Е39 ключ не иска да се програмира МОЛЯ ВИ ПОМАГАЙТЕ
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- bulletspeed
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 540IA m62b44 e36 320i m50b20
- Мечтае да кара: m1
Е39 ключ не иска да се програмира МОЛЯ ВИ ПОМАГАЙТЕ
здравейте колеги .имам следният проблем.
Колата не иска да се отвори от копчето на ключа,обучавах ключа и нищо сменях му батерията до 1 мин после пак обучение ама не ще да се научи ;( копчето си работи лампичката свети от горе обаче ниекое копче не иска да работи. Колата е е39 м52б20 96-97
Мерси предварително!
Колата не иска да се отвори от копчето на ключа,обучавах ключа и нищо сменях му батерията до 1 мин после пак обучение ама не ще да се научи ;( копчето си работи лампичката свети от горе обаче ниекое копче не иска да работи. Колата е е39 м52б20 96-97
Мерси предварително!
Последна промяна bulletspeed на 27 Май 2009, 0:49, променена общо 3 пъти
Спазваш ли процедурата точно ?
1.Отключи колата
2.Влез и затвори вратата
3.Завърти ключа на контакт и после изключи
4.Извади ключа и задръж бутона за отключване
5.Натисни бутона за заключване 3 пъти в рамките на 10 секунди/през цялото време държиш бутона за отключване/
6.Отпусни бутона за отключване
При правилно програмиране,колата се заключва и отключва,и диода на ключа започва да мига бавно за около 10 секунди.
Ако не стане от първия път процедурата се повтаря отново /без 1 и 2-ра позиция/
Колата приема само един ключ, ако програмирате втория автоматично отхвърля първия.
Обучението на единия ключ води до "отхвърляне" на другия.
Този момент се преодолява като едно след друго изпълните комбинацията и със 2-та ключа.
Прави се ВЕДНАГА буквално (имате около 10 сек.)
1.Отключи колата
2.Влез и затвори вратата
3.Завърти ключа на контакт и после изключи
4.Извади ключа и задръж бутона за отключване
5.Натисни бутона за заключване 3 пъти в рамките на 10 секунди/през цялото време държиш бутона за отключване/
6.Отпусни бутона за отключване
При правилно програмиране,колата се заключва и отключва,и диода на ключа започва да мига бавно за около 10 секунди.
Ако не стане от първия път процедурата се повтаря отново /без 1 и 2-ра позиция/
Колата приема само един ключ, ако програмирате втория автоматично отхвърля първия.
Обучението на единия ключ води до "отхвърляне" на другия.
Този момент се преодолява като едно след друго изпълните комбинацията и със 2-та ключа.
Прави се ВЕДНАГА буквално (имате около 10 сек.)
- bulletspeed
- кандидат ентусиаст
-
Е39 ключ
да всичко както е написано. ключа си почва да мига ама к**ц нема баце. даже слизах от колата викам да няма нещо общо с датчиците за коланите (на седалката)
- bulletspeed
- кандидат ентусиаст
-
tsb_bg написа:Искаш да кажеш, че диода на ключа започва да мига бавно за около 10 секунди, но колата НЕ се заключва и отключва или и диода не мига ???
Провери бушоните (6, 27 и 29) за централното заключване
диода почва да мига бавно но колата не се загклучва.централното си бачка когато го заклуча от ключалката и от копчето до аварииките. когато заключа колата с ключа след малко ми се включват мигачите като за аларма игат 3-4 пъти и гаснат. имам нещо като имобилайзер. (lazerline) се казва би трябвало да е орегинален защото го има в клнижката на колата. ето линк на тоя имобилайзер http://www.thebassbin.co.uk/images/prod ... NE-291.jpg
Централното работи от ключа и бутона но не работи дистанционното, а то няма отделен бушон за това ги провери за всеки случай
Аз не знам такъв (или друг) имобилайзер да се вгражда фабрично от BMW освен фабричната аларма и иобилайзера с код от MID-а (освен ако е специфична версия за някой пазар/държава)
Ако имаш втори ключ опитай и с него
Аз не знам такъв (или друг) имобилайзер да се вгражда фабрично от BMW освен фабричната аларма и иобилайзера с код от MID-а (освен ако е специфична версия за някой пазар/държава)
Ако имаш втори ключ опитай и с него
- bulletspeed
- кандидат ентусиаст
-
НЯМАМ. значи не е фабричен така ли ? гледах в една книжка с която го купих е39-ката а и на книжката има на картинка е39
добре ще проверя бушоните и ще пиша дали е от тях. НЕ е и от бушоните проверих ги сичко си е ок. мисля ,че колата е правена за Италия защото при бушоните в жабката има един лист на който пише кой бушон какъв е и колко ампера е (той е на италиянски). Моля помагайте. мерси
добре ще проверя бушоните и ще пиша дали е от тях. НЕ е и от бушоните проверих ги сичко си е ок. мисля ,че колата е правена за Италия защото при бушоните в жабката има един лист на който пише кой бушон какъв е и колко ампера е (той е на италиянски). Моля помагайте. мерси
- bulletspeed
- кандидат ентусиаст
-
Re: Е39 ключ не иска да се програмира МОЛЯ ВИ ПОМАГАЙТЕ
Колега, виждам, че темата вече отдавна не е актуална и все пак намери ли решение. Аз съм с 2 ключа на колата, които изведнъж отказаха. В момента единствено отключвам и заключвам през ключалките на шофьорската врата и багажника. Пробвах и процедурата за препрограмиране на ключа, но явно проблема не е от там. Щях да имам по-сериозни съмнения за батерия на ключа, ако беше спрял единия след това другиа, но те отказаха наведнъж. Ще погледна и това за бушоните за всеки случай....
- pazo02
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 325TDS Touring Automatik
- Мечтае да кара: много коне
- Детайли за колата: С много гъдели :)
И при мен е по същия начин - обучение и нищо. Някой от вас намери ли решение на проблема?
И аз го имам проблема с дистанционното от ключа
Никой ли не е открил решение?

- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
бройте и мен ,изведнъж спря ,с нова батерия е,обучен ,но не се заключва и отключва след обучение ,заключва се през вратата и багажника,от купето с бутона ,но с ключа не -мисълта ми е как се проверява антената за централното?друго по схемата единствено GM модула,ама на всички да ни се скапва -съвпадение?
При мен е същото положение. Пробвах с обучение ама нищо не стана. Само цъка нещо откъм таблото и това е. Колегата impotep каза да се провери дали ключа изпраща сигнал при някой алармаджия, но така и нямам време да се занимавам.
- nikol78
-
-
- Кара: Е 39 520I 1998г.
и при мен всичко си работи и програмиране няма като заклуча колата с алармата всичко работи диода мига няма проблем реча ли да е отклуча става страшно почва да пищи докато не си изклучи сама алармата после самата аларма спира да работи известно време съдя по това че диода не свети като се вклучи алармата след време започва пак да работи сама. 

- knivanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е65 730d
- Мечтае да кара: IL
- Детайли за колата: няма-няма
нека да си кажа и аз.колатами я докараха от германия 2008 с 2 ключа.резервния беше с доста по–здрави бутони но без батерия.сложих батерия,обучих го спазвайки точно гореописаната процедура,и стана от раз.останах учуден от това,че вторият ключ също работи,т.е. и двата ключа откл/закл,отварят и затварят стъклата от бутоните и паля двиг. и от двата.със сигурност при мен има нещо "сбъркано",но за сега не си блъскам главата щом не ми създават проблем.