Неиска да се отключи ?? видео

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E46 320d
Мечтае да кара: E92 M3

Неиска да се отключи ?? видео

Мнение от petar_petrov » 13 Мар 2014, 0:58

Здравейте колеги, имам много странен проблем с колата (320д 136к.с. 2000г.). Както е заключена, натискам бутона за отключване на ключа(ромбовидният ключ) и вратите не се отключват(пинчетата не изкачат), даже не издават и звук, а в същото време плафоните в купето светват сякаш е отключена, само багажника се отключва и може да се отвори а вратите си седят заключени. След това натискам бутона за заключване на ключа и от вратите се чува звук, сякаш се опитват да се заключат, но те са си заключени, и плафоните съответно изгасват, и багажника също си е заключен. След повторен опит да я отключа всичко се повтаря. И така след няколко опита се отключва нормално. Днес ми се случи 2 пъти, като при първият път се отключи след 3, 4 опита, а вторият път ръчках ключа повече от 5 мин. докато благоволи да се отключи. И преди ми се е случвало, като най-дългото ми мъчене траеше към 20 мин. на студа преди нова година. Та първо, според мен не от ключа, защото когато го натискам винаги работи нормално даже и от доста далечни разстояния, тоест даже и вратите да не се отключат плафоните винаги си светват и багажника се отключва. И другото от което според мен може да е, това е акумулатора, но съм сигурен че и в него не е проблема, защото никога не съм имал проблеми с паленето или да премигва таблото, а и окото на акумулатора е зелено. Моля ви за идеи или инфо от какво може да прави така, ако на някой му се е случвало да сподели.
Ето линк, от една от днешните "борби" да я отключа >>>> https://www.dropbox.com/s/dpwvv39s7dpu0sd/2014-03-12%2017.39.03.mov
Ако линка не работи кажете да го оправя, и дано да стане ясно за какво става на въпрос. Благодаря
Изображение

Потребител
Аватар

Re: Неиска да се отключи ?? видео

Мнение от martinio » 13 Мар 2014, 13:01

Трябва да си смениш релетата за централното, две са на брой и се намират в ел блок зад жабката.
Едното реле е за заключване, а другото е за отключване.
Запоени са на платката, не са на цокъл.
При мен беше същото смених целия модул. След смяната трябва да се настрой модула за тази кола.

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 13 Мар 2014, 13:05

Примерно:
viewtopic.php?t=93932

п.п. Също така има една лупа във форума, която се използва за търсене.
Темата я намерих просто с въвеждането на "проблем централно заключване" в полето за търсене.
Успех.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

Потребител
Аватар
Кара: E46 320d
Мечтае да кара: E92 M3

Мнение от petar_petrov » 13 Мар 2014, 13:29

много ти благодаря за отговора !
Изображение

Назад към E46