Гасне в движение
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- pvm
- Потребител
-
- Кара: e46
- Детайли за колата: 2002
Гасне в движение
Здравейте, карам е46 2002 год. От известно време имам следния проблем: на случаен принцип колата ми гасне за миг и сякаш се самозапалва. При един от случаите бях спрял на светофар, не подавах газ и колата загасна и се запали сама без моя намеса. В повечето случаи съм в движение и то на извънградско. Случва се и в града, когато по-дълго време поддържам една и съща скорост. Днес ми се случи за пореден път на магистрала Тракия, спускайки се на скорост със 140 км/ч.
Освен този проблем, сутрин на студена кола отново не всеки път не запалва от първия път. Достига около 800 оборота и загасва. Максимум от 3тия път успява да се запали и от там нататък всичко е нормално. Пак казвам това са редки сутрини, а не всеки път.
Един майстор ми каза, че ми е тествал датчика на маховика и че е сигурен, че е от него. Смених го, но проблема остана и така 100 лв. на вятъра.
Съмнявам се в бензиновата помпа, но има ли някакъв начин да съм сигурен, че е от нея без да дам 200 лв.?
Колата има монтирана газова уредба фобос, но поради n на брой грешки на момчетата от Долни Богров не я ползвам от 5 месеца. Така че колата в последно време се кара само на бензин, а газовата уредба е напълно елиминирана. Докато не отстраня този проблем не смятам да правя опити да я подкарам отново на газ.
Ще се радвам акп ми препоръчате някой добър майстор или съвет, че се напатих от "майстори тип проба грешка".
Благодаря предварително!
Освен този проблем, сутрин на студена кола отново не всеки път не запалва от първия път. Достига около 800 оборота и загасва. Максимум от 3тия път успява да се запали и от там нататък всичко е нормално. Пак казвам това са редки сутрини, а не всеки път.
Един майстор ми каза, че ми е тествал датчика на маховика и че е сигурен, че е от него. Смених го, но проблема остана и така 100 лв. на вятъра.
Съмнявам се в бензиновата помпа, но има ли някакъв начин да съм сигурен, че е от нея без да дам 200 лв.?
Колата има монтирана газова уредба фобос, но поради n на брой грешки на момчетата от Долни Богров не я ползвам от 5 месеца. Така че колата в последно време се кара само на бензин, а газовата уредба е напълно елиминирана. Докато не отстраня този проблем не смятам да правя опити да я подкарам отново на газ.
Ще се радвам акп ми препоръчате някой добър майстор или съвет, че се напатих от "майстори тип проба грешка".
Благодаря предварително!
- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
Re: Гасне в движение
1.Диагностика
2.Замерване на ламбда сондите.
3. Сменяш една или две ламбда сонди.
4.Караш и колата вече не прави номера,ти си щастлив и доволен.
2.Замерване на ламбда сондите.
3. Сменяш една или две ламбда сонди.
4.Караш и колата вече не прави номера,ти си щастлив и доволен.

С много любов към децата!
- pvm
- Потребител
-
- Кара: e46
- Детайли за колата: 2002
Когато имах проблем с газта и ми светеше на таблото Check engine, ходих при много майстори, включително и Дару Кар. Грешката, която даваше тогава бе разменени ламбда сонди. При последния майстор, при който отидох ми каза, че газаджиите оголвайки активния край на една от ламбда сондите и оставяйки заголена жица не вързана никъде е дала вероятно на късо и ми се е прецакал от там бензиновия компютър. Замерваше го нещо и твърдеше че е от него. Взех втора употреба и го сменихме. Проблема остана. Пак му я върнах да гледа и ми каза вече...ми едната ти ламбда сонда е зле, трябва да е от нея. Смених и нея. Check engine отново светна. Сещате се как се чувствах. Искам да отбележа, че по време на всичките ремонти колата се караше само на бензин, а газовата уредба беше изолирана..и да исках да мина с копчетата на газ не можех, а и не исках разбира се. След последното връщане при майстора и заплаха, че може да се наложи връщане на пари....човека успя да намери проблема или поне това което ми каза е, че е открил, че от другия край на бензиновите инжектори, а не там където всички майстори гледали били разменени и заради това давало грешката разменени ламбда сонди. Извинете ме, ако не обяснявам точно, но не разбирам много. Казвам само това, което ми казваше той и каквото ми се случи. В крайна сметка, майстора твърдеше, че всичките тези неща, които е сменил са били причината, но силно се съмнявам, че компютър ламбда сонда и разменени бензинови инжектори са били вкупом виновни. Хубавото е, че колата си тръгна нормално и от 5 месеца проблеми с Check engine нямам. Лошото е, че остана проблема, който описах в предния си пост. Той го имаше реално и по времето на другите ремонти, но не го определях като отделен проблем, мислех че е част от натрупването на грешките и объркването на компютъра.
За последния проблем ходих при същия майстор, понеже поне знаех, че вече познава колата (уж). Той направи диагностика и каза, че не му дава никакви грешки, но бил замерил датчика на маховика и бил сигурен, че е от него. Е както ви казах, след смяната му проблема остана, а на мен не ми се ще да се връщам при същия майстор за поредната проба.
Благодаря за отговора, но ламбда сонда съм сменил и диагностика също съм направил.
Знам че ламбда сондите са 4, но поне щеше да даде грешка за тях в диагностиката както правеше преди.
Мисля да купувам бензинова помпа и да сменявам, но ако има как да тествам първо, че е от нея би било супер. Има ли някакъв начин....чрез системно меню или нещо да проверя, че е от нея.
Благодаря Ви предварително!
За последния проблем ходих при същия майстор, понеже поне знаех, че вече познава колата (уж). Той направи диагностика и каза, че не му дава никакви грешки, но бил замерил датчика на маховика и бил сигурен, че е от него. Е както ви казах, след смяната му проблема остана, а на мен не ми се ще да се връщам при същия майстор за поредната проба.
Благодаря за отговора, но ламбда сонда съм сменил и диагностика също съм направил.
Знам че ламбда сондите са 4, но поне щеше да даде грешка за тях в диагностиката както правеше преди.
Мисля да купувам бензинова помпа и да сменявам, но ако има как да тествам първо, че е от нея би било супер. Има ли някакъв начин....чрез системно меню или нещо да проверя, че е от нея.
Благодаря Ви предварително!
- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
Raно или късно,когато се установи ,че проблема е в някоя ламбда или във всичките ,се надявам да си спомниш за мен и да ми пратиш едно съобщение на лично: Благодаря!
С много любов към децата!
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Колега, от диагностика до диагностика и от диагностик до диагностик има голяма разлика.
Ако има съмнения за дефектирала ламбда сонда се гледа работата и с осцилоскоп- няма друг начин, с който да се разбере какво точно се случа.
Бензиновата помпа и по-точно горивоподаването се тестват, като се закачи манометър и се провери налягането, което е в бензиновата рейка, промяната на това налягане при симуриране на отваряне на дроселовата клапа, задържането на налягането след изключване на двигателя, така, че поне според мен не е разумно да дадеш няколко стотин лева за едната проба.

Ако има съмнения за дефектирала ламбда сонда се гледа работата и с осцилоскоп- няма друг начин, с който да се разбере какво точно се случа.
Бензиновата помпа и по-точно горивоподаването се тестват, като се закачи манометър и се провери налягането, което е в бензиновата рейка, промяната на това налягане при симуриране на отваряне на дроселовата клапа, задържането на налягането след изключване на двигателя, така, че поне според мен не е разумно да дадеш няколко стотин лева за едната проба.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Бензиновата помпа на колегата беше в изправност и подържаше около 3,4 бара.
След диагностика с три различни интерфейса се появиха следните грешки:

След изчистването им, почистване на буксата на датчика и неколкократно палене на двигателя и известно каране на колата, остана като грешка датчик на разпределителният вал на изпускателните клапани.

Колегата си взе колата, смени сам датчика, но каза, че проблема отново се е проявил, което наложи още една диагностика. Грешката с датчика на разпределителният вал вече не се появи, но излезе отново грешката на датчика на коляновият вал.

Грешка 2780 е интересна- означава или грешка на зъбите, които брои датчика или загуба на разстоянието между зъбите и датчика. Тогава колегата ми каза, че там където му сменяли датчика му обяснили, че сложеният датчик имал интересен външен вид, в смисъл, че бил по-малък.Казах му, че трябва да сменим датчика на коляновият вал въпреки, че е бил сменен наскоро.
Свалих датчика, който беше на колата- звучи просто, но е няколко часа работа
и се оказа, че този датчик не е за този двигател- сваленият датчик беше http://bmwfans.info/parts/catalog/12147503140/, неговият двигател е N42, освен това датчика не беше нов, така, че не знам какво точно са сменяли. Сложих датчика, с който колегата искаше да сменя старият, сглобих всичко, паля колата, но с новият датчик не се подържаха празните обороти и двигателя изгасваше. Видях, че датчика беше купуван от Ауто Плюс, цената му беше три пъти по-ниска от тази в Дару кар, най-вероятно е някаква китайска версия, затова казах на колегата, че най-добрият вариант е да се вземе нов, оргинален датчик и предполагам, че с това проблема щеше да се реши- датчика излиза като грешка на диагностиката, освен това този, който беше на колата е с друг номер, също така и с друг външен вид в сравнени с този, който трябва да бъде. За съжаление, колегата реши да отидем на вариант да върна отново датчика, който беше на колата.
След диагностика с три различни интерфейса се появиха следните грешки:

След изчистването им, почистване на буксата на датчика и неколкократно палене на двигателя и известно каране на колата, остана като грешка датчик на разпределителният вал на изпускателните клапани.

Колегата си взе колата, смени сам датчика, но каза, че проблема отново се е проявил, което наложи още една диагностика. Грешката с датчика на разпределителният вал вече не се появи, но излезе отново грешката на датчика на коляновият вал.

Грешка 2780 е интересна- означава или грешка на зъбите, които брои датчика или загуба на разстоянието между зъбите и датчика. Тогава колегата ми каза, че там където му сменяли датчика му обяснили, че сложеният датчик имал интересен външен вид, в смисъл, че бил по-малък.Казах му, че трябва да сменим датчика на коляновият вал въпреки, че е бил сменен наскоро.
Свалих датчика, който беше на колата- звучи просто, но е няколко часа работа

- azarovlado
- кандидат ентусиаст
-
Наскоро наш колега описа проблем с гасненето на двигателя,ето как си реши проблема- viewtopic.php?f=34&t=303604
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Интересна тема:
В Дару кар е 198лв.
С един от интерфейсите, с които правих диагностиката, наистина излезе като грешка прекъсване на проводника, по който се получава сигнала от датчика. Буксата на датчика беше доста омаслена, а защитният шлаух почти го нямаше. Почистих буксата с обезмаслител и я бандажирах с текстилен изолирбанд. Прозвъних проводниците на датчика от буксата до ДМЕ, но нямаше проблем, най-вероятно грешката е излизала от омасляването.
Колега има писано по този проблем. Често се проявява поради некачествени датчици. И аз го имах тоя проблем. След като зачести смених единия датчик , на който имах грешка . Проблема пак се прояви, после смених и другия датчик. Сега доста рядко се проявява. Диагностиката казва, че от време на време се прекъсва веригата на датчика, ама как да ги проследишп тия жици.... Тези датчици са бъгави , но оригинални са над 160 лв единия, заместител-60 лв.
В Дару кар е 198лв.
С един от интерфейсите, с които правих диагностиката, наистина излезе като грешка прекъсване на проводника, по който се получава сигнала от датчика. Буксата на датчика беше доста омаслена, а защитният шлаух почти го нямаше. Почистих буксата с обезмаслител и я бандажирах с текстилен изолирбанд. Прозвъних проводниците на датчика от буксата до ДМЕ, но нямаше проблем, най-вероятно грешката е излизала от омасляването.
8 мнения
• Страница 1 от 1