N42 проблем при топъл старт

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше: BMW(e46) 143 hp. (N42B20)
Мечтае да кара: Ново BMW

N42 проблем при топъл старт

Мнение от torettos » 18 Юли 2013, 12:00

Здравейте,

първо искам да благодаря на всички за подробната информация, която може да бъде намерена във форума, от както станах собственик на e46 редовно проверявам първо тук и до сега винаги съм намирал необходимата информация! Днес реших да се регистрирам и да Ви попитам за един проблем за който не открих нищо - предварително се извинявам ако съм дублирал тема, моля да бъде изтрита, но не намерих друг подобен.

Става дума за е46 318CI (2002) с N42 двигател колата има сложен газов инжекцион. При студено палене проблеми няма всичко е точно, както и ако не е достигнал нормална температура пали на секундата ако обаче е достигнала нормална температура и я загасиш и опиташ за да я запалиш в рамките на 10 -12 мин. по-късно пали веднага, но ако опиташ да я запалиш по-късно не пали от първия път и се налага се да се завърти 2-3 пъти докато запали, дори като запали мотора издава звук, като че ли не му достига гориво и гасне при следващо завъртане пали нормално... Помислих, че е нещо свързано с газта и затова я пробвах само на бензин, но нямаше промяна. Стараното е, че има периоди, в който колата пали без проблем независимо топла, студена или не до загряла... и периоди в който се влошава...

Ще се радвам на всяко предположение или решение :) , че много криво ми става като излезна от магазин и на паркинга се моля да запали от първия път... :(

Благодаря предварително!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: N42 проблем при топъл старт

Мнение от azarovlado » 18 Юли 2013, 13:56

Назад към E46