Телефон в Е39...
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
			35 мнения
			 • Страница 1 от 3 • 1, 2, 3

- крив кюнец
- 

Телефон в Е39...
Здравейте съфорумци, моля да ми обясните какво включва комплекта за телефон в Е39, който е в подлакътника. Освем слушалката, eject бокса, има и модул, който в същност е самият gsm (управлението) Има ли други модули? Как се свързват самите части? Слушалката в модула ли се включва или eject box-a е вързан с него? Ако имате някакви снимки ще съм ви много благодарен. Въпроса е там, че си събирам комплекта, но за монтаж в Е34   . Много Благодаря и прощавайте за темата.
 . Много Благодаря и прощавайте за темата.

. Много Благодаря и прощавайте за темата.
 . Много Благодаря и прощавайте за темата.- spacepl
- старши ентусиаст
- 

- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Re: Телефон в Е39...
 няма да стане в Е34, комуникацията за управление на отделните модули върви по I-Bus шината - в Е34 няма такава, има я в Е38, Е39, Е46 и Е53
 няма да стане в Е34, комуникацията за управление на отделните модули върви по I-Bus шината - в Е34 няма такава, има я в Е38, Е39, Е46 и Е53 ПС: иначе това са частите да, ама ..... пускай ги в "Продава"
- hrpopov217
- младши ентусиаст
- 

- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
Ще стане то, ама трябва да си го ползваш само от слушалката. Вземаш модула който е в багажника, кабела от модула към подлакътника и подлакътника с телефона.Подаваш 12V към модула, само че не мога да се сетя към кои пинове беше и телефона тръгва.Това е най-простия вариант.Някъде имах схемата кой пин за какво е.При интерес мога да я потърся.

- крив кюнец
- 

Колеги всякаква информация ще ми е нужна и полезна, за което предварително ви благодаря. Все трябва да има начин...

- spacepl
- старши ентусиаст
- 

- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Само моделите вграждани във Е39 са към 6-7 (че да не са и повече) и при всички има различия в кабелите на всички модули, включително и разлики в цветовете и действията на кабелите - телефона е единственото нещо което не можах да добавя към колата  не ми издържаха нервите
  не ми издържаха нервите

не ми издържаха нервите
  не ми издържаха нервите- hrpopov217
- младши ентусиаст
- 

Виж тези теми.Ще са ти от полза  

viewtopic.php?t=102086&highlight=%F2%E5%EB%E5%F4%EE%ED
viewtopic.php?f=35&t=114572

viewtopic.php?t=102086&highlight=%F2%E5%EB%E5%F4%EE%ED
viewtopic.php?f=35&t=114572
- крив кюнец
- 

Благодаря ти има доста полезна информация. Иначе телефон от Е39 стои ето така на Е34
  Благодаря ти има доста полезна информация. Иначе телефон от Е39 стои ето така на Е34 
Снимката е от тази тема http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=238724&page=6
- hrpopov217
- младши ентусиаст
- 

че не стои лошо.Ако запънеш някъде с монтажа-питай!
 че не стои лошо.Ако запънеш някъде с монтажа-питай!- крив кюнец
- 

Така сега го подхванах, подадох му 12-13 волта напрежение и тръгна в домашни условия. Италианско меню. Все още не съм връзвал нито микрофон нито говорител. Купих си една прима за 8 лева и успях да звънна от телефона. За сега имам само няколко въпроса по темата. 
- Освен дисплея, клавиатурата трябва ли да свети?
- Този говорител, който се връзва само за звънене ли е или и за разговор?

- Освен дисплея, клавиатурата трябва ли да свети?
- Този говорител, който се връзва само за звънене ли е или и за разговор?
- hrpopov217
- младши ентусиаст
- 

Клавиатурата трябва да свети.А говорителя аз го използвай само за звънене, защото ако при Е39 които са излязли с телефони телефона ползва оригиналното аудио на автомобила, което означава че ползва и усилвателя на оригиналното аудио.Ако изкаш да ползваш този говорител и за говорене(да чуваш през него), сигурно ще ти се наложи да закачиш някакво малко усилвателче пред него.Но пробвай първо без усилвателче, може и да те устройва силата на звука.За менюто-поразрови се малко из телефона.Мисля, че имаще някъде опция за смяна на езика.

Дисплея свети когато са включени фаровете (осветлението на приборите)
Клавиатурата свети когато са включени фаровете (осветлението на приборите) и слушалката е свалена от "кутията" в подлакътника. Ако слушалката е на "кутията" свети само дисплея
Езика се сменя от MENU => PHONE SET-UP => EXTENDED MENUS* => LANGUAGE SELECTION
-* EXTENDED MENUS трябва да е активирано за да се появи LANGUAGE SELECTION
Колкото до говорителя - има такива които ползват говорителите на оригиналната аудио-система, има и отделни (самостоятелни) например No 4 от схемата. Ако е отделен се намира на кората под волана при гонга

Не забравяй да закачиш кабела RADIO MUTE ON CALL на буксата на радиото и съответно да активираш функцията от менюто на телефона ACCESSORIES SETUP

Клавиатурата свети когато са включени фаровете (осветлението на приборите) и слушалката е свалена от "кутията" в подлакътника. Ако слушалката е на "кутията" свети само дисплея
Езика се сменя от MENU => PHONE SET-UP => EXTENDED MENUS* => LANGUAGE SELECTION
-* EXTENDED MENUS трябва да е активирано за да се появи LANGUAGE SELECTION
Колкото до говорителя - има такива които ползват говорителите на оригиналната аудио-система, има и отделни (самостоятелни) например No 4 от схемата. Ако е отделен се намира на кората под волана при гонга

Не забравяй да закачиш кабела RADIO MUTE ON CALL на буксата на радиото и съответно да активираш функцията от менюто на телефона ACCESSORIES SETUP
- крив кюнец
- 

Уау колко информация   Все пак проекта е да се монтира в Е34. Това за мутето ще се пробвам задължително да го направя. Монтажа ще е в събота или неделя до тогава ще експериментирам вкъщи.
  Все пак проекта е да се монтира в Е34. Това за мутето ще се пробвам задължително да го направя. Монтажа ще е в събота или неделя до тогава ще експериментирам вкъщи.
Вече е на Английски език менюто 

А да питам освен CITRON BG на Мтел, на другите оператори изписва ли друго?

Все пак проекта е да се монтира в Е34. Това за мутето ще се пробвам задължително да го направя. Монтажа ще е в събота или неделя до тогава ще експериментирам вкъщи.
  Все пак проекта е да се монтира в Е34. Това за мутето ще се пробвам задължително да го направя. Монтажа ще е в събота или неделя до тогава ще експериментирам вкъщи.Вече е на Английски език менюто

А да питам освен CITRON BG на Мтел, на другите оператори изписва ли друго?
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
- 

- Кара: F02 750iL
Ей,намери си Eject box-a  

- крив кюнец
- 

ivanov 530d написа:Ей,намери си Eject box-a
Намерих го
 Голям пазарлък падна за него
 Голям пазарлък падна за него   А на човека който ми го продаде и съдейства
   А на човека който ми го продаде и съдейства  ...ако не ми беше казал, че има 2 вида инсталации...
 ...ако не ми беше казал, че има 2 вида инсталации...   
- hrpopov217
- младши ентусиаст
- 

Vivatel го изписва BG-03,Globul BG-05.Но при мен телефона работи само на М-тел, на другите оператори уж всичко си е както трябва-обхват на МАХ, но нито набира, нито мен могат да ме набират. А за този втория вариант при който не се ползва аудиото на автомобила и аз сега разбирам, но явно го има.

35 мнения
			 • Страница 1 от 3 • 1, 2, 3