех .
- bace_martu
- ентусиаст
-
- Кара: колело
Ако колата изстива на място или когато сте по инерция 100% проблема е в термостата
При мен проблема се оказа недостиг на антифриз. Долях около литър и половина и работата се опрви за сега. Ще видя утре сутринта на студено как ще е.
Само да уточня, че при мен колата си загрява както трябва и след като загрее си държи температурата.
Ако колата изстива на място или когато сте по инерция 100% проблема е в термостата
Само да уточня, че при мен колата си загрява както трябва и след като загрее си държи температурата.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
липсата на антифриз може да е по две причини или го губи някъде или предния път не са ти били напълнили добре системата
Барай шишарката Минкеее ....
anzak написа:липсата на антифриз може да е по две причини или го губи някъде или предния път не са ти били напълнили добре системата
Системата беше добре напълнена, това е сигурно щото го видях. По скоро го губи някъде но къде нямам представа. Ако имаш нещо предвид, казвай.
- Dozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
ja написа:anzak написа:липсата на антифриз може да е по две причини или го губи някъде или предния път не са ти били напълнили добре системата
Системата беше добре напълнена, това е сигурно щото го видях. По скоро го губи някъде но къде нямам представа. Ако имаш нещо предвид, казвай.
Отново подсещам за нова капачка на казанчето.
Всеки има значение,иначе никой няма значение.
- **Novobraneca
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
- Детайли за колата: С чио чипс :D
ja написа:anzak написа:липсата на антифриз може да е по две причини или го губи някъде или предния път не са ти били напълнили добре системата
Ами ако не го исхвърля през капачката има 2 вариянта, антифриза отива в маслото(но тогава маслото се пресича и става като боза) или през аспуха, и в двата случая става дума за гарнитура на глава или пукната глава

ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК
[OO==[|][|]==OO] 
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070
- anzak
- старши ентусиаст
-
или по скоро не са изчакали да отвори термостата и не са пуснали парното да духа топло да да се напълни цялата система ...
Колеги както споменах при мен проблема е същия , видях че ми салзи от казанчето на радиатора (уж нов радиатор)
но принципно има течност в казанчето , колата не загрява но оставя ли я на място губи парното . Въпроса ми е възможно ли от това сълзене да е ?
Благодря.
но принципно има течност в казанчето , колата не загрява но оставя ли я на място губи парното . Въпроса ми е възможно ли от това сълзене да е ?
Благодря.
anzak написа:или по скоро не са изчакали да отвори термостата и не са пуснали парното да духа топло да да се напълни цялата система ...
Напълно е възможно това понеже лятото сменях водната помпа и тогава михме радиаторите, и сипахме нов антифриз. Дано да е от това. Ще следя нивото и ако пак спада ще търся проблема...
Иначе сутринта си загря бързо колата и парното си бачка на 6.
- anzak
- старши ентусиаст
-
е супер колега да се надяваме че това е било следи си антифриза на седмица примерно на студена кола до къде е
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Re: Парното започва да духа студено когато колата спре... ХЕ
hobotqnin написа:здравейте!аз имам подобен проблем като на колегата,само че при мене от последните 2-3 пъти духа студено като я изгаса и включа опцията "ресет" на климатроника,иначе запалена или в движение няма проблем!
Как я включваш тази опция?
И защо при мен отляво духа почти студен въздух, отдясно хвърля скреж направо?

ATR-42/72
DLVasilev написа:Как я включваш тази опция?
И защо при мен отляво духа почти студен въздух, отдясно хвърля скреж направо?
Включва се така viewtopic.php?f=35&t=327111&hilit=REST , но няма нищо общо със снежинките и кубчетата лед при теб.

- chicheto87
- Потребител
-
- Кара: BMW E39
колеги какъв ви беше проблема никои не е писал ??? защото и аз имам същия проблем пишете какво ви е било плс
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3