ПОМОЩ е46 мотора ми тресе

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Детайли за колата: BMW 320D 150 2002

ПОМОЩ е46 мотора ми тресе

Мнение от tomastomsito » 14 Яну 2013, 19:40

Здравейте колеги , наскоро взех да усещам едно потрисане в колата което се променя от силно към по слабо .... усеща се и на скоростния лост . Принципно знамм че като е дизел..тресе си ... Да ама не , тресенето стана по силно и под капака се вижда как хубаво кората в/у мотора си се тресе стабилно . Ходих на 2-3 места , уж бмв разбирач - стресна ме с дюзи (1200лв бройката) не се знаело коя не се знаела как що лудница било каза че може да се сменят някакви тампони и да утихне , но не се знаело . Другия ми каза... "А ... сменяй тампони ..." попитах го за дюзи и това тресене не го ли притеснява ? той врътна глава и каза нищо ти няма ?????? и на двете места ме посъветваха да взема добавка че да прочистя малко дюзите.... взех сложих ще видим тези дни , тресенето не се влияе от това дали колата е загряла .. покарах около 30км извънградско и ефект нямаше - тресе си . Плюс това когато гася колата ..при самото гасене мотора издава звук като.. "кон" ... "пъррр пърр пъррр" или казано пърка като кон който току що е застрелян и бам - угасва ... Прочетох много теми но се различаваха все по нещо от моя случай , Идеи???

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d 99'

Re: ПОМОЩ е46 мотора ми тресе

Мнение от mitev85 » 15 Яну 2013, 0:22

демферна шайба :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530dA '04

Мнение от koleto_78 » 18 Яну 2013, 0:07

mitev85 написа:демферна шайба :dunno:

По скоро ще работи по-шумно ако е демпферна шайба.Най-вероятно са тампони на ДВГ и са се скъсали тотално.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 18 Яну 2013, 15:38

ако е дюза не стига че не е 1200лв ами може и да се хване коя е, една диагностика ти казва коя как и какво и има, ако се наложи рециклираш като сменяш разпръсквачите и стават нови и 4те за цената на половината на тези 1200лв.

Тампони на мотора има вероятност сменят се и двата защото ако смениш само единия другия се скапва за норматив, аз лично се минах само с един и сега ще ги сменям и 2та година по-късно.

демферна шайба - разгледай я внимателно за скъсвания, но ако е тя и е скъсана се чува едно виене подобно на пързалящ ремък.

А според мен ти е заминал маховика, това дрънчене при гасене и вибрациите в скоростния лоста на това ми мирише.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 18 Яну 2013, 18:09

колега,демферната шаиба ако е заминала поражда вибрации при гасене,другото което е дори да не е скъсана пак може да тресе не е задължително да е скъсана и да успокоява мотора,имам 3-4 в мазето ако някои е на мнение че ако е здрава гумата е здрава и шаибата се продават за 100 комплект
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от BMW 318 CI Coupe » 15 Фев 2013, 8:23

Аз имах същия проблем, оказа се маховик. Препоръчаха ми да го сменя в комплект със съединителя. Мисля, че 1600лв ми излезна смяната им. Ефект от това определено имаше :yes:

Потребител
Аватар
Кара: е46 330д

Мнение от bat_pesho » 01 Апр 2013, 18:40

аз имам същия проблем какво ли не правих тампони сменях компресия мерих защото ми казаха слаб цилиндър дюзи чистих 1000 диагностики последно ми казаха че единия цилиндър правел по малко убороти ако някои знае какво значи това? един приятел ме посаветва че сигорно е маховика но и аз вече нз.

ще следя темата за да видя какво ще излезне успех !!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328CI

Мнение от bmwinio » 01 Апр 2013, 20:58

Пробвай да усетиш дали ти тресе педала на съединителя като потегляш бавно, ако тресе се ориентирай към маховик. Ако не, иди някъде да ти направят качествена диагностика като ти видят корекциите на дюзите, а най-добре и да ти измерят излишното гориво. Успех!
Изображение

Назад към E46