Проблем с GROM-USB-BMW - адаптор за USB или iPod

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Проблем с GROM-USB-BMW - адаптор за USB или iPod

Мнение от hafte » 10 Дек 2008, 17:45

Темата я пускам и тук понеже ми е нужна и подкрепа от тази чат на форума. А и да я видят повече хора. Ако админите кажат ще изтрия едната.

Здравейте колеги,

Понеже четох в форума за такова устройство http://indashpc.org/new/usb_adapters/grom-usb-bmw.html а даже някои от вас дори вече го имат.

Та поръчах го и днес го доставиха (за 4 дни).
Общо ми излезе 158 USD с транспорта и 62 лв. мита и такси.

Сега на проблема:
Понеже съм с BMW Business CD, което може да управлява CD Changer, предположих, че има окабеляването за CD Changer и го поръчах с BMW trunk mounting cable(Cable-BMW-T) http://indashpc.org/new/accessories/cable-bmw-t.html
Оказа се днес като разглобих капаците и т.н., че кабели за CD Changer НЯМА :uups: :roll: :twisted:

Та сега имам това чудо с кабела но няма къде да го включа. :help:

Гледах и ходих до КАМОР за ADAPTER CABLE, CD CHANGER кат.61126913954 но е много къс за да стига до отзад, а и не завършва с 3 и 6 пина букси.

Къжете от къде мога да намеря 3 и 6 пина букси които да се преработят и ако някой има идея как да го монтирам да казва.
А ако някой знае как да ми го монтира ще почерпя или евентуално къде да го монтиратс преработката.

Потребител
Аватар

Мнение от kikoaristo » 10 Дек 2008, 18:20

Aко още не си го монтирал,мога да ти го монтирам аз.Вече съм монтирал ниаколко!Триабва ти друг кабел и аз го имам!Представител съм на GROMAUDIO за България!
Кирил 0898516864 -Поздрави!!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hafte » 10 Дек 2008, 18:38

ОК. Както се разбрахме по телефеона, ше се чуем в петък да се разберем за час и място.

Моля админите да изтрият едната тема която сметнат за редно, че аз не мога.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от signala » 10 Дек 2008, 19:49

аз не разбрах какъв кабел ти липсва и защо искаш да го закараш до багажника,просто се включва отзад в буксата за ченджър и кабела спокойно си стига до жабката аз сам с такъв адаптор само че за ай под,и като гледам какво си поръчал това е което ти трябва за целта :roll: :roll: :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Re: Проблем с GROM-USB-BMW - адаптор за USB или iPod

Мнение от Feanor » 10 Дек 2008, 20:27

hafte написа:Сега на проблема:
Понеже съм с BMW Business CD, което може да управлява CD Changer, предположих, че има окабеляването за CD Changer и го поръчах с BMW trunk mounting cable(Cable-BMW-T) http://indashpc.org/new/accessories/cable-bmw-t.html
Оказа се днес като разглобих капаците и т.н., че кабели за CD Changer НЯМА :uups: :roll: :twisted:

Та сега имам това чудо с кабела но няма къде да го включа. :help:

Гледах и ходих до КАМОР за ADAPTER CABLE, CD CHANGER кат.61126913954 но е много къс за да стига до отзад, а и не завършва с 3 и 6 пина букси.

Хъм, колега, ти сигурен ли си, че си поръчал правилния кабел? Щото аз имах точно същия проблем, когато си слагах моя iPod адаптер и в Дару си поръчах двата кабела (6-пиновия и 3-пиновия, те са интерфейсен и захранващ, ако правилно си спомням) и нямаше никакви проблеми. :roll:
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hafte » 10 Дек 2008, 22:54

Feanor от липса на време да проверя та се оказа , че нямам окабеляване за чейдър от зад.

Кабела, който идва с GROM е правилен, въпроса е, че е за монтаж на мястото на ченджъра или окабеляването за него.

Иначе си го поръчваш с кабел за монтаж директно на радиото и си го монтираш. Лошото при мен е, че не проверих преди да го поръчам.

Кажи какви кодове си поръчал за "6-пиновия и 3-пиновия, те са интерфейсен и захранващ, ако правилно си спомням", понеже аз, а и в КАМОР такива по каталог не видяха.
Има само адапторен за чендър които е 10 см дълъг, и завърщва с 10-пина букса.

Разбрах се с kikoaristo, който има кабел за директен монтаж към радиото и ще ми го монтира, но поне ще е полезно за другите колеги ако се сетих какви са кабелите които си ползвал.

Благодраря

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 11 Дек 2008, 10:20

От realoem:

Интерфейсният кабел: 65128360754
По каталог дължината му е малко над 4 метра, това е този, който отива от радиото до мястото за чейнджъра в багажника.
За другия не съм сигурен, или 65128364756, или 65128360756, просто когато отидох в Дару да поръчам другия кабел (дългия), човекът ме попита дали имам захранващ и аз направо си го поръчах и него за всеки случай. Иначе бях в същата ситуация - в последствие се оказа, че нямам кабелите. :)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hafte » 11 Дек 2008, 13:02

Е поне си оцелил човека. Тия в КАМОР гледаха и се пулиха и накрая казаха "ходи да питаш някой от сериза ако знае"

А при вичко това им нося и кабела от GROM да видят буксите.
Е на такива сервизи как да не им теглиш една май.... Нестига, че искат луди пари за ремонт а и дорерие да им нямаш.

Както и да е колега Feanor, май си прав въпреки, твойте кабели са за седан а на мен ми трябват за комби.

До колото видях дългия кабел е към 70 лв., но колегата kikoaristo ще ми даде друг оргинален кабел за GROМ и ще го монтира за 60 лв. Така, че мисля да не ходя до Дару.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hafte » 13 Дек 2008, 11:37

Колеги,

Мотирахме го това чудо :lol:

Кирил, който е вече представител на GROMAUDIO за България се справи със задачата за 20 мин. Точен и коректен, работи внимателно. Де да бяха всички като него.

Сега има MP3 в колата и свири изненадващо добре. Звука дори е по-добър, според мен, и от оригинално CD.

Ако някой иска да слага той е човека - 0898516864

Хайде почвам да пълня флашката с музика :P

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladi_nn » 13 Дек 2008, 11:49

Колега я кажи колко пари излезе цялата работа?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hafte » 13 Дек 2008, 11:57

Общо ми излезе 158 USD с транспорта от US,8.00 лв. митническа декларация и 62 лв. мита и такси. (около 320.00 лв.)

Монтаж с кабел за директен монтаж към CD-то 60.00 лв. (понеже го бях поръчал с кабел за багажника).

Незнам колко ги продава Кирил но е около тази цена някъде а и ги има в наличност, което според мен е най-важното.

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 13 Дек 2008, 19:30

По кофтито е че за да тръгне колата ви трябва да е # BMW 5 series 97-03 (non DSP stereo)
Ако е със ДСП стерео.. не работи правилно и ... въобще не си заслужава да се взима :)
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

Потребител
Аватар

Мнение от kikoaristo » 13 Дек 2008, 20:11

Цената на USB-адаптора е 310 лв. с 1 година гаранция;монтаж-20лв!

Весели празници на всички!!!!!

Потребител
Аватар

BMW USB GROM audio?

Мнение от trid » 27 Дек 2008, 21:29

Помни ли до коя песен е стигнала джаджата или започва всеки път от първата(Питам за USB модела)? Как се подреждат песните за да изглеждат като отделни СД-та?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hafte » 28 Дек 2008, 11:14

Помни във всеки виртуален диск до коя песен си, както до къде е стигнала последната песен.
Виртуалните дискове са ти папките на флашката. Общо 6 броя си правиш, и ги пълниш с каквото искаш. Подържа до 20 папки, но надали ще може да ги управляваш директно от радиото.

Следваща

Назад към E39