След добавка за спиране на теч на р. казанче, спря парното
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- abracadabra
- младши ентусиаст
-
След добавка за спиране на теч на р. казанче, спря парното
Колеги, яко го закъсах. Течеше разширителното казанче..., но май от "О" пръстени на маркучи, тройник или друго, но не беше толкова много. И аз за да го спря сипах добавка "Holts Radweld" която се сипва на студено. Работи колата 30 мин. на пуснато парно на празен ход. И като почнах да я карам, гледам че няма парно....
Съвсем лееко. Но си е като да няма. То и преди не беше много силно, и правих промивка с Бардал. И някъде тръгна. Но пък текна от казанчето. Сега спрях май казанчето, па спря и парното...... Луда работа. То, сега толкова ли да е проблемно радиаторчето, че от добавката да се запуши....? Или клапата, тази на маркучите отиващи в него? Вече не знам. Дори и представа си няма колко е трудно смяната на радиаторчето.... то, сигурно се сваля табло... Не намерих и тема тук, или клип в ю-тюб... Цена при майстор, цена на радиаторче... Абе,...
много ме е яд. Преди беше някъде пооправило и имаше някакво парно...
Колеги, дайте съвет, какво да правя...? Не може зимата без парно.
Съвсем лееко. Но си е като да няма. То и преди не беше много силно, и правих промивка с Бардал. И някъде тръгна. Но пък текна от казанчето. Сега спрях май казанчето, па спря и парното...... Луда работа. То, сега толкова ли да е проблемно радиаторчето, че от добавката да се запуши....? Или клапата, тази на маркучите отиващи в него? Вече не знам. Дори и представа си няма колко е трудно смяната на радиаторчето.... то, сигурно се сваля табло... Не намерих и тема тук, или клип в ю-тюб... Цена при майстор, цена на радиаторче... Абе,...
много ме е яд. Преди беше някъде пооправило и имаше някакво парно...
Колеги, дайте съвет, какво да правя...? Не може зимата без парно.
Злото е безсилно, когато Доброто е Безстрашно!
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Re: След добавка за спиране на теч на р. казанче, спря парно
Да, лесно се запушва, дори и без добавки.
Смени си го, ново също не е чак толкова скъпо.
Не се сваля таблото за смяна на радиаторчето, само панела с пепелника и джобчето над него.
И друг път си сменяй това от което е проблема, а не тъпчи колата с глупости.
Смени си го, ново също не е чак толкова скъпо.
Не се сваля таблото за смяна на радиаторчето, само панела с пепелника и джобчето над него.
И друг път си сменяй това от което е проблема, а не тъпчи колата с глупости.

- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
boris написа:И друг път си сменяй това от което е проблема, а не тъпчи колата с глупости.
Много точно казано! Все пак колата не я правиш за продаване (не че тогава е ок). Гледай да "лекуваш" причината, а не симптома.
Сега вкарваш колата в гараж, точиш старата гняс, правиш няколко промивки на системата, сменяш счупените неща и сипваш качествен антифриз. Така ще си решиш проблема веднъж за винаги. Ако си сравнително сръчен би трябвало за 1 ден да си готов, ако труда е от тебе мисля че 100 кинта ще ти стигнат, ако ходиш на майстор вече много зависи от него...

Tires are evil - destroy them all ...
- abracadabra
- младши ентусиаст
-
Колеги, а има ли някъде от къде да видя за смяната на радиаторчето?
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
Може да пробваш както колегата "boris" казва. Иначе със сваляне на таблото: http://www.bimmerforums.com/forum/showt ... l-question
- abracadabra
- младши ентусиаст
-
на линка на отварям картинките....
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
Е ти накрая ще кажеш елате да ми го смените и да ми заредите резервоара до горе. Пробвай да се регистрираш, ако пак не стават сигурно ги няма вече, все пак са на 8 години.
- dreadx
- младши ентусиаст
-
Може да опиташ само да разкачиш радиаторчето от системата и да го промиеш под налягане с вода от чешмата (в двете посоки). На Рено19-ките им се запушва радиаторчето най-редовно. Има едни финтифлюшки за турбуленция вътре в тръбичките на радиаторчето и сечението през което минава водата е малко - много лесно се запушва, предвид че на всичките r19 антифризът им е някаква боза от ръжда и гнилоч. Един колега ми разправяше, че преди имал такова Рено -> закачил към радиаторчето маркуч с вода от чешмата и го промил много здраво, даже без да го сваля от колата и проблемът изчезнал.
Radweld не е чак "боклуци" - мисля, че е на основата на нещо органично, като смлян джинджифил. Когато частици от него излязат извън охладителната система, те изсъхват и си увеличават обема, така затварят пролуката. На същия принцип сигурно сте чували, че навремето е било популярно аварийното лекуване на малки течове в охладителната система с "добавка" червен пипер. И не му се притеснявайте чак толкова на червения пипер - виждал съм и в Порше-форума да го обсъждат (и да го ползват).
Radweld не е чак "боклуци" - мисля, че е на основата на нещо органично, като смлян джинджифил. Когато частици от него излязат извън охладителната система, те изсъхват и си увеличават обема, така затварят пролуката. На същия принцип сигурно сте чували, че навремето е било популярно аварийното лекуване на малки течове в охладителната система с "добавка" червен пипер. И не му се притеснявайте чак толкова на червения пипер - виждал съм и в Порше-форума да го обсъждат (и да го ползват).
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
- abracadabra
- младши ентусиаст
-
Колега dreadx , благодаря, промивката в двете посоки е добра идея. Аз съм правил това вече на радиаторчето(то така и не грееше и преди много добре). И, теча май се появи след опит за прочистване точно на радиаторчето(промивах и с Бардал системата). Пусках вода от чешмата (но, само в едната посока, което е грешка, явно и в двете е много по-добре). Тогава си спомням че изтече малко черна вода, и после се течеше бистра... Но, това което ми казваш, за в двете посоки -мисля че ще го направя. Доста ме е измъчило това парно, два пъти съм сменял покрай тея процедури антифриза.....
. Другото е че клапата също ми я ремонтира един приятел майстор(със силикон върху гумичката и малко изолирбанд на оста на клапана), щото била с вода пропуснала и в горната част. Така щяла да се закрепи дълго време да кара. Та си мислех че да не би и там да е залепила....от добавката? Може и да не е....,-ама.
То, ако радиаторчето се сваля без да се маха таблото(както каза по-горе колегата), и ако не е толкова трудно, бих отишъл в сервиз и да слагат ново(пък дано да е там проблема).
Колега cmdkick, (дал си ми добри съвети досега, е май за копчето със снежинката не съм сигурен, но съм благодарен, нали за това е форума и се надявам да си помагаме и за напред), дори и с регистрация не се отварят снимките в bimmerforums. Ползата е че се регистрирах и там, мисля че е много полезен форум и този
. Но, това е за сваляне на таблото... Ако се прави(дано не), няма аз да го правя. Бих го правил това с сваляне на пепелника и джоба в конзолата и да го извадя оттам радиаторчето(тук вече бих се радвал на добро обяснение, ако има такова).
Мисля че темата е важна, често съм чувал за пукнати казанчета на Е46-ци, и проблеми с парното. А много не открих по темата тук във форума. Така че ще я следя с интерес. Както и ще докладвам за моята одисея с този проблем.

То, ако радиаторчето се сваля без да се маха таблото(както каза по-горе колегата), и ако не е толкова трудно, бих отишъл в сервиз и да слагат ново(пък дано да е там проблема).
Колега cmdkick, (дал си ми добри съвети досега, е май за копчето със снежинката не съм сигурен, но съм благодарен, нали за това е форума и се надявам да си помагаме и за напред), дори и с регистрация не се отварят снимките в bimmerforums. Ползата е че се регистрирах и там, мисля че е много полезен форум и този

Мисля че темата е важна, често съм чувал за пукнати казанчета на Е46-ци, и проблеми с парното. А много не открих по темата тук във форума. Така че ще я следя с интерес. Както и ще докладвам за моята одисея с този проблем.
- boris
- старши ентусиаст
-
Не си открил много по темата, защото не си търсил.
Същото се отнася и за смяната на радиаторчето на парното, има теми в които е обяснено на дълго и широко.
Пък нека, който иска да сваля и таблото.
Една от темите с линк към снимки и т.н.
viewtopic.php?f=34&t=399430&p=4157068&hilit=%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80+%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%BE#p4157068
Ама нали сме търсили
Същото се отнася и за смяната на радиаторчето на парното, има теми в които е обяснено на дълго и широко.
Пък нека, който иска да сваля и таблото.
Една от темите с линк към снимки и т.н.
viewtopic.php?f=34&t=399430&p=4157068&hilit=%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80+%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%BE#p4157068
Ама нали сме търсили

- ivan_krilov
- кандидат ентусиаст
-
Не, че искам да те плаша, но освен гореизброените проблеми, най- вероятно те очакват още. Ще се наложи да обърнеш внимание на клапана, за който беше писал, но и на термостат, който най- вероятно ще остане затворен в най- неподходящия момент. Преди 20 год, когато за последно съм използвал подобна присадка, на опаковката изрично пишеше, да се махне термостата и да се шунтира радиаторчето на парното. Така че.... очаквай изненади!
- boris
- старши ентусиаст
-
Ако си говорим конкретно за добавките, единствения случай, в които бих я ползвал е, ако съм на дълъг път, и прокапе по пътя, и да няма никакъв друг вариант за ремонт. Верно е спират течове, но и доста главоболия предизвикват. Да не говорим, че там където капе и добавката го позапуши, процеса по нарастване на пукнати,разрушаване на материал или друга причина за първоначалото прокапване си работи, и следващия случай не прокапва, ами направо се получава пробив и тогава няма какво да те спаси. Е изключвам пътната помощ.

- abracadabra
- младши ентусиаст
-
Благодаря, тази тема е супер:
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1095698
Каквото-това, ако излезе нещо друго и него ще правим... е, все пак това е и най-негативния вариант на нещата.
Ще пиша до къде съм стигнал с ремонта.
Колеги, и един въпрос: Ако натисна копчето със снежинката(при зададени 32гр.) почва шум(вероятно компресора се включва). Но, пък четох че не трябвало да се включва компресора при зададена такава температура в купето и навън е студ 2гр. Моя защо се включва?
Каквото-това, ако излезе нещо друго и него ще правим... е, все пак това е и най-негативния вариант на нещата.
Колеги, и един въпрос: Ако натисна копчето със снежинката(при зададени 32гр.) почва шум(вероятно компресора се включва). Но, пък четох че не трябвало да се включва компресора при зададена такава температура в купето и навън е студ 2гр. Моя защо се включва?
abracadabra написа:Благодаря, тази тема е супер:
Датчика за външна температура, показва ли реано температурата навън?
- abracadabra
- младши ентусиаст
-
Датчика например при 0 градуса може би показва -2. Нещо такова. Може би плюс-минус 3 градуса. Не мисля че е толкова голяма разликата.
15 мнения
• Страница 1 от 1