Какви могат да бъда последствията при слагането на чип?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Какви могат да бъда последствията при слагането на чип?
Здравейте колеги, върти ми се една идея в мислите да сложа чип на колата, понеже я няма тая мощност която ми се иска на мен. Обаче другото което идва е, че след слагането на чипа, частите които са за смяна ще се обадят по бързо отколкото ако е без. Попринцип турбото ми е тръгнало да заминава (много свисти и започна да вие напоследак при извънградско при настъпване и след това се чува как вие). Та въпроса ми е като сложа чипа и би трябвало само и единствено турбото да си обади ако е за смяна, понеже през него минава цялото натоварване? Или има и други части които могат да заминат след слагането на чип ? Питам просто информативно, че да знам какви пари да се подготвят а не да остана изненадан изведнъж
Някой ако има опит или информация нека сподели, че ми е интересно и ефекта забележим ли е при TDS-а - като ускорение, разход и т.н.

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- buller
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39, 520i 1997
- Мечтае да кара: Mercedes CLS 63 AMG
Re: Какви могат да бъда последствията при слагането на чип?
Освен турбината (за която сам си се сетил), другият много натоварен детайл е съединителят...
- monogamnia
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 525 TDSA
- Мечтае да кара: E39 M5
buller написа:Освен турбината (за която сам си се сетил), другият много натоварен детайл е съединителят...
Ами ако е автоматик ?
Не е автоматик, но да предположим и за колегите с автоматиците.
Съединителя ми е здрав, но маховика не е и като е студена дрънчи на метал. Ще окаже ли влияние това, че да знам да го сменям ли със турбото преди да сложа чипа ?
И ефекта ще бъде ли осезаем след слагането на чип на ТДС

Съединителя ми е здрав, но маховика не е и като е студена дрънчи на метал. Ще окаже ли влияние това, че да знам да го сменям ли със турбото преди да сложа чипа ?
И ефекта ще бъде ли осезаем след слагането на чип на ТДС
enjoy life and drink cold beer

- twake
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
Ефект от чипа на ТДС има и то доста. По-добре е обаче да си оправиш турбото и там каквото имаш да оправяш и чак тогава.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Слагай чип,няма да имаш никакви проблеми. 

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Хм,аз имам един чип, ама нещо не смея да го сложа. Слагал съм го, ама като че ли почва повече да пуши колата. И понеже тази работа не ми харесва, махнах го. А за евентуалния демидж върху двигателя, незнам, все противоположни мнения чувам.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Alexander Alexandrov
- кандидат ентусиаст
-
Аз съм с чип.Ефекта е осезаем.Но те съветвам да си прегледаш всичко по колата-съединител,скорости турбо и т.н.Най вероятно ще си смениш начина на каране-ще ти стане по тежък десният крак.Това натоварва всички тези елементи, а не чипа.Според мен.
Маса народ напусна селското стопанство и влезе в родния ШОУБИЗНЕС
- eddy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3.0H6 boxer AWD
Elesar74 написа:Хм,аз имам един чип, ама нещо не смея да го сложа. Слагал съм го, ама като че ли почва повече да пуши колата. И понеже тази работа не ми харесва, махнах го. А за евентуалния демидж върху двигателя, незнам, все противоположни мнения чувам.
По всяка вероятност това което имаш се казва " Power box". Принципно е отделно устройство, което се монтира към компа

По темата:
И аз съм с чип, колата пуши повече, върви много повече, харчи малко повече, турбото при мен започва от 1200 - 1300 об/м да надува. Слагай и не го мисли, ако турбината ще сдава багажа я ползвай до последно, ако така или иначе ще я сменяш. Накладките ще почнат да ти се износват доста по-бързо, кофти страничен ефект

- hriskoss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 525тдс
Колега,аз съм имал 3-коли с чип,колата почва да върви доста по добре в малките обороти,внимаваи кой ти слага чипа,има страшно много китайски ментете и тогава счупените работи стават много,ако не го караш до червено съм сигорен,че няма да счупиш турбината заради чипа.Съединителят ако е тръгнал ще се прецака много бързо,а маховика е пътник,щом дрънка,ако го караш леко разхода ще ти падне.успех
- buller
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39, 520i 1997
- Мечтае да кара: Mercedes CLS 63 AMG
eddy написа:...Това за съединителите дето приплъзвали, според мен са малко градски легенди и митове, аз поне не съм го виждал...
Съединителят е проектиран да издържа до определено натоварване. При дизелите въртящият момент се вдига осезаемо след поставянето на чип (то зависи и какъв чип е сложен) и съединителите се предават много по-бързо, отколкото ако колата се кара със заводските си параметри

- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
На тези на които им пуши до колкото знам трябва да си погледнат ГНП-то и по конкретно плочката, вижте колко гориво пуска.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- eddy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3.0H6 boxer AWD
buller написа:eddy написа:...Това за съединителите дето приплъзвали, според мен са малко градски легенди и митове, аз поне не съм го виждал...
Съединителят е проектиран да издържа до определено натоварване. При дизелите въртящият момент се вдига осезаемо след поставянето на чип (то зависи и какъв чип е сложен) и съединителите се предават много по-бързо, отколкото ако колата се кара със заводските си параметри
Като казах за накладките, че по-бързо свършвали, точно това имах предвид

- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Колеги да ви кажа тая работа с чипа по мое мнение не е много читава. Всичко се износва много по-бързо, тъй като колата реално работи на капацитети, които не са й зададени заводски. Това, което си е оригинално от завода германците са си го замислили най-добре с оглед качество издръжливост и мощност.
- bobih
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
Аз имах чип на моята и този "филм", че падал разхода е просто лъжа и измама 

DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!