Проблем с DSC\Steering Angle

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M5 е60, 645i manual
Мечтае да кара: е30 + S85B50 и ASW

Проблем с DSC\Steering Angle

Мнение от punish_the_benz » 03 Окт 2014, 14:51

Здравейте колеги. Става дума за е46. Сменях кормилния прът на колата като прехвърлих на новия прът нейния си датчик за завиване ,който до тогава работеше безупречно. И така светнаха двете лампи на ДСЦ-то, и не мога да се справя с проблема. Със BMW Scanner 1.4 пускам LEW Adaptation на този датчик, ефект няма, някой с някакви идеи? В Steering Angle не изкарва грешки, в АБС-са изкарва това Steering angle sensor Signal not plausible, Offset.
No CAN message (ASC). Искам да кажа че преди няколко дни правих изцяло същата процедура на друга е46 и там след адаптацията лампите си изгаснаха и нямаше проблеми.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Проблем с DSC\Steering Angle

Мнение от Gqbriel » 03 Окт 2014, 17:09

punish_the_benz написа:Здравейте колеги. Става дума за е46. Сменях кормилния прът на колата като прехвърлих на новия прът нейния си датчик за завиване ,който до тогава работеше безупречно. И така светнаха двете лампи на ДСЦ-то, и не мога да се справя с проблема. Със BMW Scanner 1.4 пускам LEW Adaptation на този датчик, ефект няма, някой с някакви идеи? В Steering Angle не изкарва грешки, в АБС-са изкарва това Steering angle sensor Signal not plausible, Offset.
No CAN message (ASC). Искам да кажа че преди няколко дни правих изцяло същата процедура на друга е46 и там след адаптацията лампите си изгаснаха и нямаше проблеми.

А с дис пробва ли?И колата X ли е ?
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от punish_the_benz » 03 Окт 2014, 18:30

Не е Х колата, нямам дис, но при положение че на другата кола стана със скенера ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 03 Окт 2014, 19:42

punish_the_benz написа:Не е Х колата, нямам дис, но при положение че на другата кола стана със скенера ?

А де,ако си от сф,да пробваме с дис?
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от punish_the_benz » 03 Окт 2014, 19:45

Не съм от София колега, благодаря за предложението. :bchug:
Други идеи ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530D

Мнение от bmw20009 » 03 Окт 2014, 21:34

Аз правих същата процедура и го направих с ДИС-калиброва се, има го в менюто, изправят се гумите, после волана и там компа си знае работата :mhihi:
А, когато взех колата, волана беше леко накриво и светеха лампите, ходих на реглаж сами изгаснаха после :lol:
Според мен иска ДИС, пробвай :lol:
Последна промяна bmw20009 на 03 Окт 2014, 23:07, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от punish_the_benz » 03 Окт 2014, 22:57

Аз също му пускам адаптация, но не с дис, а и на други коли не е ставало така
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 06 Окт 2014, 19:38

punish_the_benz написа:Аз също му пускам адаптация, но не с дис, а и на други коли не е ставало така

От таблото ти е проблема пак колега.
Влезни със скенера в таблото прехвърли кодировката от лайт модула към табло и после рестартирай ДСЦ-то и дай адаптация на ъгъла със скенера щом само с него разполагаш, ако не стане от първия път пробвай пак трябва да се получи, БМВ скенер го прави по същия начин както и ГТ1 ДИС.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от punish_the_benz » 06 Окт 2014, 19:47

Оправи се само дсцто :Д
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 08 Окт 2014, 6:39

И при мен ми се случи тази година на два пъти.
Изключва ми тракшън-а в движение, и най интересното е,че го прави само като излезна на магистралата. Като покарам 30-40км и то на темпомат. Като грешка ми дава ъгъл сензора. Единия път с рестарт на колата (гася/паля) се оправи, но втория си светше до Пловдив. После спрях да заредя и се оправи сам.
Още не съм намерил решение на проблема,че нямам много време.
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 LCI 523i

Мнение от Dani Dupeto » 07 Яну 2015, 16:35

Здравейте колеги, някой успя ли да разреши проблема с DCS?? При мен също се получи на магистралата на темпомат. Изгасиха ми го с диагностика и ми казаха че съм за реглаж /волана седи леко на една страна/. След 2 сни светна пак само, но в града. И сега я оставих на един препоръчан майстор в Люлин, който ми обясни че на 99% е от датчика на кормилния прът който се износва и е проблемен. Единия вариянт е нов /ако може някой да ми каже в коя група да намеря парт номера/ VIN:EM07495. Или имало някакъв майстор който ги рециклира. Моля за мнения :paranoid: :paranoid: :paranoid:
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 07 Яну 2015, 19:42

Dani Dupeto написа:Здравейте колеги, някой успя ли да разреши проблема с DCS?? При мен също се получи на магистралата на темпомат. Изгасиха ми го с диагностика и ми казаха че съм за реглаж /волана седи леко на една страна/. След 2 сни светна пак само, но в града. И сега я оставих на един препоръчан майстор в Люлин, който ми обясни че на 99% е от датчика на кормилния прът който се износва и е проблемен. Единия вариянт е нов /ако може някой да ми каже в коя група да намеря парт номера/ VIN:EM07495. Или имало някакъв майстор който ги рециклира. Моля за мнения :paranoid: :paranoid: :paranoid:

Колега, нов е:
Номенклатурен номер : 32306793632
Описание : СЕНЗОР
Ед.цена (с ДДС) : 474.90 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените

По отношение на рециклирането- има два потенциометъра и не знам какво точно ще им рециклират, по-скоро може да закрепят временно положението.

Някои колеги го поръчват от ebay- може би намирането му втора ръка е проблематично.

Все пак трябва да си сигурен, че причината за проблема е в датчика- двата потенциометъра се следят взаимно и ако единият дефектира, се счита, че вече може да има съмнения в достоверността на показанията му и излиза като грешка при диагностика. Другият вариант е да става въпрос за калибриране на датчика. Наистина със съответният интерфейс за диагностика задаваш правото положение на волана, след това ECU- то на системата, чрез показанията на предните датчици на ABS си го доуточнява.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от punish_the_benz » 11 Яну 2015, 13:38

купих си колега, оригинален работещ, само че се оказа че проблема при мен не беше от датчика и сега го продавам на някой ако му трябва
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 11 Яну 2015, 20:17

В крайна сметка решили си проблема или си остана?
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 LCI 523i

Мнение от Dani Dupeto » 11 Фев 2015, 15:14

Моя проблем го реши майстора. Каза че не е сменял нищо и сега вече работи. Честно казано не ме интересува какво е правил, след като работи в момента, а и не ме е излъгал за да ми вземе парите.
Изображение

Изображение

Назад към E46