Проблем с GROM-USB-BMW - адаптор за USB или iPod
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Проблем с GROM-USB-BMW - адаптор за USB или iPod
Темата я пускам и тук понеже ми е нужна и подкрепа от тази чат на форума. А и да я видят повече хора. Ако админите кажат ще изтрия едната.
Здравейте колеги,
Понеже четох в форума за такова устройство http://indashpc.org/new/usb_adapters/grom-usb-bmw.html а даже някои от вас дори вече го имат.
Та поръчах го и днес го доставиха (за 4 дни).
Общо ми излезе 158 USD с транспорта и 62 лв. мита и такси.
Сега на проблема:
Понеже съм с BMW Business CD, което може да управлява CD Changer, предположих, че има окабеляването за CD Changer и го поръчах с BMW trunk mounting cable(Cable-BMW-T) http://indashpc.org/new/accessories/cable-bmw-t.html
Оказа се днес като разглобих капаците и т.н., че кабели за CD Changer НЯМА
Та сега имам това чудо с кабела но няма къде да го включа.
Гледах и ходих до КАМОР за ADAPTER CABLE, CD CHANGER кат.61126913954 но е много къс за да стига до отзад, а и не завършва с 3 и 6 пина букси.
Къжете от къде мога да намеря 3 и 6 пина букси които да се преработят и ако някой има идея как да го монтирам да казва.
А ако някой знае как да ми го монтира ще почерпя или евентуално къде да го монтиратс преработката.
Здравейте колеги,
Понеже четох в форума за такова устройство http://indashpc.org/new/usb_adapters/grom-usb-bmw.html а даже някои от вас дори вече го имат.
Та поръчах го и днес го доставиха (за 4 дни).
Общо ми излезе 158 USD с транспорта и 62 лв. мита и такси.
Сега на проблема:
Понеже съм с BMW Business CD, което може да управлява CD Changer, предположих, че има окабеляването за CD Changer и го поръчах с BMW trunk mounting cable(Cable-BMW-T) http://indashpc.org/new/accessories/cable-bmw-t.html
Оказа се днес като разглобих капаците и т.н., че кабели за CD Changer НЯМА

Та сега имам това чудо с кабела но няма къде да го включа.

Гледах и ходих до КАМОР за ADAPTER CABLE, CD CHANGER кат.61126913954 но е много къс за да стига до отзад, а и не завършва с 3 и 6 пина букси.
Къжете от къде мога да намеря 3 и 6 пина букси които да се преработят и ако някой има идея как да го монтирам да казва.
А ако някой знае как да ми го монтира ще почерпя или евентуално къде да го монтиратс преработката.
- kikoaristo
- Потребител
-
Aко още не си го монтирал,мога да ти го монтирам аз.Вече съм монтирал ниаколко!Триабва ти друг кабел и аз го имам!Представител съм на GROMAUDIO за България!
Кирил 0898516864 -Поздрави!!!!
Кирил 0898516864 -Поздрави!!!!
- signala
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
аз не разбрах какъв кабел ти липсва и защо искаш да го закараш до багажника,просто се включва отзад в буксата за ченджър и кабела спокойно си стига до жабката аз сам с такъв адаптор само че за ай под,и като гледам какво си поръчал това е което ти трябва за целта

- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Re: Проблем с GROM-USB-BMW - адаптор за USB или iPod
hafte написа:Сега на проблема:
Оказа се днес като разглобих капаците и т.н., че кабели за CD Changer НЯМА![]()
![]()
![]()
Та сега имам това чудо с кабела но няма къде да го включа.![]()
Хъм, колега, ти сигурен ли си, че си поръчал правилния кабел? Щото аз имах точно същия проблем, когато си слагах моя iPod адаптер и в Дару си поръчах двата кабела (6-пиновия и 3-пиновия, те са интерфейсен и захранващ, ако правилно си спомням) и нямаше никакви проблеми.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
Feanor от липса на време да проверя та се оказа , че нямам окабеляване за чейдър от зад.
Кабела, който идва с GROM е правилен, въпроса е, че е за монтаж на мястото на ченджъра или окабеляването за него.
Иначе си го поръчваш с кабел за монтаж директно на радиото и си го монтираш. Лошото при мен е, че не проверих преди да го поръчам.
Кажи какви кодове си поръчал за "6-пиновия и 3-пиновия, те са интерфейсен и захранващ, ако правилно си спомням", понеже аз, а и в КАМОР такива по каталог не видяха.
Има само адапторен за чендър които е 10 см дълъг, и завърщва с 10-пина букса.
Разбрах се с kikoaristo, който има кабел за директен монтаж към радиото и ще ми го монтира, но поне ще е полезно за другите колеги ако се сетих какви са кабелите които си ползвал.
Благодраря
Кабела, който идва с GROM е правилен, въпроса е, че е за монтаж на мястото на ченджъра или окабеляването за него.
Иначе си го поръчваш с кабел за монтаж директно на радиото и си го монтираш. Лошото при мен е, че не проверих преди да го поръчам.
Кажи какви кодове си поръчал за "6-пиновия и 3-пиновия, те са интерфейсен и захранващ, ако правилно си спомням", понеже аз, а и в КАМОР такива по каталог не видяха.
Има само адапторен за чендър които е 10 см дълъг, и завърщва с 10-пина букса.
Разбрах се с kikoaristo, който има кабел за директен монтаж към радиото и ще ми го монтира, но поне ще е полезно за другите колеги ако се сетих какви са кабелите които си ползвал.
Благодраря
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
От realoem:
Интерфейсният кабел: 65128360754
По каталог дължината му е малко над 4 метра, това е този, който отива от радиото до мястото за чейнджъра в багажника.
За другия не съм сигурен, или 65128364756, или 65128360756, просто когато отидох в Дару да поръчам другия кабел (дългия), човекът ме попита дали имам захранващ и аз направо си го поръчах и него за всеки случай. Иначе бях в същата ситуация - в последствие се оказа, че нямам кабелите.
Интерфейсният кабел: 65128360754
По каталог дължината му е малко над 4 метра, това е този, който отива от радиото до мястото за чейнджъра в багажника.
За другия не съм сигурен, или 65128364756, или 65128360756, просто когато отидох в Дару да поръчам другия кабел (дългия), човекът ме попита дали имам захранващ и аз направо си го поръчах и него за всеки случай. Иначе бях в същата ситуация - в последствие се оказа, че нямам кабелите.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
Е поне си оцелил човека. Тия в КАМОР гледаха и се пулиха и накрая казаха "ходи да питаш някой от сериза ако знае"
А при вичко това им нося и кабела от GROM да видят буксите.
Е на такива сервизи как да не им теглиш една май.... Нестига, че искат луди пари за ремонт а и дорерие да им нямаш.
Както и да е колега Feanor, май си прав въпреки, твойте кабели са за седан а на мен ми трябват за комби.
До колото видях дългия кабел е към 70 лв., но колегата kikoaristo ще ми даде друг оргинален кабел за GROМ и ще го монтира за 60 лв. Така, че мисля да не ходя до Дару.
А при вичко това им нося и кабела от GROM да видят буксите.
Е на такива сервизи как да не им теглиш една май.... Нестига, че искат луди пари за ремонт а и дорерие да им нямаш.
Както и да е колега Feanor, май си прав въпреки, твойте кабели са за седан а на мен ми трябват за комби.
До колото видях дългия кабел е към 70 лв., но колегата kikoaristo ще ми даде друг оргинален кабел за GROМ и ще го монтира за 60 лв. Така, че мисля да не ходя до Дару.
Колеги,
Мотирахме го това чудо
Кирил, който е вече представител на GROMAUDIO за България се справи със задачата за 20 мин. Точен и коректен, работи внимателно. Де да бяха всички като него.
Сега има MP3 в колата и свири изненадващо добре. Звука дори е по-добър, според мен, и от оригинално CD.
Ако някой иска да слага той е човека - 0898516864
Хайде почвам да пълня флашката с музика
Мотирахме го това чудо

Кирил, който е вече представител на GROMAUDIO за България се справи със задачата за 20 мин. Точен и коректен, работи внимателно. Де да бяха всички като него.
Сега има MP3 в колата и свири изненадващо добре. Звука дори е по-добър, според мен, и от оригинално CD.
Ако някой иска да слага той е човека - 0898516864
Хайде почвам да пълня флашката с музика

Общо ми излезе 158 USD с транспорта от US,8.00 лв. митническа декларация и 62 лв. мита и такси. (около 320.00 лв.)
Монтаж с кабел за директен монтаж към CD-то 60.00 лв. (понеже го бях поръчал с кабел за багажника).
Незнам колко ги продава Кирил но е около тази цена някъде а и ги има в наличност, което според мен е най-важното.
Монтаж с кабел за директен монтаж към CD-то 60.00 лв. (понеже го бях поръчал с кабел за багажника).
Незнам колко ги продава Кирил но е около тази цена някъде а и ги има в наличност, което според мен е най-важното.
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
По кофтито е че за да тръгне колата ви трябва да е # BMW 5 series 97-03 (non DSP stereo)
Ако е със ДСП стерео.. не работи правилно и ... въобще не си заслужава да се взима
Ако е със ДСП стерео.. не работи правилно и ... въобще не си заслужава да се взима

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
BMW USB GROM audio?
Помни ли до коя песен е стигнала джаджата или започва всеки път от първата(Питам за USB модела)? Как се подреждат песните за да изглеждат като отделни СД-та?